Sadie Sink was ooit dit beroemde Broadway-personage (en andere memorabele rollen naast vreemdere dingen)

Inhoudsopgave:

Sadie Sink was ooit dit beroemde Broadway-personage (en andere memorabele rollen naast vreemdere dingen)
Sadie Sink was ooit dit beroemde Broadway-personage (en andere memorabele rollen naast vreemdere dingen)
Anonim

Sadie Sink heeft haar carrière de afgelopen jaren zien stijgen, vooral dankzij haar rol in de Netflix sci-fi horror-dramaserie, Stranger Things.

De 20-jarige speelt het personage dat bekend staat als Max in de show en was tot nu toe te zien in 26 van de 34 afleveringen. Met nog maar één seizoen te gaan, is het lot van Max niet precies bekend, en zelfs Sink heeft zich uitgesproken over deze staat van onzekerheid waarin haar personage zich bevindt.

Hoe dan ook, de actrice kan met trots terugkijken op haar tijd op Stranger Things, hoewel het niet altijd van een leien dakje is gegaan. Op een gegeven moment werd ze in een lastige situatie gebracht door makers Matt en Ross Duffer, een aflevering die het publiek woedend maakte tegen de broers.

Sink is er echter ongeschonden doorheen gekomen en blijft bouwen aan een indrukwekkende carrière. Naast het spelen van Max in Stranger Things, zijn hier enkele van haar andere meest memorabele rollen tot nu toe, waaronder een beroemd personage op Broadway.

9 Annie (Annie)

Sadie Sink acteert al sinds ze 11 was en ontwikkelde haar vak op het podium voordat ze haar intrede op het scherm maakte. Een van haar zeer vroege rollen was het titulaire personage in het populaire Broadway-musicalstuk, Annie.

Ze speelde het personage voor het eerst in een regionale productie, voordat ze in 2012 haar Broadway-debuut maakte in het Palace Theatre.

8 Maxine 'Max' Mayfield (Stranger Things)

Het zou nalatig zijn om te praten over de meest memorabele rollen van Sadie Sink en de grootste van haar carrière tot nu toe niet te noemen. Ze voegde zich aan het begin van seizoen 2 bij de cast van Stranger Things als Max en is sindsdien regelmatig te zien.

Sink heeft samen met haar collega's in de show twee SAG Award-nominaties verdiend voor 'Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series'.

7 Suzanne Ballard (American Odyssey)

Hoewel Max tot nu toe de opvallende televisierol van Sadie Sink is, was ze eerder een hoofdrolspeler in een tv-show. In 2015 verscheen ze in 11 van de 13 afleveringen van American Odyssey, een actieserie die werd uitgezonden op NBC.

Sink speelde een personage dat bekend staat als Suzanne Ballard. De show werd na slechts één seizoen geannuleerd.

6 Ziggy Berman (Fear Street-trilogie)

Naast toneel en tv heeft Sadie Sink ook haar sporen verdiend op het grote scherm. Een van haar meest opvallende rollen in de films is Ziggy Berman, in de laatste twee delen van de teenslasher-filmtrilogie, Fear Street.

In beide films speelt Sink een personage genaamd Ziggy Berman. Voor de rol werd ze dit jaar genomineerd voor een MTV Movie & TV Award.

5 Jonge koningin Elizabeth II (het publiek)

Sadie Sinks laatste Broadway-rol was een enorme, want ze speelde samen met Helen Mirren in een toneelproductie met de titel The Audience. Met de legendarische actrice die regerend koningin Elizabeth II speelde, had Sink de duidelijke eer om in de schoenen van een jongere versie van de vorst te stappen.

Mirren zou later een Tony winnen voor haar werk in het stuk.

4 Haley (Eli)

Sadie Sink speelde cameo-rollen in de films Chuck en The Glass Castle om respectievelijk in 2016 en 2017 haar carrière op het grote scherm te beginnen. Twee jaar later had ze een nog belangrijkere rol in een film, toen ze een centrale, ondersteunende rol kreeg in de horrorfilm van Ciarán Foy, Eli.

Sink werd gegoten in de rol van een personage genaamd Haley.

3 Tween Girl (Unbreakable Kimmy Schmidt)

Hoewel Sadie Sink nog maar net haar tienerjaren heeft, heeft ze haar veelzijdigheid al bewezen. Minder rollen zouden dit argument beter kunnen ondersteunen dan haar cameo als een tween-meisje op de Netflix-sitcom, Unbreakable Kimmy Schmidt.

Sink verscheen slechts in één aflevering, getiteld Kimmy Sees a Sunset.

2 Susan Waverly (Witte Kerst)

Susan Waverly in een productie uit 2011 van het musicalstuk White Christmas was officieel de allereerste professionele acteerrol van Sadie Sink. Hoewel de productie niet overal goed werd ontvangen, opende het de deur naar andere optredens op het podium voor Sink en misschien wel naar alle andere rollen die ze sindsdien heeft vervuld.

Naast afleveringen van The Americans en Blue Blood speelde ze ook in een korte film met de titel All Too Well, die in 2021 werd geschreven en geregisseerd door muzikant Taylor Swift.

1 Sadie Sinks aankomende rollen

Hoewel er een kans is dat ze misschien niet terugkeert naar seizoen 5 van Stranger Things, zal Sadie Sinks carrière gegarandeerd blijven groeien. Het grote scherm lijkt haar belangrijkste focus in de toekomst te zijn, althans in de tussentijdse toekomst.

Sink heeft al gefilmd voor twee aankomende films, getiteld The Whale en Dear Zoe. Beide films zijn in post-productie en zullen de actrice in hoofdrollen zien spelen.

Aanbevolen: