Thor: liefde en donder hebben mogelijk het einde van de MCU aangekondigd

Inhoudsopgave:

Thor: liefde en donder hebben mogelijk het einde van de MCU aangekondigd
Thor: liefde en donder hebben mogelijk het einde van de MCU aangekondigd
Anonim

Er zal vrijwel zeker een vijfde Thor-film komen nu Love And Thunder bankroet heeft gemaakt aan de kassa. Maar de nieuwste film in The Marvel Cinematic Universe kan een kritieke ramp zijn geweest voor toekomstige afleveringen. Niet alleen van Thor's verhaal, maar van elke film in de serie.

Marvel's Phase Four heeft kritieke schade opgelopen nu de beproefde helden geen verhalen vertellen waar fans en critici achter kunnen staan. Nieuwe helden zoals The Eternals hadden niet het soort verwachtingen dat Thor had. En vooral sinds zijn laatste solo-uitje, Ragnarok, zo geliefd was.

Dus, wat is de consensus van Thor: Love And Thunder… nou, fans worden niet weggeblazen. En critici haten de film absoluut. In enkele van hun meest vernietigende recensies leggen ze uit waarom deze film het einde zou kunnen betekenen van fantastische MCU-films zoals Iron Man of Avengers: Endgame.

6 Thor: Love And Thunder heeft geen doel in de MCU

Er was een tijd in The Marvel Cinematic Universe dat het altijd voelde dat we ergens naartoe gingen. Alles in de aanloop naar Avengers: Endgame voelde alsof het een groter doel diende in het grote verhaal van dit alles. Maar de overweldigende consensus van publiek en critici is dat Thor: Love And Thunder zoiets niet doet.

Deze kritiek is aanwezig in de meest vernietigende recensies van de film, maar Richard Lawson op Vanity Fair slaat de Chris Hemsworth-vormige spijker op zijn kop het hardst:

"De studio is terechtgekomen in wat misschien wel de slechtste film tot nu toe is in zijn lange reeks spektakels, een grillig en dodelijk saai moeras van slappe grappen en doelloze samenzwering. De magie is definitief verdwenen en de film deed me afvragen, op een meer macroschaal, als deze hele filmische universum-machine enig idee heeft waar het naartoe gaat. Er is geen gevoel van gelegenheid of een grotere verhalende betekenis te vinden in Love and Thunder. Het is gewoon een vignet-y zwerftocht, een hypergekleurde reeks grappen die nooit landen. In de afgelopen dagen had ik misschien verlangd naar een Marvel-film die zo op zichzelf staand aanvoelde, zonder zich te binden aan de grotere mythos die de studio aan het samensmelten was tot een Endgame-achtige evenementfilm. Maar ik denk dat ik gewend ben geraakt aan het idee dat al deze films ergens van belang zijn - en in die zin is Love and Thunder een totale verspilling van tijd."

5 Thor: Love And Thunder weet niet wat voor soort film het is

De beste films in de MCU lijken vrij zeker van zichzelf, zelfs als ze verschillende genres in evenwicht houden. De slechtsten proberen meer te zijn dan wat ze in werkelijkheid zijn. Thor: Liefde en donder is precies dat. En het is teleurstellend gezien de manier waarop schrijver/regisseur Taika Waititi zowel Thor als zijn films nieuw leven inblies met Ragnarok.

Volgens David Fear bij Rolling Stone, in plaats van Love And Thunder te doordringen met zijn magie, "treedt Taika met water" en probeert hij meerdere concurrerende tonen in evenwicht te brengen op een manier die gewoon rommelig aanvoelt.

"Een botsing van concurrerende tonen, subplots, conceptuele grote schommels en chaos vermomd als pathos, deze nieuwe toevoeging aan de Asgardische-goden-en-monsters-hoek van Marvel Cinematic Universe is een heilige puinhoop ", schreef David voor Rolling Steen. "Je kunt nog steeds de gevoeligheid van Waititi voelen pulseren onder dit alles. Maar er is een duidelijk gebrek aan focus in deze inzending, en het gevoel dat je alleen maar naar een tijdmoordenaar kijkt tot de volgende grote fase. Welke verhaallijn van de Marvel-soap ook in versnelling komt. Misschien hebben we onze verwachtingen iets te hoog gespannen, of hebben we te veel verantwoordelijkheid op de goed op maat gemaakte schouders van een filmmaker gelegd om te voorkomen dat de hedendaagse religie van popfilmbezoekers te somber wordt voor zijn eigen bestwil. als een minder grote teleurstelling"

4 De personages van Chris Hemsworth en Christian Bale hebben een vreselijke chemie

Een held is zo goed als zijn schurk, maar het is ook waar dat een schurk maar zo goed is als zijn held. Christian Bale werd geïnspireerd om te casten als een enigszins sympathieke slechterik in de MCU, maar het was een tragische beslissing om hem op te zetten tegen de overdreven komische en eentonige Thor.

"Ik denk niet dat Christian Bale de rest van Thor: Love and Thunder wilde ondermijnen door een goede uitvoering te geven", schreef Allison Wilmore in een recensie van Vulture. "Bale, een acteur met een afschrikwekkende intensiteit, lijkt gewoon niet in staat om een rol op het scherm te spelen, zelfs niet in een film die zo verlegen is als deze. Maar hij benadert Gorr - een alien met een vervloekt zwaard waarmee hij om oorlog te voeren tegen de goden die zijn gebeden om hulp hebben genegeerd - met zo'n vol gas dat hij een echte kern van angst vindt die het zogenaamd bitterzoete centrale liefdesverhaal van de film in de schaduw stelt.

Ze vervolgde toen met te zeggen: "Het contrast met de held van de film, een personage met één grap die wordt ondersteund door Hemsworths absurde knappe uiterlijk en sluwe komische timing, is schril. Wanneer Gorr het wapen ter hand neemt dat zal wegvreten naar hem in ruil voor de macht om de spottende god te doden die onverschillig is voor het lijden van zijn volgelingen, het is een daad van kamikaze-rechtvaardigheid. Hij lijkt iets op het spoor te zijn - de goden, die onaangenaam boven de strijd van de sterfelijke zorgen zweven, zuigen een beetje. Helaas gaat deze film over een van hen."

3 Thor: Liefde en donder is niet zo grappig als het denkt dat het is

Of, een andere manier om het te zeggen, Thor: Love And Thunder is niet zo grappig als het wil dat je denkt dat het is. Helaas lijkt dit tegenwoordig de norm te zijn voor Marvel-films. De komedie is er gewoon niet. Misschien voor een jonger publiek, maar voor degenen die daadwerkelijk in deze personages hebben geïnvesteerd vanwege de vele films, v alt alles plat.

"[De film is een] daverende kakofonie en opdringerige komedie heeft voorrang, wat ten koste gaat van het materiaal", schreef Nick Schager bij The Daily Beast. "Terwijl Thor: Ragnarok er plezier in had om zijn mythische Avenger om te vormen tot een lief en opgewonden arrogante schemerlamp (denk aan een langharige He-Man met de persoonlijkheid van een golden retriever), duwt deze film onverbiddelijk in die richting. Hij is een clowneske tekenfilm, die geen minuut kan doorgaan zonder achteloos eigendommen te vernietigen, over zijn landgenoten te praten of een onzinnige ik-eerst-opmerking te bedenken. Hemsworth balanceert nog steeds vakkundig Thor's clueless narcisme en formidabele slagveld-flair, maar alles wordt in zo'n waanzinnig aanhoudend tempo neergezet dat de beoogde lach op de wijnstok sterft."

2 Thor: liefde en donder is te formeel

De MCU is bij veel gelegenheden "formulaic" genoemd in termen van zijn verhalen. In feite lijkt het erop dat het elke keer weer vasthoudt aan de "Save The Cat" -structuur. Maar in de meeste films is er iets dat zich onderscheidt. In Taika Waititi's vorige Thor-aflevering gaf zijn frisse nieuwe benadering van vermoeide personages alles nieuwe energie. Maar dit was niet het geval met zijn follow-up.

"Waar Thor: Ragnarok op de meest opwindende manier onvoorspelbaar en weerbarstig was, voelt Love and Thunder daarentegen veilig en formuleachtig aan", schreef Adam Woodward bij Little White Lies."Waititi is te veel bezig met het proberen om dezelfde grappen te maken, en hij belast de film met een slappe liefdesverhaal dat zelfs door de lage normen van de MCU oppervlakkig en plichtmatig aanvoelt."

1 De MCU zal waarschijnlijk niet veranderen dankzij het succes van Thor

Ondanks dat de meeste critici een hekel hebben aan de film en het publiek er nogal, nogal flauw van is, is Thor: Love And Thunder een kolos aan de kassa. En dit betekent één ding… Disney en Marvel zullen hun formule niet veranderen. Ze weten dat, hoewel er sprake is van superheldenmoeheid, het publiek nog steeds geld uitgeeft om hun favoriete superhelden in minder dan speciale films te zien. En hetzelfde geldt voor bekende superhelden zoals Thor, die gemakkelijk zou kunnen uitbreiden om meer diepte te vinden.

Zoals Rafer Guzmán op Newsday schreef: "Als de kassacijfers van de film standhouden, zou Thor nog een tijdje op deze manier door kunnen gaan. Zweven in een vagevuur tussen grootsheid en grappenmakerij lijkt echter een droevig lot voor deze god."

Aanbevolen: