Hoe de mythologie van Thor: liefde en donder de toekomst van de MCU verandert

Inhoudsopgave:

Hoe de mythologie van Thor: liefde en donder de toekomst van de MCU verandert
Hoe de mythologie van Thor: liefde en donder de toekomst van de MCU verandert
Anonim

De terugkeer van Thor in Thor: Love And Thunder zag Chris Hemsworth transformeren in ieders favoriete god van de donder. Het vierde deel in de Thor-saga, Thor: Love And Thunder, ging verder waar we de geliefde superheld aan het einde van Avengers: Endgame achterlieten en Hemsworths Thor op een episch avontuur zag gaan dat zijn karakter fundamenteel veranderde. Hemsworth was niet de enige die een ongelooflijke transformatie doormaakte in de film, aangezien fans werden getrakteerd op het ongelooflijke debuut van Natalie Portman als The Mighty Thor zelf.

Tijdens de hele leuke feature werden fans getrakteerd op een overvloed aan nieuwe personages, waaronder de onherkenbare Christian Bale als de grote slechterik van de film, Gorr The God Butcher. Gedurende de komische momenten van de film, epische vechtscènes en zelfs bepaalde ranzige scènes werd het publiek opnieuw verliefd op het personage en wilde meer van de god en zijn capriolen. Hoewel het onzeker is wanneer of waar we Thor weer zullen zien, heeft de film een aantal behoorlijk grote verhalen opgezet voor de bredere toekomst van de MCU. Laten we dus eens kijken hoe de ingewikkelde en gedetailleerde mythologie van Thor: Love And Thunder een aanzienlijke invloed heeft op wat er in de MCU gaat komen.

8 De introductie van Hercules

Zoals veel die-hard Marvel-fans weten, staan de speelfilms van de studio bekend om hun midden- en postcreditscènes. De korte scènes hebben meestal de neiging om fans te plagen met wat er gaat komen in toekomstige films, of dat nu is door bepaalde conflicten op te zetten of door gloednieuwe personages te introduceren in het filmische universum. Thor: Love And Thunder was niet anders, want de mid-credit-reeks introduceerde een hoofdpersonage in de stripboeken, Hercules, gespeeld door Brett Goldstein. Zoals het geval is in de Griekse mythologie, is de MCU Hercules de zoon van Russell Crowe's Zeus en rivaal van de god van de donder zelf. Het is waarschijnlijk dat de Ted Lasso-ster Thor's volgende grote kwaad zal zijn, aangezien een geminachte Zeus zijn zoon opdracht geeft om de val van de god te orkestreren tijdens de korte scène.

7 Een hele nieuwe wereld van goden en overtuigingen

Tijdens een bijzonder opvallend moment in de film werd het publiek getrakteerd op het visuele spektakel dat Almachtige Stad was. Terwijl Thor en zijn superteam van Valkyrie (Tessa Thompson), The Mighty Thor (Natalie Portman) en Korg (Taika Waititi) door het wonderbaarlijke paleis reizen, komen verschillende goden uit alle takken van de mythologie, zoals Minerva, Fur God, Elcha Goddess, en de aanbiddelijke Bao God was te zien in het pantheon van de goden. Het smorgasbord van nieuwe goden opent een scala aan spannende deuren voor Marvel om te verkennen in toekomstige projecten. De release van Phase 4's Moon Knight bewijst verder Marvel's verkenning van verschillende mythologieën, aangezien Marvel de wereld van de Egyptologie en de oude Egyptische mythologie introduceerde via de karakters van Khonshu en de Egyptische Ennead in de MCU.

6 The Sneaky Moon Knight Tie-In

Terwijl we het hebben over de serie met een Egyptologie-thema, lijkt het alsof Thor: Love And Thunder mogelijk heeft gesuggereerd op een mogelijke toekomstige cross-over tussen de twee helden waarin de mythologie centraal staat. Bij het uitleggen van het concept achter Omnipotence City, noemt Thor zelf een belangrijke speler in de Egyptische Ennead die eerder werd geïntroduceerd in Moon Knight, Ra de zonnegod. Tijdens een gesprek met The Playlist onthulde Jeremy Slater, hoofdschrijver van Moon Knight, dat het team achter Moon Knight bij het schrijven van de show nauw had samengewerkt met het Thor: Love And Thunder-team en dat de verhaallijnen zorgvuldig waren samengesteld met de mogelijkheid van een toekomst. kruising in gedachten.

Slater verklaarde: Marvel verlegt voortdurend de grenzen van de MCU, en het wordt groter, en het is vreemder, en het geeft ons veel meer landingsbaan om in de toekomst coole verhalen te vertellen. Dus. Ik zou zeker een aantal van deze goden kunnen zien oversteken naar andere eigendommen of in andere vormen verschijnen in toekomstige shows.”

5 Het concept van Walhalla en het hiernamaals

Een andere manier waarop Thor: Love And Thunder de eerder uitgebrachte fase 4-inhoud uitbreidt en de bredere MCU opzet, is door de verkenning van Valhalla en het hiernamaals. Tijdens de tweede scène na de aftiteling was het publiek er getuige van dat The Mighty Thor / Jane Foster werd verwelkomd in het hemelse rijk door Heimdall van Idris Elba. Het abstracte concept van het hiernamaals is ook eerder onderzocht in andere Marvel-eigenschappen zoals Black Panther's Ancestral Plane en Moon Knight's Duat. De toevoeging van Valhalla als nog een ander "kruispunt van ongebonden bewustzijn", zoals de godin Taweret (Antonia Salib) beschrijft in Moon Knight, opent verder de mogelijkheid dat Marvel deze gebruikt voor toekomstige verhalen. Hoewel er niets officieel is bevestigd, blijft Marvel de introductie van verschillende rijken uitbreiden via fase 4-projecten zoals de Noor in hun nieuwste serie, Ms. Marvel.

4 De terugkeer van gevallen Asgardians

Een andere mogelijkheid die de introductie van Valhalla voor Marvel opende, is de terugkeer van veel geliefde personages waarvan fans in het verleden afscheid moesten nemen. Als dezelfde wetten van reïncarnatie en terugkeer na de dood die werden toegepast in de Egyptische Duat in Moon Knight waar zijn voor Valhalla, dan zou het publiek mogelijk enkele van hun favoriete gevallen Asgardians kunnen zien. Dit kunnen fanfavorieten zijn zoals Heimdall, Odin (Anthony Hopkins), en zelfs ieders favoriete god van onheil, Loki (Tom Hiddleston).

3 Jane Foster As A Walküre

Naast de terugkeer van de Asgardiaanse helden, zouden fans Jane Foster zelf kunnen zien terugkeren naar het grote scherm. Terwijl haar ingewikkelde stripgeschiedenis volgt, krijgt het personage van Jane Foster een tweede kans op leven nadat ze de poorten van Walhalla is binnengegaan terwijl Odin zelf haar leven op aarde herstelt. Nadat hij weer tot leven is gekomen, neemt het krachtige personage de mantel van Valkyrie op zich. Volgens Nerdist zou Jane Foster van de MCU een vergelijkbaar lot in petto kunnen hebben, wat de redenering achter de Walhalla-postcreditscène in Thor: Love And Thunder verklaart.

2 De supergroep van kosmische wezens

Naast een opwindende reeks nieuwe goden en godinnen, gaf Thor: Love And Thunder fans hun allereerste blik op Marvel's Cosmic Beings, de machtigste van alle entiteiten in de MCU. Het moment komt tijdens de laatste confrontatie tussen Thor en Gorr The God Butcher waarin beelden van deze wezens te zien zijn. De supergroep omvatte The Living Tribunal, Mistress Death, Eon, Infinity, Eternity en The Watcher die eerder werden geïntroduceerd in What If.?. Volgens Nerdist zou de introductie van deze personages op het grote scherm kunnen wijzen op een mogelijke toekomstige verhaallijn, inclusief een nieuwe supergroep uit de stripboeken, "the court of The Living Tribunal".

1 Liefde in menselijke vorm

Een ander kosmisch personage in Thor: Love And Thunder was de schattige Love. Gespeeld door Hemsworth's eigen dochter, is het karakter van Love oorspronkelijk de dochter van Gorr The God Butcher, die aan het einde wordt opgewekt door de kosmische entiteit Eternity. Volgens The Direct zou het karakter van Love een aanvulling kunnen zijn op de jonge nieuwe superhelden die al in fase 4 zijn gevestigd voor een toekomstig Young Avengers-project.

Aanbevolen: