Wat de terugkeer van Kingpin betekent voor de toekomst van de MCU

Inhoudsopgave:

Wat de terugkeer van Kingpin betekent voor de toekomst van de MCU
Wat de terugkeer van Kingpin betekent voor de toekomst van de MCU
Anonim

Het Marvel Cinematic Universe is anders dan alle andere in Hollywood, en het begon allemaal in 2008 met Iron Man. Stel je voor dat je dan iemand zou vertellen dat deze film een kickstart zou geven aan iets met meer dan 20 films, meerdere televisieshows, een van de meest winstgevende films aller tijden, en een toekomst waarin ook de X-Men naar de stad komen.

Het was een geweldige spannende rit voor fans, en dankzij de meest recente aflevering van Hawkeye wordt het alleen maar beter. De introductie van Kingpin in de franchise opende zojuist een wereld van kansen, en dat is precies hoe Kevin Feige het leuk vindt.

Laten we eens kijken naar de introductie van Kingpin en zien wat het kan betekenen voor de mensen bij Marvel.

MCU's Fase Vier heeft een warme start

Nadat de Infinity Saga was afgerond, betrad Marvel onbekend terrein en moest het de basis leggen voor het volgende decennium aan projecten. Net als Phase One, heeft Phase Four dingen op gang gebracht en is er veel inhoud voor fans om te consumeren.

Op het grote scherm hebben fans Black Widow, Shang-Chi, Eternals en Spider-Man: No Way Home gekregen. Het wordt nog beter als Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Thor: Love and Thunder in het spel komen. Vanaf daar zullen de dingen gekker worden naarmate het algehele verhaal zich ontwikkelt.

Op tv zetten WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If…, en nu Hawkeye allemaal stukken op het bord voor de toekomst van de MCU. Nogmaals, het was veel om in je op te nemen, maar wanneer hoor je MCU-fans klagen over te veel inhoud?

Hawkeye heeft de aandacht getrokken met zijn verfrissende karakter op straatniveau, en de vijfde en meest recente aflevering werd op een spectaculaire manier afgeleverd.

Yelena zet dingen op 'Hawkeye' aflevering 5

De vijfde aflevering van Hawkeye was er een die echt nodig was om dingen op te voeren, omdat het dient als de voorlaatste aflevering van de serie. Gelukkig leverde het veel op, aangezien Yelena een belangrijke rol speelde bij het opzetten van wat komen gaat, zowel op de show als de toekomst van de MCU.

Dankzij de scène met de aftiteling in Black Widow wisten we allemaal dat Yelena op weg was om Hawkeye uit te schakelen, maar de scène waarin ze macaroni at met Kate was een geweldige toevoeging aan de show. Over het algemeen was de rest van de aflevering, namelijk Clint die Natasha eert, erg goed gedaan. Voeg daaraan toe dat Echo wat informatie van Hawkeye krijgt over de waarheid dat haar vader is uitgeschakeld, en fans hebben nu de bevestigingen voor een spannende finale.

Als we eerlijk zijn, de aflevering had veel geweldige momenten, maar er is één moment waar mensen niet over kunnen ophouden, en het is er een die enorme gevolgen heeft voor de toekomst van de MCU zoals we die kennen.

Wat Kingpin betekent voor de MCU

Tijdens het einde van de aflevering onthulde Yelena aan Kate Bishop dat niemand minder dan Wilson Fisk, beter bekend als Kingpin, samenwerkt met haar moeder, Eleanor. Dit was nogal een schok, en dit moment draagt een ton van gewicht.

Met Kingpin nu volledig in de mix, met dank aan Yelena's diepe graafwerk, is er een wereld van vertakkingen voor de MCU.

Eerst en vooral kunnen de Netflix Marvel-shows, waaronder Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage, nu canon worden. Het is onduidelijk hoe Marvel van plan is dit op te lossen, maar ze kunnen gewoon de variantkaart spelen en deze Kingpin de MCU-tijdlijnversie laten zijn en niet de exacte versie die we op Netflix zagen.

Dit betekent ook dat Daredevil en de Defenders in de nabije toekomst kunnen worden geassembleerd.

Of ze nu via het Multiverse in de mix worden gebracht of gewoon zoals Voltron op de MCU-tijdlijn worden gevormd, het zou slechts een kwestie van tijd moeten zijn voordat Matt Murdock zijn langverwachte MCU-debuut maakt.

Bovendien zou Kingpin kunnen fungeren als de primaire slechterik op het kleine scherm, overstekend met aankomende shows zoals She-Hulk en Moon Knight, terwijl het grote scherm zich kan concentreren op enorme bedreigingen zoals Arishem en Kang the Conqueror. Er kan veel overlap zijn, maar het hebben van een dreiging op straatniveau zoals Kingpin terwijl kosmische dreigingen zoals Arishem aan de filmkant worden aangepakt, zou de franchise een interessant evenwicht kunnen bieden. Het is niet zo dat de strips zich strikt concentreren op een enkele schurk terwijl meerdere titels constant naast elkaar lopen.

Hoe Marvel het ook opvat, het werd pas echt interessant voor MCU-fans, die verwend worden met Phase Four. Je kunt maar beter geloven dat de wereld elke stap in de gaten zal houden.

Aanbevolen: