10 actiesterren boven de 60 en werken nog steeds

Inhoudsopgave:

10 actiesterren boven de 60 en werken nog steeds
10 actiesterren boven de 60 en werken nog steeds
Anonim

De actiewereld wordt met de dag groter, met nieuwe actiesterren die het grote scherm sieren, ongelooflijke stunts en waanzinnige budgetten die uiteindelijk de kassa-records verbreken.

Maar één ding dat nog steeds opv alt als het gaat om actiefilms, zijn de iconische sterren die blijven laten zien dat leeftijd hen niet zal stoppen of vertragen bij het maken van de sprong… letterlijk.

Jarenlang hebben deze sterren hun lange carrières gewijd, domineerden ze de filmindustrie, volgden ze slopende trainingen, wonnen ze talloze prijzen en harten, kregen ze een behoorlijk deel van de publieke controle, maar ze blijven kijkers kijken naar feestjes de moeite waard in 2022. Dat gezegd hebbende, hier zijn 10 actiesterren boven de 60 die nog steeds aan het werk zijn, wat aantoont dat ze niet vergeten moeten worden.

10 Denzel Washington

de kleine dingen denzel
de kleine dingen denzel

Van het spelen van een anti-apartheidsactivist in Zuid-Afrika tot het spelen van de iconische Malcolm X, de acteur is er niet in geslaagd om een adembenemende uitvoering van acteerrollen te leveren. Zijn verbluffende optredens in actiefilms vormen daarop geen uitzondering. Op 67-jarige leeftijd blijft hij rollen op zich nemen en fysieke activiteiten uitvoeren, die voor iemand van zijn leeftijd als overbelast kunnen worden beschouwd. Met veel lofbetuigingen voor populaire actiefilms, zoals Man on Fire, 2 Guns, The Equalizer en het vervolg in 2018, keerde hij terug naar de hoofdrol in de misdaadthriller The Little Things 2021, naast Jared Leto en Rami Malek.

9 Liam Neeson

Liam Neeson wekt verontwaardiging met opmerkingen over wraak zoeken
Liam Neeson wekt verontwaardiging met opmerkingen over wraak zoeken

De 70-jarige acteur is geen onbekende in de actiewereld. Hij heeft kijkers versteld doen staan met zijn indrukwekkende vaardigheden, deskundige vechtkunsten en zenuwslopende wrekende monologen. Van een radeloze vader die alles zal doen om zijn ontvoerde dochter in Taken te redden, heeft de acteur het grote scherm gezegend met een overvloed aan plezierige actiefilms zoals Cold Pursuit, Run All Night, Non-Stop en The Grey. De acteur werkt nog steeds aan recente projecten zoals Memory, Blacklight, The Marksman en The Ice Road.

8 Jackie Chan

De acteur lijkt net zo fit als altijd, vechtend en springend zijn weg naar het grote scherm. Jackie Chan sneed zijn niche terug in de jaren '70, '80, '90 en vroege jaren 2000 als een productieve actiester, met in de hoofdrol in films als Drunken Master, Rush Hour, The Karate Kid en The Foreigner. Vorig jaar werd door Variety gemeld dat de acteur zijn volgende film aan het opnemen was, een op vechtsporten gebaseerde komedie over een man en zijn paard genaamd Ride On. De 70-jarige acteur lijkt achteruit te gaan, want hij is niet te stoppen.

7 Samuel L. Jackson

De 73-jarige acteur is een belichaming van opsmuk. Hij heeft zichzelf met succes kunnen vestigen, niet alleen als de meest winstgevende acteur van Hollywood, de meest winstgevende zwarte acteur aller tijden, maar ook een behoorlijk goede. Hij schopt de kost voor de kost en zorgt ervoor dat het er cool uitziet terwijl hij bezig is, met in de hoofdrol in verschillende actiefilms zoals Django Unchained, Captain Marvel, Shaft, The Hitman's Bodyguard en het vervolg Hitman's Wife's Bodyguard in 2021.

6 Morgan Freeman

Morgan Freeman heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in de filmindustrie en wordt beschouwd als een van de grootste acteurs aller tijden. De 85-jarige heeft zijn acteerdiepte gedemonstreerd in tal van karakterportretten, inclusief actiefilms. Hij speelde samen met Angelina Jolie in Wanted en speelde de leider van een groep moordenaars. Hij speelde ook in het vervolg Hitman's Wife's Bodyguard uit 2021 en actiethriller Vanquish naast Ruby Rose.

5 Linda Hamilton

65-jarige Linda Hamilton bleek een vechtersbaas te zijn, toen ze bijna drie decennia later terugkeerde naar Terminator: Dark Fate in 2019. De Terminator uit 1984 en Terminator 2 uit 1991 schoten de actrice naar het sterrendom. Helaas verklaarde de actrice dat ze aarzelde om terug te keren naar de schijnwerpers. Dus kijkers zien haar misschien niet meer in haar rol als Sarah Connor. Ze was echter een integraal onderdeel van de evolutie van actiefilms in Hollywood.

4 Arnold Schwarzenegger

Het is onmogelijk om deze lijst door te nemen zonder de acteur te noemen. Hij was een van de belangrijkste actiesterren die voor de camera's stond. Van films als de Terminator-franchise, Commando, Predator, Conan The Barbarian, Sabotage en Escape Plan, de 74-jarige bodybuilder en voormalige gouverneur van Californië is nog steeds in de openbaarheid, verscheen in 2019 Terminator: Dark Fate en is ingesteld om te verschijnen in Kung Fury 2.

3 Sylvester Stallone

Een screenshot van The Expendables 3
Een screenshot van The Expendables 3

De 76-jarige acteur is, net als Schwarzenegger, geen onbekende in actiefilmrollen. Na te hebben gespeeld in populaire films zoals de Rocky- en Rambo-films, The Expendables-franchises, Escape Plan, is de favoriete actieheld van de kijkers terug, aangezien hij samen met Euphoria's Javon W alton de hoofdrol zal spelen in de nieuwe actiethriller Samaritan. De aankomende film gaat in augustus in première op Amazon Prime. Deze acteur heeft het nog steeds.

2 Helen Mirren

Helen Mirren heeft zeker naam gemaakt in de filmindustrie. In termen van een actiester is ze verschenen in box office-films zoals RED en de Fast & Furious-franchise, waaronder de recente F9 2021: The Fast Saga. Ze heeft ook andere actiefilms op haar naam staan, zoals Anna en Eye in the Sky. Kijkers zullen ongetwijfeld meer van de 76-jarige actrice zien.

1 Tom Cruise

De acteur heeft enkele van de meest onvergetelijke personages aller tijden gespeeld, wat hem heeft gepositioneerd als een klasseact die erin is geslaagd om meer dan drie decennia relevant te blijven. Hij heeft net de 60-jarige leeftijd bereikt en lijkt niet snel de gordijnen te sluiten met films als Edge of Tomorrow, Jack Reacher en de Mission: Impossible-franchise, om er maar een paar te noemen. Zijn recente vervolg op de actiefilm Top Gun: Maverick bracht meer dan $ 1,07 miljard op aan de kassa, waarmee het de meest winstgevende film van 2022 ter wereld is.

Aanbevolen: