Tales Of The Walking Dead zal op één cruciale manier verschillen van de hoofdshow

Inhoudsopgave:

Tales Of The Walking Dead zal op één cruciale manier verschillen van de hoofdshow
Tales Of The Walking Dead zal op één cruciale manier verschillen van de hoofdshow
Anonim

AMC's geliefde horrordrama The Walking Dead staat op het punt een gloednieuwe spin-off te debuteren met Tales of the Walking Dead.

De aankomende serie is een van de drie nieuwe shows die voortkomen uit de hoofdserie, die fans Fear The Walking Dead al had gegeven, nu in zijn zevende seizoen en met een achtste officieel onderweg, en de kortstondige The Walking Dead: World Beyond.

Naast de naamloze spin-off gericht op Daryl Dixon, de kruisboog-zwaaiende antiheld gespeeld door Norman Reedus, en een andere show na Maggie (Lauren Cohan) en schurk-bondgenoot Negan (Jeffrey Dean Morgan) genaamd Isle of the Dead, Tales of the Walking Dead maakt zich op om het zombiefilmuniversum uit te breiden met meer verhalen en personages, zij het op een heel andere manier in vergelijking met andere shows.

Hoe verschilt Tales Of The Walking Dead van The Walking Dead en zijn spin-offs?

Zoals eerder is gemeld, zal de verhaalstructuur van Tales of the Walking Dead afwijken van die van alle andere Walking Dead-shows.

Tales is de enige anthologische serie die zich afspeelt in het universum en is geïnspireerd op de strips van Robert Kirkman, wat betekent dat kijkers worden getrakteerd op op zichzelf staande afleveringen die zijn gericht op zowel nieuwe als gevestigde personages in de franchise.

"The Walking Dead is een show die televisiegeschiedenis heeft geschreven en een leger van gepassioneerde en zeer betrokken fans heeft aangetrokken", zei Dan McDermott, president van de originele programmering voor AMC Networks en AMC Studios, ten tijde van de aankondiging.

"We zien zoveel potentieel voor een breed scala aan rijke en meeslepende verhalen in deze wereld, en het episodische anthologieformaat van Tales of the Walking Dead geeft ons de flexibiliteit om bestaande fans te vermaken en biedt ook een toegangspunt voor nieuwe kijkers, vooral op streamingplatforms, "voegde hij eraan toe.

McDermott verwees naar andere populaire voorbeelden van anthologische series die een cultstatus hebben bereikt en een zeer loyale fandom hebben verdiend, waaronder klassieke series The Twilight Zone en de recente Black Mirror.

"We hebben de aantrekkingskracht van dit format gezien in televisieklassiekers zoals The Twilight Zone en, meer recentelijk, Black Mirror, en zijn verheugd om op deze nieuwe manier met fans in contact te komen, tegen de achtergrond van deze zeer unieke en boeiende wereld."

Wie speelt de hoofdrol in de spin-off The Walking Dead, Tales Of The Walking Dead?

Voor het eerst aangekondigd in september 2020, ziet Tales of the Walking Dead terugkerende sterren en nieuwe acteurs die bijdragen aan de overlevering van The Walking Dead in zes afleveringen.

Het ensemble bestaat uit Samantha Morton, bekend van het spelen van de Whisperers-leider Alpha op The Walking Dead, evenals Parker Posey als Blair, Brooklyn 99-ster Terry Crews als Joe en Jurassic World's Daniella Pineda als Idalia. Poppy Liu speelt een personage genaamd Amy, Jessie T. Usher is Devon en Danny Ramirez speelt Eric, terwijl Olivia Munn Evie is.

ER's Anthony Edwards, Matilda iconische actrice Embeth Davidtz, Jillian Bell, Loan Chabanol, Gage Munroe, Lauren Glazier en Matt Medrano zijn ook aanwezig.

Elke aflevering van een uur heeft een eigen toon en een eigen verhaal, maar is slechts losjes verbonden met de andere en met het belangrijkste Walking Dead-universum. En het zou geen verhaal zijn dat zich in dat universum afspeelt als de serie niet gepaard zou gaan met levensbedreigende situaties en moeilijke beslissingen. Kijkers worden gewaarschuwd, want niet iedereen zal er heelhuids uitkomen.

Showrunner Channing Powell - ook een schrijver en producer van The Walking Dead en Fear The Walking Dead - gaf commentaar op de rijke cast en zei: "Op de een of andere manier hebben we geluk gehad met de beste cast - Olivia, Jessie, Embeth, Danny, Loan … We hoopten dat deze afleveringen als unieke, kleine films zouden aanvoelen en met dit scala aan acteurs zijn we goed op weg."

Waarom verliet Melissa McBride de Daryl and Carol spin-off?

The Walking Dead staat misschien op het punt om zijn eerste anthologische serie te debuteren, maar het maakt zich ook op om het hoofdverhaal voort te zetten na enkele van de OG-personages in twee afzonderlijke spin-offs.

Eerder dit jaar werd onthuld dat actrice Melissa McBride de spin-off had verlaten die oorspronkelijk moest focussen op haar personage Carol Peletier naast Daryl van Reedus.

“Helaas kan ze niet langer deelnemen aan de eerder aangekondigde spin-off gericht op de personages Daryl Dixon en Carol Peletier, die deze zomer in Europa zal worden opgenomen en gefilmd en volgend jaar in première zal gaan”, zei AMC in een verklaring aan TV Line in april.

"Verhuizen naar Europa werd op dit moment logistiek onhoudbaar voor Melissa. We weten dat fans teleurgesteld zullen zijn door dit nieuws, maar het universum van The Walking Dead blijft op interessante manieren groeien en uitbreiden en we hopen van harte Carol weer te zien in de nabije toekomst."

Volgens rapporten zal de serie Daryl volgen terwijl hij het post-apocalyptische Europa solo verkent, maar we weten niets meer over zijn missie over de vijver.

Tales of the Walking Dead gaat in première op zondag 14 augustus op AMC & AMC+. Isle of the Dead en de Daryl spin-off hebben nog geen releasedatum.

Aanbevolen: