Het vreemde acteeradvies dat Jack Nicholson aan Mick Jagger gaf

Inhoudsopgave:

Het vreemde acteeradvies dat Jack Nicholson aan Mick Jagger gaf
Het vreemde acteeradvies dat Jack Nicholson aan Mick Jagger gaf
Anonim

'Titan of industry' is een term die vaak wordt gebruikt om de allerbeste professionals in een bepaald vakgebied te beschrijven. Jack Nicholson zou zeker niet misstaan als hij in zulke bewoordingen zou worden beschreven wat zijn acteercarrière betreft.

De 85-jarige is de meest genomineerde mannelijke acteur in de geschiedenis van de Academy Awards, met in totaal 12 nominaties door de jaren heen. Hij won er drie.

Nicholson is een tijdje weggeweest van het toneel om tijd door te brengen met zijn familie in Beverly Hills, Californië. Hij heeft echter de mythe ontkracht dat hij voorgoed stopte met acteren, en onthulde dat hij in feite 'actief scripts leest' en 'uitkijkt naar zijn volgende project'.

Een andere beroemdheid die ook een onbetwiste titan is in zijn branche, is muzikant Mick Jagger. De Engelsman is zeven jaar jonger dan Nicholson, maar hij blijkt nu net zo actief te zijn als ooit.

Jagger weigerde zwaar te investeren in zijn acteercarrière, zodat hij zich in plaats daarvan op muziek kon concentreren. Toch heeft hij een behoorlijke portfolio van filmrollen en kreeg hij onderweg degelijk acteeradvies van Nicholson.

Mick Jagger's discografie is veel indrukwekkender dan zijn acteerportfolio

Het lijdt geen twijfel dat muziek het middelpunt van het leven van Mick Jagger is geweest, een beslissing die hij bewust heeft genomen. Hij staat bekend als een van de oprichters en zanger van de Engelse rockband The Rolling Stones.

Jagger heeft in totaal vier solo-studioalbums uitgebracht, terwijl de Rolling Stone een rijke discografie heeft die uit 25 albums bestaat. De muzikant heeft ook samengewerkt met verschillende artiesten aan nog drie albums.

Het staat in schril contrast met zijn filmografie, die in totaal maar tien films bevat. Deze werden geproduceerd in een periode van ongeveer vijf decennia, tussen 1970 en 2019.

Jagger begon zijn acteercarrière met een portret van de 19e-eeuwse Australische bushranger Ned Kelly in de gelijknamige film uit 1970. De film is geschreven en geregisseerd door de Engelse filmmaker Tony Richardson.

In hetzelfde jaar speelde hij ook een personage genaamd Turner in een misdaaddramafilm getiteld Performance.

Beide films maakten nauwelijks een deuk aan de kassa, en het zou nog zeven jaar duren voordat Jagger terugkeerde naar het grote scherm.

Mick Jagger speelde meest recentelijk in 'The Burnt Orange Heresy'

In 1978 maakte Mick Jagger zijn comeback naar de film, met een rol in een satirische mockumentaire komische film met de titel All You Need is Cash. De film ging over een band genaamd de Rutles, en was met opzet gemaakt om de Beatles voor de gek te houden, met wie de Rolling Stones een lopende vete zouden hebben.

Jagger speelde een fictieve versie van zichzelf in de Amerikaanse avonturenfilm Running Out of Luck uit 1985 van Julien Temple. Hij speelde ook in FreeJack (1992), Bent (1997), Enigma, The Man from Elysian Fields (beide 2001) en The Bank Job in 2008.

Zijn meest recente rol was in een misdaadthriller met de titel The Burnt Orange Heresy, waarin hij speelde naast Claes Bang, Elizabeth Debicki en Donald Sutherland, onder anderen.

Een samenvatting van het plot voor de film op IMDb luidt: 'Een ambitieuze kunsthandelaar wordt ingehuurd om een zeldzaam schilderij te stelen van een van de meest raadselachtige schilders aller tijden, en wordt verteerd door zijn eigen hebzucht en onzekerheid terwijl de operatie uitloopt van controle.'

Jagger speelt de rol van een machtige kunstverzamelaar genaamd Joseph Cassidy.

Welk advies gaf Jack Nicholson Mick Jagger over acteren?

Mick Jagger merkte dat hij terug moest graven in zijn archieven om inzicht te krijgen in hoe een rol te benaderen terwijl hij zich klaarmaakte voor de rol in The Burnt Orange Heresy. Dit was te wijten aan het feit dat het meer dan een decennium had geduurd voordat hij in een acteerrol voor een camera was gestapt.

"Nou, het was een beetje vreemd [een nieuwe acteerrol op zich nemen] om eerlijk te zijn," zei hij. “Ik had al tijden niets meer gedaan. Ik had zoiets van: 'O. Eh. Ja. Acteren. Laten we nu denken. Hoe doen we dit?” Op dat moment herinnerde hij zich een interessant advies dat hem was uitgedeeld door de weergaloze Jack Nicholson.

"Ik vroeg Jack Nicholson ooit: 'Als je een personage bouwt, waar begin je dan?' Hij zei: 'Zijn seksleven!'", onthulde Jagger. Alleen Jagger kan zeggen hoeveel dat advies hem heeft geholpen in de film, maar zijn optreden werd goed ontvangen door critici.

Het kan echter nog een paar jaar duren voordat we de ster weer op het grote scherm zien, want hij vertoont geen tekenen van vertraging in zijn muziekcarrière.

Aanbevolen: