Netflix' Resident Evil-serie is het niet waard, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Netflix' Resident Evil-serie is het niet waard, hier is waarom
Netflix' Resident Evil-serie is het niet waard, hier is waarom
Anonim

Aanpassingen van videogames hebben op zijn zachtst gezegd een bewogen verleden in Hollywood. Sommige films hebben succes gevonden, terwijl andere zijn gecrasht en verbrand. Het was een moeilijke weg, maar af en toe helpt een juweeltje het verhaal rond deze aanpassingen opnieuw vorm te geven.

De Resident Evil-films waren jaren geleden behoorlijk populair en onlangs debuteerden de mensen bij Netflix met een serie gebaseerd op de klassieke gamefranchise. Zoals je je kunt voorstellen, is er veel gepraat over deze nieuwste aanpassing, en deze sterke meningen zullen fans helpen beslissen of de show het bekijken waard is.

Laten we eens kijken naar de mond-tot-mondreclame over Resident Evil van Netflix.

'Resident Evil' debuteerde onlangs op Netflix

Na jarenlang een steunpilaar op het grote scherm te zijn geweest, verscheen de Resident Evil-franchise onlangs op het kleine scherm op Netflix om een ander soort verhalen te vertellen. De geliefde gamefranchise was aan het springen om zijn media-releases nieuw leven in te blazen en ze deden hun best om de hype voor de Netflix-serie op te krikken.

Met in de hoofdrollen Ella Balinska, Tamara Smart en Siena Agudong, gebruikt de serie een benadering van twee verhaallijnen, waarbij de dingen tijdens elke aflevering zoveel mogelijk worden uitgewerkt. Deze stijl is moeilijk uit te voeren, maar Netflix zag daar duidelijk een groot potentieel.

Het eerste seizoen van de show gaf fans 8 afleveringen om te verslinden, wat vrij standaard is voor een Netflix-show. Seizoen twee is op dit moment niet bevestigd, maar een voortzetting van de show zou het meer tijd kunnen geven om te groeien en zich te ontwikkelen.

Nu de show zijn officiële release op Netflix heeft gezien, is het tijd om te kijken naar wat mensen zeggen. Deze meningen spelen immers vaak een cruciale rol bij de beslissing of een project het bekijken waard is.

Critici vinden het niet leuk

Tot nu toe zijn critici hard geweest over de nieuwe Resident Evil-serie. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een schamele 53% met critici, wat aangeeft dat professionals veel problemen hadden met de nieuwe show.

De mensen van Consequence of Sound wezen bijvoorbeeld op het feit dat de unieke structuur van de show het niet geweldig maakt.

De structuur met twee tijdlijnen is de zwakste schakel van de show. Hoewel bedoeld om genoeg vragen te creëren om mensen te laten kijken, maken de abrupte verschuivingen tussen het heden en de toekomst het moeilijk om volledig in beide verhaallijnen te investeren , schreven ze.

Ben Travers van IndieWire was ook niet onder de indruk van de show.

"Voor het grootste deel van het eerste seizoen van acht afleveringen is Resident Evil een mengelmoes van ambities, die waarschijnlijk maar heel weinig fans van de franchise tevreden zal stellen (of ze nu dol zijn op de videogames, films of beide), " schreef Travers.

Omgekeerd vond Kayle Cobb van Decider veel leuks aan de nieuwe show, wat bewijst dat het niet helemaal onsympathiek is.

"Boordevol humor, hart en een aantal van de coolste actiescènes van het jaar, het is een show die je afwisselend laat schreeuwen en juichen voor je televisie", schreef Cobb.

Critici waren hard, maar de reactie van het publiek speelt ook een rol bij het vormgeven van de potentiële kijkbaarheid van een show.

Is het het kijken waard?

Helaas is het publiek verzuurd over Resident Evil, meer zelfs dan de strengste critici. Op het moment van schrijven heeft de serie een verschrikkelijke 22% van het publiek, wat het idee bevestigt dat dit een show is die mensen zouden moeten overslaan.

Een gebruiker op de site was totaal niet onder de indruk van de hoofdrolspeler van de show, maar noemde wel een opvallende prestatie in hun recensie.

"Als een lange tijd Resident Evil-fan, laat de belangrijkste 'hoofdpersoon' van de Netflix-aanpassing me wortelen voor Umbrella Corp. De uitvoering van Lance Redding als Albert Wesker is de enige echt verlossende kwaliteit, en hoewel de acteurs het goed deden met wat ze kregen, maakte het slechte schrijven en regisseren deze show bij aankomst meer dood dan de nul, "schreef de gebruiker.

Andere gebruikers vonden veel negatieve dingen over de show, maar er zijn een paar vocale gebruikers die genoten van wat ze zagen.

"Ik hou meestal niet van slow-burn-verhalen, maar ik merk dat ik vastgelijmd ben om de serie te binge. Ik waardeer hoe de schrijver beetje bij beetje de serieverbinding met de games onthult. Het is niet in tegenspraak met wat we weten van de games, ook al is dit zijn eigen universum, " moest een gebruiker zeggen.

Helaas lijkt deze serie niet de moeite van het bekijken waard. Dat gezegd hebbende, als het in staat is om een voldoende groot publiek te lokken, zou het terug kunnen komen voor een tweede seizoen, waardoor het een kans zou krijgen om zijn vroege fouten te corrigeren.

Aanbevolen: