Verlengt Netflix Resident Evil voor seizoen 2?

Inhoudsopgave:

Verlengt Netflix Resident Evil voor seizoen 2?
Verlengt Netflix Resident Evil voor seizoen 2?
Anonim

De afgelopen jaren heeft Netflix veel belangstelling gewekt voor het Resident Evil-universum. Na de release van de animatieserie Resident Evil: Infinite Darkness in 2021 waagde de streamer zich ook aan zombie-live-action met zijn nieuwe Resident Evil-serie.

De nieuwe show heeft een cast met John Wick-ster Lance Reddick, Bad Boys for Life-actrice Paola Nuñez, Riverdale's Adeline Rudolph, Charlie's Angels' Ella Balinska en Netflix-sterren Tamara Smart uit A Babysitter's Guide to Monster Hunting en Siena Agudong die de titelrol speelde in No Good Nick.

Met slechts acht afleveringen eindigt de serie schijnbaar met een hint dat er meer zou komen. Sinds Netflix de serie heeft uitgebracht, heeft het echter nog niet aangekondigd of Resident Evil een tweede seizoen krijgt.

Netflix's Resident Evil ha alt inspiratie uit de populaire videogame

Hoewel sommige fans misschien aannemen dat de serie een spin-off is van de populaire Resident Evil-franchise die Milla Jovovich jaren geleden kopte, was dat helemaal niet de bedoeling. In plaats daarvan is de serie van Netflix geïnspireerd door de game zelf.

“Resident Evil was een van de games die me echt raakte. Dus de kans om in die wereld te spelen was heel, heel spannend voor mij. En ik wilde er gewoon een zekere mate van eerbied aan brengen', zei showrunner Andrew Dabb. "Ik weet zeker dat we fouten hebben gemaakt, maar we proberen echt de canon van de game te behouden, maar tegelijkertijd een verhaal te presenteren waar iedereen in kan stappen en van kan genieten…"

Tegelijk verzekerde hij de kijkers echter ook dat ze nog steeds kunnen begrijpen wat er in de serie gebeurt, zelfs als ze nog nooit Resident Evil-games hebben gespeeld. "Als je de spellen hebt gespeeld, hoop ik dat de show rijker is", vervolgde hij.

"Als je de games nog nooit hebt gespeeld, geen probleem, geniet ervan en ik hoop dat je de games gaat spelen nadat je ze hebt gezien, want het zijn geweldige games."

Resident Evil vertelt zijn verhaal over twee tijdlijnen: het heden, dat is 2036 in het verhaal, en het verleden, dat is 2022. De serie draait om de tienertweelingzussen Jade en Billie Wesker (Smart en Agudong) wiens vader, Albert Wesker (Reddick), de taak heeft om een wondermiddel te ontwikkelen voor de Umbrella Corporation.

De meisjes doen echter een vreselijke ontdekking wanneer ze het laboratorium van het bedrijf binnensluipen, en later veroorzaakt dit een reeks gebeurtenissen die de zussen uiteindelijk uit elkaar drijven naarmate ze ouder worden (Smart en Agudong transformeren in Balinska en Rudolph respectievelijk).

Zal Netflix Resident Evil voor een tweede seizoen verlengen?

Gebaseerd op de manier waarop Resident Evil zijn eerste seizoen afsloot, zou het logisch zijn om het verhaal voort te zetten met een tweede seizoen. In de seizoensfinale offert Albert zijn leven om de Umbrella-faciliteit op te blazen en zijn tienermeisjes te laten ontsnappen.

Snel vooruitspoelen naar 2036, Jade en Billie nemen het tegen elkaar op nadat Jade een hele horde nullen (zombies) en een gigantische alligator heeft gekregen om Billie aan te vallen. In hun laatste confrontatie schiet Billie Jade echter neer en gijzelt ze haar dochter Bea (Ella Zieglmeier).

In het verleden is te zien hoe een jongere Jade een stuk papier ontvouwt dat hun vader haar gaf voordat ze uit elkaar gingen. Albert had haar gezegd de persoon te zoeken die hij op het papier had geschreven en dat is toevallig Ada Wong, een personage dat sinds 1998 consequent in de Resident Evil-games voorkomt.

Mocht Netflix besluiten de show te vernieuwen, dan lijkt het erop dat Ada een van de hoofdpersonages van de show zal worden voor seizoen 2.

“Dus laten we nu nog dieper gaan, want het wordt te gek. En als we het geluk hebben om een seizoen 2 te krijgen, Ada Wong - een personage dat mensen kennen en liefhebben, maar al een tijdje niet meer in de games is geweest - kunnen we wat plezier hebben met haar eigen vermiste jaren en andere personages, wie ik nu niet zal noemen, onthulde Dabb.

“Het is een kans om deze personages nog dieper in de wereld van Resident Evil en het universum te brengen en de kennis waarvan ik denk dat het heel leuk gaat worden.”

En hoewel Dabb misschien al de zaden voor een tweede seizoen heeft gezaaid, is het nog steeds onduidelijk of de streamer voorlopig groen licht geeft voor de verlenging van de show. Wat recensies betreft, heeft Resident Evil het niet goed gedaan bij critici, waarbij velen beweren dat de show een grote mislukking is (hoewel de uitvoering van Reddick opv alt).

Verrassend genoeg lijken kijkers het deze keer ook eens te zijn met de critici, waarbij velen hun teleurstelling uitten over het verhaal van de show en de personages zelf. De show kreeg ook een veel lagere publieksscore dan de score van critici op Rotten Tomatoes.

Dat gezegd hebbende, is het ook vermeldenswaard dat Resident Evil ondanks alle slechte recensies de top 10 van Netflix heeft weten te bereiken. Dit kan echter slechts een indicatie zijn van de aanvankelijke nieuwsgierigheid van kijkers naar een IP die al jaren bestaat. In dit geval zou de interesse uiteindelijk afnemen, wat van invloed kan zijn op de beslissing van Netflix om meer geld aan de show uit te geven. De streamer heeft Resident Evil: Infinite Darkness ook niet vernieuwd.

Aanbevolen: