De beste nummers over vreemde dingen (en hoe ze de artiesten succesvol maakten)

Inhoudsopgave:

De beste nummers over vreemde dingen (en hoe ze de artiesten succesvol maakten)
De beste nummers over vreemde dingen (en hoe ze de artiesten succesvol maakten)
Anonim

Geen andere show heeft de jaren 80 zo eer betoond als Stranger Things. Het heeft de beste retro-sfeer behouden sinds het Netflix-debuut in 2016. De show volgt een groep kinderen die een heroïsche lading op zich nemen in de enge mysteries die in hun stad worden ontdekt. Deze kinderen, die vaak met de dood worden bedreigd, maken samen veel mee en vormen hechte banden.

Voor een show die zo intens is als deze, heeft het een goede soundtrack nodig. De meeste mensen zijn het erover eens dat de muziek in een tv-programma of in een film het maakt of breekt. Als de muziek slecht is, is de hele zaak verpest, hoe goed het acteerwerk ook is. Stranger Things heeft zijn soundtrack genageld en niemand is ooit teleurgesteld over hoe ze elke cruciale scène scoren. Blijf scrollen om de beste nummers van Stranger Things te ontdekken en hoe ze de artiesten succesvol hebben gemaakt.

Waarschuwing: Spoilers Ahead

8 Sfeer - Joy Division

Wanneer het lichaam van Will wordt ontdekt in een meer in Hawkins, wordt dit nummer van Joy Division afgespeeld. Het helpt echt om de sfeer voor de hele scène te bepalen terwijl deze van personage naar personage gaat. We zien Wills broer huilen en zijn moeder weigert de hoop op te geven. Alle personages zijn verscheurd door deze openbaring en dit nummer begeleidt perfect de onrust. Net als veel andere nummers in Stranger Things, zag dit nummer een stijging in populariteit die het al een tijdje niet had gezien omdat het in de show was.

7 Materiaal Meisje - Madonna

Als Hopper ruzie veroorzaakt tussen Mike en Eleven, moet ze wat stoom afblazen. Dus ontmoet ze Max, die soortgelijke relatie- en romantiekproblemen heeft, om te gaan winkelen. Hier scoort Madonna's Material Girl perfect de reis van de meiden naar het winkelcentrum. Het is een van de grootste hits uit de jaren 80, dus het past perfect bij de algehele sfeer van de show. Het helpt ook de toon te zetten in het winkelcentrum dat het middelpunt van het derde seizoen wordt. Dit nummer heeft altijd enorm veel succes gehad, samen met de meeste van Madonna's nummers, maar de functie ervan in Stranger Things stelde het bloot aan een nieuw publiek en hielp het een aantal jongere fans te winnen.

6 Moet ik blijven of moet ik gaan - The Clash

Should I Stay or Should I Go is een van de belangrijkste nummers van het eerste seizoen. Het is het eerste symbool van hoe belangrijk muziek is voor de personages. De eerste connectie wordt gelegd tussen Will en zijn broer wanneer zijn broer hem verzekert dat er geen reden is om iemand te zijn die hij niet wil zijn. Deze verbinding is belangrijk en wordt gedurende het eerste seizoen en daarna vele malen vertegenwoordigd. Dit nummer is hoogst uniek omdat het, ondanks het vrolijke karakter, vaak wordt gebruikt om een droevige en verlangende stemming te creëren terwijl Will ontbreekt. Vanwege de herhaalde functies in de show, heeft het een populariteit gezien die vergelijkbaar was met die op het moment van de release. Dit is een enorme opsteker voor de artiesten, de Clash.

5 Helden - Peter Gabriel

Dit nummer was ronduit een perfecte keuze voor de show Stranger Things in het algemeen. Interessant is dat het nummer oorspronkelijk werd gezongen en uitgevoerd door David Bowie, maar de creatievelingen van Stranger Things gingen met de hoes van Peter Gabriel. Hoewel Peter Gabriel voor de show al een succesvolle artiest en muzikant was, breidde de show zijn fanbase alleen maar uit. Het feit dat zijn versie van het nummer te zien was in het eerste seizoen van Stranger Things was een groot probleem. Dit nummer was een perfecte toevoeging omdat het de retro-sfeer van de show in stand houdt en een van de meest cruciale afleveringen van het eerste seizoen (aflevering drie) intensiteit geeft.

4 Ghostbusters - Ray Parker

Het is geen schok waarom dit nummer perfect past bij de Stranger Things-serie als geheel. Het is eerlijk gezegd een verrassing dat het niet eerder werd gepresenteerd. Dit nummer stijgt altijd in populariteit rond Halloween, maar de functie ervan in Stranger Things verhoogde alleen het seizoenssucces en de populariteit, wat de artiest zeker heeft geholpen. Het past perfect bij de show omdat het een jeugdige en energieke touch heeft en past bij enkele van de meer schrijnende evenementen die de show met zich meebrengt. Het is te zien aan het begin van seizoen twee en de helden zijn allemaal verkleed als spookbrekers, wat op zijn zachtst gezegd heel passend is.

3 Elke adem die je neemt - De politie

Dit nummer was essentieel om de jaren 80-vibes te behouden die Stranger Things in feite pionierde. Dit nummer helpt om seizoen twee op een ietwat vrolijke noot af te sluiten. Onze helden staan op de dansvloer voor een schooldans, en Mike, gespeeld door Finn Wolfhard, en Eleven delen zelfs een kus. Het geniale aan dit nummer is dat het, ondanks zijn vrolijkheid, verwijst naar iets sinisters. "Every move you make, I'll be watching you" is een van de teksten die deze duistere betekenis laten zien. Het helpt om het tweede seizoen op een spannende noot af te sluiten. Het belangrijkste kenmerk van dit nummer tijdens de seizoensfinale zorgde ervoor dat het meer bekendheid kreeg bij de artiesten.

2 Witte Kerst - Bing Crosby

Het eerste seizoen van Stranger Things eindigt vrolijk. Will wordt teruggegeven aan zijn familie en ze mogen samen de kerstperiode vieren. Bing Crosby's White Christmas helpt echt om de stemming te bepalen. Het was een perfecte keuze omdat het de subtiele zoete momenten in de laatste scènes niet overmeesterde. Het staat ook niet in de weg van de subtiele angst die ontstaat als Hopper op zoek gaat naar een vermiste Elf, Will zijn slakken verslikt en onze helden zich vestigen voor het kerstdiner zonder te weten wat de toekomst in petto heeft. Bing Crosby's White Christmas is niets minder dan een kerstklassieker. Iedereen kent het. Dit hielp het succes van deze artiest omdat het de horizon verbreedde waarop zijn vrolijke muziek kan worden toegepast.

1 Kan dit gevoel niet bestrijden - REO Speedwagon

Sinds het einde van seizoen twee van Stranger Things zijn Mike en Eleven officieel aan hun romance begonnen. Deze romantische situatie leidt uiteindelijk tot problemen met de adoptievader van Elf, Hopper, en met hun hele vriendengroep. Dit nummer vormt het decor voor een zoensessie van Mike en Eleven, en ook voor het ongemakkelijke gesprek dat ze daarna met Hopper zullen hebben. Ze konden letterlijk niet meer tegen hun gevoelens vechten. Ik bedoel, ze hebben samen veel meegemaakt. Wie kan het hen kwalijk nemen? Dit nummer is altijd al een hit geweest, maar de speelse en jeugdige functie in Stranger Things heeft de populariteit van het nummer alleen maar vergroot.

Aanbevolen: