Mattel: de 15 slechtste speelgoedjes die ze in de jaren 90 maakten (en de 15 beste)

Inhoudsopgave:

Mattel: de 15 slechtste speelgoedjes die ze in de jaren 90 maakten (en de 15 beste)
Mattel: de 15 slechtste speelgoedjes die ze in de jaren 90 maakten (en de 15 beste)
Anonim

Als het gaat om bekende speelgoedmerken, is er waarschijnlijk geen enkele iconischer dan Mattel, een merk dat alles heeft gecreëerd, van de Hot Wheels tot de Barbie-pop. Bij elk groot bedrijf is er altijd het verhaal dat je nodig hebt om je successen te repliceren, en Mattel is net als elk ander groot bedrijf dat succes heeft gehad en dat steeds opnieuw wilde repliceren. In de jaren negentig was de technologie die in speelgoed wordt gebruikt net zo ver gekomen dat je er echt van kon genieten, en als zodanig gooide Mattel veel geld in veel verschillende soorten speelgoed, waarvan sommige faalden. Toch heeft het bedrijf volgehouden en zijn succesvolle run tot ver in het huidige decennium voortgezet, waarbij de merken Hot Wheels en Barbie populairder dan ooit werden.

Maar het bedrijf heeft ook successen geboekt, waardoor Mattel een van de meest populaire speelgoedfabrikanten ter wereld is geworden. Hun speelgoedportfolio reikt veel verder dan de gemiddelde verbeeldingskracht, en het bedrijf is er altijd in geslaagd iets speciaals te doen voor zowel kinderen als volwassenen. De jaren negentig waren een bijzondere tijd voor het bedrijf omdat ze veel hitproducten hadden, en natuurlijk waren er in deze periode ook nogal wat teleurstellingen. We gaan kijken naar enkele van de meest beruchte mislukkingen van het merk, en enkele van de speeltjes die Mattel hebben helpen definiëren tijdens de hoogconjunctuur van de jaren negentig.

25 Slechtste: Aladdin TV Series Toy Figures

Afbeelding
Afbeelding

Toen de populariteit van het merk Aladdin halverwege de jaren negentig een hoogtepunt bereikte, was er een haast om het merk op tv te brengen, en Disney deed precies dat. Dus werd naast de originelen nog een reeks Aladdin-speelgoedfiguren uitgebracht. Dit speelgoed was ook goedkoop gemaakt en had geen verbeteringen ten opzichte van de originelen, wat een teleurstelling was gezien de populariteit van het tv-programma en de film in die tijd. Iedereen die rond deze tijd is opgegroeid, herinnert zich hoe flauw het speelgoed was, en dit was een teleurstelling. (jaren 90 rommel)

24 Slechtste: extreme dinosaurussen

Afbeelding
Afbeelding

Het lijkt bijna alsof dinosaurussen de neiging hebben om in en uit waarde te gaan tijdens hun tijd op de speelgoedmarkt, en het merk Extreme Dinosaurs is een van die opmerkelijke flops. Dit merk staat bekend om het hebben van behoorlijk cool speelgoed, dat destijds behoorlijk innovatief was. Maar de kwaliteit van het speelgoed was inferieur, zoals veel van de Mattel-producten die rond deze tijd werden uitgebracht. De Extreme Dinosaurs zullen doorgaan als een van de meer bekende merken die last hadden van speelgoed van slechte kwaliteit. (Lijst uitdagingen)

23 Beste: Rocko's moderne leven

Afbeelding
Afbeelding

Nickelodeon sloeg de ballen uit het park met hun cartoons in de jaren negentig, waarvan er vele tot op de dag van vandaag populair zijn, waaronder Spongebob. Dus toen een van hun merken van start ging, was het natuurlijk tijd om een speelgoedlijn te introduceren en dat is waar Mattel in beeld kwam, met hun Rocko's Modern Life speelgoedlijn. Het speelgoed was van zeer hoge kwaliteit en gebaseerd op de tv-show, waardoor ze steeds populairder werden bij consumenten die geïnteresseerd waren in het kopen van speelgoed dat op dat moment was gebaseerd op de tv-shows. (Lijst uitdagingen)

22 Slechtste: Aaahh!!! Echte monsters

Afbeelding
Afbeelding

Nickelodeon had in de jaren negentig behoorlijk wat hits, en natuurlijk komt er bij een populaire tv-show het bijpassende speelgoed. De Aaah!!! Real Monsters-speelgoed dat door Mattel werd verkocht, was op zijn zachtst gezegd nogal flauw, met goedkope materialen en geen echte innovatie lieten ze de kinderen in die tijd hoog en droog achter. Onnodig te zeggen dat Mattel een lange weg heeft afgelegd sinds deze flop en Aaahh!!! Real Monsters keert terug naar populariteit in de nasleep van de retro-trend die weer cool wordt voor alle hipsters. (jaren 90 rommel)

21 Slechtste: Amerikaans meisje

Afbeelding
Afbeelding

Misschien een van de meest populaire speelgoed van het decennium, de American Girl-pop was een verre verandering van de immer populaire Barbie-pop. De American Girl-poppen waren immens populair en blijven een geweldige verkoper voor Mattel, maar de poppen hadden behoorlijk wat problemen. De eerste daarvan was een minder dan duurzaam ontwerp, waardoor de poppen vatbaar waren voor snelle slijtage, en dat is niet goed als de prijzen voor het speelgoed aanzienlijk zijn. (Lijst uitdagingen)

20 Beste: Power Glove

Afbeelding
Afbeelding

Waarschijnlijk een van de beste maar ook de meest vergeten Mattel-speeltjes van de jaren negentig was de Power Glove, een uniek stuk speelgoed dat zich qua kwaliteit echt onderscheidde van de rest. De Power Glove was waarschijnlijk een van de meer unieke speeltjes die er al geruime tijd zijn, en de meeste kinderen die in de jaren negentig zijn opgegroeid, zullen zich dit unieke uiterlijk zeker herinneren. De Power Glove zal zeker de geschiedenis ingaan als een van de tien beste voor Mattel in de jaren negentig, een periode waarin het merk nogal wat homeruns sloeg. (Lijst uitdagingen)

19 Slechtste: Belle en het beest-speelgoedfiguren

Afbeelding
Afbeelding

Disney bracht in de jaren negentig tal van populaire kinderfilms uit, en het zou geen verrassing moeten zijn dat het speelgoed in die tijd even populaire verkopers waren. Mattel was verantwoordelijk voor het tot leven brengen van de meeste van deze stripfiguren, en Beauty And The Beast was ook een van de populaire merken. Helaas denken we dat Mattel het beter had kunnen doen door dit speelgoed naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Het Beauty And The Beast-speelgoed uit de jaren negentig is nog steeds online te vinden, hoewel veel ervan waardeloos zijn.(Lijst uitdagingen)

18 Slechtste: Batman

Afbeelding
Afbeelding

De jaren negentig waren een tijd waarin veel merken een opleving maakten, en Batman was een merk dat momentum begon te krijgen met een heel nieuw publiek. Het Batman-speelgoed dat Mattel in de jaren negentig maakte, varieerde van de Batman Forever TV Cartoon tot en met Batman-thema Hot Wheels-auto's. We denken dat het Batman-speelgoed van dit tijdperk gemaakt had kunnen zijn van materialen van hogere kwaliteit, wat een probleem leek te zijn met veel speelgoed dat in deze periode uit Mattel kwam. (Lijst uitdagingen)

17 Beste: Pocahontas Barbie-type pop

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meer innovatieve films van de jaren negentig was Pocahontas, een film die destijds de lat hoog legde voor Disney. De film introduceerde een hele nieuwe reeks liefde en genegenheid die nog niet eerder in een Disney-film was gezien, en de film blijft tot op de dag van vandaag een populaire film. Het speelgoed daarentegen werd ook best goed ontvangen en omdat het een kloon was van de immer populaire Barbie-pop, waren er op zijn zachtst gezegd enkele overeenkomsten. (Lijst uitdagingen)

16 Slechtste: Cabbage Patch Kids

Afbeelding
Afbeelding

De kracht die de Cabbage Patch Kids was, v alt waarschijnlijk niet te ontkennen, vooral tijdens de vroege jaren negentig. De Cabbage Patch Kids waren een pop die als een lopend vuurtje opsteeg, en ze waren populair bij kleine meisjes en jongens. Het basisontwerp van de pop was echter op zijn best flauw, en er had zeker meer aandacht besteed aan de kwaliteit. Met een hogere prijs dan de meeste, beginnen de Cabbage Patch Kids al vrij vroeg te dragen en dit was een nadeel van dit speelgoed. (Lijst uitdagingen)

15 Slechtste: CatDog

Afbeelding
Afbeelding

Het laatste deel van het decennium was een geweldige tijd voor nieuwe tekenfilms, want er waren veel nieuwe populaire shows die na al die tijd nog steeds doorgaan. Van Spongebob tot CatDog, er waren nogal wat tekenfilms die we ons allemaal herinneren en waar we van houden. Het CatDog-speelgoed dat van Mattel kwam, werd geruime tijd verkocht als op zichzelf staande eenheden en ook als Happy Meal-speelgoed, en ze werden op zijn zachtst gezegd goedkoop gemaakt. Zoals met het meeste plastic speelgoed dat uit deze generatie kwam, hebben de meeste vroege CatDog-speeltjes de afgelopen decennia niet overleefd, en het kan moeilijk zijn om ze te vinden. (Lijst uitdagingen)

14 Beste: Mighty Ducks

Afbeelding
Afbeelding

Als het op cultklassiekers aankomt, zijn de Mighty Ducks ongeveer net zo klassiek als ze komen, en de film was verreweg een van de populairste Disney-films van de jaren negentig. Wat maakte deze film zo cool? Nou, Donald Duck op het ijs zien bijvoorbeeld. Het speelgoed dat volgde, werd in verschillende formaten verkocht, waaronder happy meal-speelgoed en de gebruikelijke actiefiguren die je gewend bent in de schappen van speelgoedwinkels. Er waren ook een reeks videogames, waardoor de film in die tijd nog populairder werd.(Lijst uitdagingen)

13 Slechtste: Casper The Friendly Ghost

Afbeelding
Afbeelding

Ik weet zeker dat iedereen zich Casper op een bepaald moment in zijn jeugd herinnert, vooral als je in de jaren negentig bent opgegroeid. Het Casper the Friendly Ghost-speelgoed dat in de jaren negentig werd verkocht, maakte deel uit van de enorme populariteitsgolf die de kinderfilmseries doormaakten, maar ze waren ook goedkoop gemaakt en hadden de neiging om heel vaak te vervagen. Niemand wilde spelen met een Casper-speeltje dat geen ogen had toch? En dit leek een veelvoorkomend probleem te zijn met het meeste speelgoed uit de jaren negentig dat uit Mattel kwam. (Lijst uitdagingen)

12 Slechtste: Computer Warriors

Afbeelding
Afbeelding

Interessant genoeg met de computerrevolutie aan de horizon, sprong Mattel snel op de kar, en de Computer Warriors waren weer een reeks zeer succesvol verkopende speelgoed voor het bedrijf. De speelgoedlijn werd alleen gemaakt van 1989 tot 1990 en was behoorlijk populair tijdens zijn run en er was ook een bijbehorende tv-show. De speelgoedlijn van Computer Warriors was waarschijnlijk niet de meest unieke die uit Mattel kwam, en omdat de kwaliteit matig was, duurde de lijn maar één jaar. (Lijst uitdagingen)

11 Beste: Magic 8 Ball

Afbeelding
Afbeelding

Wie kan de Magic 8 Ball vergeten? Een speeltje dat al sinds het begin der tijden bestaat. Dit unieke speelgoed groeide in de jaren negentig in populariteit en het speelgoed is sindsdien in de winkelrekken gebleven als een unieke verkoper. We houden van alles aan de Magic 8 Ball, en het speelgoed blijft een van de bestsellers voor Mattel vanwege het tijdloze ontwerp dat heeft gezorgd voor een uniek product. Het lijdt geen twijfel dat de Magic 8 Ball een van de tien beste speeltjes is die uit Mattel komen. (Lijst uitdagingen)

10 Slechtste: dinosaurus (speelgoed gebaseerd op dinosauriërs)

Afbeelding
Afbeelding

Disney was in de jaren negentig op een animatie-kick, en vooral na het succes van The Lion King. De film Dinosaur was een stap in een andere richting voor het krachtpatserbedrijf, en natuurlijk zou er speelgoed volgen. Het dinosaurus-speelgoed was in feite gebaseerd op de film, maar de kwaliteit was matig zoals bij de meeste Disney-speelgoed die volgden en dit was een ondergang voor het merk. Toch was Dinosaur op zijn zachtst gezegd een immens populaire film. (Lijst uitdagingen)

9 Beste: The Lion King

Afbeelding
Afbeelding

Misschien wel de grootste hit van Disney en Mattel in de jaren negentig was The Lion King, een film die gewoon baanbrekend was voor wat een animatiefilm zou moeten zijn. The Lion King had een reeks speelgoed die op zijn zachtst gezegd allemaal uniek waren, en het merk is tot op de dag van vandaag een sterke verkoper gebleven met veel vertolkingen van de originele film die hun weg naar het grote scherm vonden. Het Lion King-speelgoed uit de jaren negentig was gemaakt van producten van hogere kwaliteit en ze waren innovatief waardoor meer kinderen het wilden hebben. (Lijst uitdagingen)

8 Slechtste: Diva Starz

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het merk Hot Wheels op zichzelf een monsterverteller is voor het merk Mattel, is speelgoed voor meisjes al lang het brood en boter voor het bedrijf. Met de release van de Diva Starz-poppenserie hoopte het merk te profiteren van een jongere Barbie-poppenmarkt. De Diva Starz waren op zijn zachtst gezegd vrij uniek en de poppen boden een cool uitziend speelgoed dat anders was dan de traditionele Barbie-pop die we allemaal hebben gezien. Maar op de lange termijn sloeg het merk nooit op dezelfde manier aan. (Lijst uitdagingen)

7 Beste: Hercules Toy Figures

Afbeelding
Afbeelding

Niet te vergeten, de Hercules-film was opnieuw een verbluffend succes voor Disney in de jaren negentig in hun reeks populaire animatiefilms. De film was niet alleen een kassucces, maar was ook een belangrijke speler voor Mattel, en het speelgoed dat volgde was van hoge kwaliteit en ging over een breed spectrum, waaronder speelgoed voor vrolijke ma altijden en elektronica. Dit was absoluut een van de kroonjuwelen voor het merk Mattel, en de Hercules-film is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest populaire Disney-films. (Lijst uitdagingen)

6 Slechtste: Aladdin Film Toy Figures

Afbeelding
Afbeelding

Disney-films waren een rage in de jaren negentig, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat het merk een succesvolle run had met deze Aladdin-speelgoedfiguren. Het speelgoed van Mattel Aladdin werd zowel in winkels als bij McDonald's Happy Meals verkocht, en deze succesvolle reeks speelgoed ging samen met de bioscooprelease in de jaren negentig. Toch had Mattel het beter kunnen doen met deze speelgoedlijn en dat weten ze. En als je een kind was dat in de jaren negentig opgroeide met deze actiefiguren, weet je al hoe goedkoop ze waren.(jaren 90 rommel)

Aanbevolen: