Michael Caine vergat al zijn regels tijdens het filmen van deze iconische film

Inhoudsopgave:

Michael Caine vergat al zijn regels tijdens het filmen van deze iconische film
Michael Caine vergat al zijn regels tijdens het filmen van deze iconische film
Anonim

In de geschiedenis van de film zijn er maar weinig artiesten die in meerdere decennia succes hebben kunnen boeken. Sterren als Al Pacino en Robert De Niro zijn bijvoorbeeld al eeuwenlang vaste waarden in de industrie en hebben talloze artiesten geïnspireerd.

Michael Caine heeft een opmerkelijke acteercarrière achter de rug en is betrokken geweest bij een aantal films die als klassiekers zijn vergaan. Caine is een echte professional, maar tijdens het filmen van The Dark Knight gebeurde er iets op de set waardoor de acteur al zijn regels in een oogwenk vergat.

Laten we eens kijken naar Michael Caine's acteertijd en kijken wat de oorzaak was van dit geheugenverlies.

Michael Caine is een icoon

Sir Michael Caine is een artiest die in films en tv-shows uit de jaren vijftig te zien was. Hoewel hij van alles een klein beetje heeft gedaan, staat Caine zeker bekend om zijn optredens op het grote scherm, en door de decennia heen heeft hij een lange lijst van credits samengesteld met opmerkelijke projecten.

Caine is betrokken geweest bij films als Zulu, Alfie, The Italian Job, The Man Who Would Be King en nog veel meer. Die films lopen alleen door de jaren 70, wat alleen maar het soort carrière laat zien dat Caine heeft gehad.

In recentere decennia kon de acteur zijn reeks succes voortzetten door in meer hitprojecten te verschijnen, wat zijn nalatenschap in het bedrijf enorm hielp. Tijdens de jaren 2000 en tot in de jaren 2010 nam Caine deel aan de Dark Knight-trilogie, een van de grootste filmtrilogieën ooit gemaakt.

Hij speelde als Alfred in de Dark Knight-trilogie

Tijdens de jaren 2000 kwam Batman terug voor een nieuwe reeks films, maar in plaats van te leunen op de campiness van eerdere films, zou deze trilogie een veel donkerdere kijk op het personage zijn. Christopher Nolan was de man die de leiding had en hij gebruikte een briljante cast om elke film tot leven te brengen.

Christian Bale was de man die Batman speelde, en het was belangrijk voor Nolan om de juiste Alfred Pennyworth te vinden, aangezien Alfred een groot deel van de Batman-mythos is. Gelukkig kon Nolan Michael Caine aan boord krijgen en kon Caine zijn tijd op het scherm in de trilogie optimaal benutten.

Er zijn door de jaren heen een aantal geweldige Alfreds geweest en Caine heeft zijn naam zeker geëtst naast die andere fantastische artiesten. Caine verscheen in alle drie de films van Christopher Nolan en zijn tijd om het personage te spelen leverde hem legioenen nieuwe fans op.

Ondanks dat hij een volmaakte professional was, gebeurde er iets op de set waardoor Caine al zijn regels vergat.

Hij vergat al zijn regels na dit incident

Dus, waarom vergat Michael Caine al zijn regels?

Zoals Caine tegen Empire zei: "Heath Ledger verbaasde me. Jack speelde The Joker als een soort goedaardige gemene clown - als een slechte oom. Heath speelt hem als een absoluut maniakale moordende psychopaat. Je hebt nog nooit zoiets gezien in je leven. Hij is heel, heel eng. Ik kom elke maand of zo en doe een paar stukjes, ga dan terug naar Londen. Ik moest dit stukje doen waar Batman en ik een video bekijken die The Joker stuurt om te dreigen ons. Dus ik had hem nog nooit gezien, en toen kwam hij op de televisie tijdens de eerste repetitie en ik vergat mijn regels volledig. Ik flipte, omdat het zo verbluffend was, het was best verbazingwekkend. Wacht tot je het ziet, het is ongelooflijk."

Dat klopt, zelfs na tientallen jaren in het vak te zijn geweest en zo ongeveer alles te hebben gezien, was Caine nog steeds verbluft over Heath Ledger's kijk op de iconische schurk. Het lijkt erop dat vrijwel iedereen die met de overleden acteur aan de film werkte hetzelfde voelde, en ondanks het gekreun van fans over zijn eerste casting, leverde Ledger een gedenkwaardige uitvoering die hem postuum een Academy Award opleverde.

Zelfs Christian Bale, een acteur die bekend staat om zijn uitstekende uitvoeringen, was verbluft door wat Ledger deed.

"Heath kwam opdagen en heeft al mijn plannen een beetje verpest. Omdat ik zei: 'Hij is zoveel interessanter dan ik en wat ik doe'", zei Bale.

Ondanks dat hij zijn tekst even vergat, ging Michael Caine toch door met het leveren van een geweldige prestatie als Alfred in The Dark Knight, wat er uiteindelijk toe leidde dat de film een gevierd stukje filmgeschiedenis werd.

Aanbevolen: