Hoe de acteur achter het 001-personage van Squid Game over de show denkt

Inhoudsopgave:

Hoe de acteur achter het 001-personage van Squid Game over de show denkt
Hoe de acteur achter het 001-personage van Squid Game over de show denkt
Anonim

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat de populaire Netflix-show Squid Game een enorme impact heeft gehad op de cast. Het aangrijpende dystopische drama uit Zuid-Korea had de wereld stormenderhand veroverd na de release op het platform in september 2021, en sindsdien rijden sterren van de show mee op de golven van het succes.

Een zo'n castlid wiens leven veranderde vanwege zijn hernieuwde bekendheid, was O Yeong-su, die de rol speelde van Oh Il-nam, ook bekend als Speler 001 in Squid Game. De 77-jarige acteur werd door fans geprezen om zijn meeslepende optreden in de show en werd zelfs in Hollywood erkend als de eerste Koreaanse acteur die ooit een Golden Globe won. Lees hieronder hoe hij denkt over het ongekende succes van de serie en of hij al dan niet zal terugkeren in het komende tweede seizoen van Squid Game.

8 Waar gaat het Inktvisspel over?

Squid Game is een Zuid-Koreaans drama over een groep zwaar door schulden geteisterde mensen die ermee instemmen deel te nemen aan een overlevingsspel om een geldprijs van 45,6 miljard won te winnen. Het speelde Lee Jung-jae als het hoofdpersonage, met Park Hae-Soo en Hoyeon Jung die ondersteunende rollen speelden. Een Netflix Original, de dystopische serie veroverde de wereld kort na zijn debuut op het platform in september 2021. Sterker nog, het werd de grootste wereldwijde hit van Netflix nadat het meer dan 111 miljoen streams had verzameld (vanaf oktober van dat jaar), waarmee het een record overtrof eerder ingesteld door het historische drama Bridgerton.

Bovendien verdiende Squid Game na de release ook talloze historische onderscheidingen in Hollywood, waaronder, meest recentelijk, een nominatie voor beste drama bij de 74e Primetime Emmy Awards (waardoor het de allereerste niet-Engelse show is die een knipoog van de Televisie Academie). Het won ook de Screen Actors Guild Award voor uitstekende prestaties door een stuntensemble op televisie in februari 2022.

7 Wie speelde het 001-personage in Squid Game ?

oh-yeong-su-inktvis-spel
oh-yeong-su-inktvis-spel

Een van de hoofdpersonen in de serie is Oh Il-nam (ook bekend als Player 001), de oudste van de groep Squid Game-deelnemers. Hij wordt gespeeld door de Zuid-Koreaanse acteur O Yeong-su, die in het drama werd gecast nadat hem de rol werd aangeboden door SG-maker Hwang Dong-hyuk zelf.

“Wat betreft waarom of hoe ik bij Squid Game ben gekomen, het was eigenlijk een voorstel van regisseur Hwang. En voordat hij bij Squid Game kwam, had hij eigenlijk een andere rol in een ander stuk voorgesteld of voorgesteld, en daar kon ik niet aan deelnemen", zei hij in een eerder interview met Netflix. "Dus ik voelde me altijd een beetje een beetje schuldig, had ik medelijden met directeur Hwang. Dus toen hij me benadert met deze rol in Squid Game, deed ik heel graag mee."

6 O Yeong-su schrijft geschiedenis met Squid Game Rol

In januari 2022 schreef O Yeong-su geschiedenis toen hij de eerste Koreaanse acteur werd die een Golden Globe won voor zijn rol in Squid Game. De 77-jarige acteur won de categorie bijrollen voor televisie en versloeg onder meer Kieran Culkin (die werd genomineerd voor zijn rol in Succession) en Brett Goldstein (voor zijn rol in Ted Lasso).

In reactie op zijn historische overwinning bij de Golden Globes, zei Yeong-su tegen Netflix: "In de eerste plaats acteer ik al meer dan vijf decennia in deze ruimte die de Koreaanse industrie is. En dankzij de toekenning deze zeer historische prijs, is het een grote eer en persoonlijk zeer zinvol om nu deel uit te maken van vele wereldwijde gesprekken en mezelf ook een wereldspeler te kunnen noemen, als ik mag. En ik durf te zeggen dat het mogelijk een nationale eer ook."

5 Hoe denkt O Yeong-su over het inktvisspel?

oh-yeong-su-ill-nam-inktvis-spel
oh-yeong-su-ill-nam-inktvis-spel

Oh Yeong-su zei dat zijn leven een drastische wending nam na het ongekende en enorme succes van Squid Game over de hele wereld. "Ik heb het gevoel alsof ik in de lucht zweef", zei hij over zijn hernieuwde bekendheid in het Zuid-Koreaanse tv-programma How Do I Play. "Het zet me aan het denken: 'Ik moet kalmeren, mijn gedachten ordenen en mezelf nu inhouden.'"

“Zoveel mensen hebben contact met me opgenomen, en omdat ik geen manager heb om me te helpen, is het moeilijk voor mij om de hoeveelheid telefoontjes en berichten die ik ontvang aan te kunnen. Dus mijn dochter heeft me geholpen, "voegde hij eraan toe. Vanwege zijn extreme populariteit realiseerde Yeong-su zich dat beroemd zijn ook een hele uitdaging is. "Er is nogal wat veranderd. Zelfs als ik naar een café ga of ergens anders, moet ik me nu bewust zijn van [hoe ik overkom op anderen], "zei hij.

4 Hoe zijn O Yeong-su's Squid Game-medesterren omgegaan met succes

inktvisspel
inktvisspel

Dat gezegd hebbende, Oh Yeong-su was niet het enige castlid wiens leven van de ene op de andere dag veranderde vanwege het populaire Netflix-drama. De Zuid-Koreaanse model-actrice Hoyeon Jung is ook openhartig over de enorme impact die Squid Game heeft gehad op haar carrière en persoonlijke leven. "Het gevoel, er is een grens aan wat woorden kunnen uitdrukken", zei ze in haar profiel voor Vogue in februari 2022. "Ik weet niet waarom, maar ik kon niet eten. Ik was zo in de war en het was zo chaotisch. Ik geloofde het niet. Ik vertrouwde het niet."

In een apart interview met de publicatie zei Hoyeon, die de rol van Kang Sae-byeok in de serie speelde, dat ze nooit helemaal had gedacht dat Squid Game het wereldwijde fenomeen zou worden dat het nu is. "Ik was gewoon zo blij dat ik een rol kreeg en een optreden kon geven", zei ze en voegde eraan toe: "Ik voel me nog steeds nerveus bij de gedachte een publiek te ontmoeten via het scherm. Ik had nooit durven dromen dat de show zo’n wereldwijde sensatie zou worden.”

3 Krijgt Squid Game een seizoen 2?

Ja, Squid Game krijgt inderdaad een nieuw seizoen, dankzij de fans die maar al te enthousiast waren over de show. Afgelopen juni kondigde Netflix aan dat het seizoen 2 van de populaire dystopische serie groen verlicht had, met een korte teaser op zijn sociale-mediapagina's en een officiële verklaring van de maker Hwang Dong-hyuk.

"Het kostte vorig jaar 12 jaar om het eerste seizoen van Squid Game tot leven te brengen. Maar het duurde 12 dagen voordat Squid Game de populairste Netflix-serie ooit werd", aldus de filmmaker. Vervolgens sprak hij zijn dankbaarheid uit aan degenen die van zijn Netflix-show hielden: "Als schrijver, regisseur en producent van Squid Game, een enorme schreeuw naar fans over de hele wereld. Bedankt voor het kijken en genieten van onze show." Ten slotte zei hij: "Doe nog een keer mee voor een hele nieuwe ronde."

2 Komt O Yeong-Su terug in het nieuwe seizoen?

Personages uit Squid Game in groene trainingspakken met wapens in bunker
Personages uit Squid Game in groene trainingspakken met wapens in bunker

Het is niet bekend of O Yeong-su zijn rol als Oh Il-nam zal hernemen in seizoen 2 van Squid Games. Wat echter is bevestigd, is dat het hoofdpersonage van de serie, Seong Gi-hun, terugkeert, en dat geldt ook voor de Front Man (later onthuld als Hwang In-ho, de broer van detective Hwang Jun-ho).

De Koreaanse acteur Gong Yoo, die "de man in het pak met ddakji" speelde of de mysterieuze recruiter voor de Squid Games, zou volgens Hwang ook nog een cameo kunnen maken. "Je maakt ook kennis met Young-hee's vriend, Cheol-su," plaagde hij ook, verwijzend naar The Doll zoals te zien in de aflevering "Red Light, Green Light".

"Er zijn een paar losse eindjes die ik zou willen onderzoeken als ik een tweede seizoen zou maken. Het onverklaarde verleden van The Front Man, het verhaal van detective Jun-ho. Dat zijn dingen die ik niet heb uitgelegd in seizoen 1. " Hwang vertelde CNN in oktober 2021."Als ik seizoen 2 zou doen, zou ik die elementen graag willen uitleggen. En de man met de Ttakji in zijn tassen… de man die werd gespeeld door Gong Yoo."

1 Wanneer komt seizoen 2 uit?

Netflix's Inktvisspel
Netflix's Inktvisspel

Niemand weet het zeker, hoewel Hwang Vanity Fair heeft verteld dat hij verwacht dat het seizoen eind 2023, of in ieder geval begin 2024, uitkomt.

Hij maakte in november 2021 ook aan The Associated Press bekend dat hij is begonnen met het plannen van seizoen 2 vanwege de aanhoudende vraag van het publiek. "Ik heb bijna het gevoel dat je ons geen keus laat. Er is zoveel druk, zoveel vraag en zoveel liefde voor een tweede seizoen", zei hij. "Het zit nu in mijn hoofd. Ik zit momenteel in het planningsproces. Maar ik denk dat het te vroeg is om te zeggen wanneer en hoe dat gaat gebeuren."

Eén ding dat hij kan beloven is dit… "Gi-hun komt terug en hij zal iets voor de wereld doen."

Aanbevolen: