Heeft Jordan Peele nog een hit met Nope?

Inhoudsopgave:

Heeft Jordan Peele nog een hit met Nope?
Heeft Jordan Peele nog een hit met Nope?
Anonim

Sommige gelukkige critici kregen een vroege vertoning van Jordan Peele's nieuwe film Nope en hun eerste reacties zijn nu binnen. De meeste critici die Nope hebben gezien, zijn overweldigend positief over de verbijsterende sci-fi horrorfilm, waardoor het een verbluffend JA. Een vreemde gebeurtenis wordt waargenomen door de inwoners van een eenzaam Californisch stadje in het binnenland in Nope, met in de hoofdrol Daniel Kaluuya die met Peele heeft gewerkt aan Get Out, Netflix's The OA-ster Brandon Perea, The Walking Dead's Steven Yeun en Keke Palmer. De film bevat ook andere acteurs, waaronder Barbie Ferreira, Conor Kowalski, Jennifer Lafleur en anderen.

Daniel Kaluuya en Keke Palmer spelen de paardenvechter Otis "OJ" Haywood Jr.en zijn zus Emerald, die na de mysterieuze dood van hun vader verschillende manieren vinden om ermee om te gaan. Op het moment van schrijven heeft Nope, dat op 22 juli in de bioscoop verschijnt, een score van 83% op Rotten Tomatoes en is het al 88 keer beoordeeld. Het heeft ook een metacritic score van 77 op basis van 39 recensies van critici tot nu toe.

Terwijl fans meedogenloos probeerden de mysteries van de film te ontcijferen, reageerde de cast onlangs op enkele van de wildste fantheorieën van Reddit. Castleden Keke Palmer, Brandon Perea, Steven Yeun en Daniel Kaluuya hebben enkele van de gekste fantheorieën over Nope voor Vanity Fair afgebroken. Dus met al dat gezegd, wat zeggen critici over de film?

8 Jordan Peele wordt vergeleken met Spielberg

Veel mensen (inclusief critici) hebben het werk van Jordan Peele vergeleken met verschillende ervaren makers in de industrie, maar de meest opvallende vergelijking in deze nieuwste film is de vergelijking met de legendarische Steven Spielberg. "Dit is Jordan Peele die zijn vleugels spreidt en een groot budget Spielberg / esque sci-fi maakt, maar met de subtekst die je zou verwachten", deelde Kevin Polowy in een tweet. Het werd zelfs een 'liefdevol eerbetoon aan fans van een bepaald meesterwerk van Spielberg' genoemd.

7 Jordan Peele vergeleken met Alfred Hitchcock

Vergeleken worden met Spielberg is één ding, maar ook vergeleken worden met Alfred Hitchcock is een andere prestatie. Frank Pollotta denkt dat de film niet van deze wereld is, en dat is het (letterlijk). In een tweet

Hij noemde Nope een monsterpuree met geweldige uitvoeringen (vooral Kaluuya) en een sci-fi-invasiemotief uit de jaren 50. Een spektakel over de verschrikkingen van een bril.”

6 Nee is anders dan alles wat Jordan Peele eerder heeft gemaakt

Verschillende critici hebben Jaws-referenties gemaakt met betrekking tot Nope. Karl Delossantos denkt dat de film Peele's eigen Jaws is. Hij beschrijft de film als "een gehakte, verknipte en verdorven hommage aan de zomerkaskraker", met "verbluffende, angstaanjagende, bloedstollende suspensestukken waar mijn hart sneller van ging kloppen." Delossantos prijst ook de prestaties van Keke Palmer en zegt: "Keke Palmer is gemakkelijk MVP.”

5 Nee is anders dan elke UFO-film die je ooit hebt gezien

Vergeet alle UFO-films die je in het verleden hebt gezien. Nee, het is een heel andere kijk op het idee van buitenaardse wezens op aarde. Erik Davis noemt het een van de "beste films" die hij dit jaar heeft gezien, hij voegde in een tweet toe dat het "in tegenstelling tot elke UFO-film is die je ooit hebt gezien. Het is een geheel uniek en ZEER onderhoudend horror-epos vol wilde verrassingen en een onvergetelijk optreden van Keke Palmer.”

4 De film is een spannend en vreemd spektakel

De meeste critici hebben Nope tot nu toe volmondig JA gegeven, en dat geldt ook voor Nigel Smith. Smith, een senior nieuwe redacteur voor People, smeekt fans om Nope te zien op de grootste schreeuw die ze kunnen vinden, terwijl ze de verhuizing "een spannend en vreemd spektakel als geen ander daarbuiten" noemen.

3 Nee is een echte puzzeldoos

Simon Thomson denkt dat dit Jordan Peele's "meest zelfverzekerde, onbelemmerde en potentieel meest verdeeldheid zaaiende visie tot nu toe" is. Hij vergeleek Nope met andere horrorfilms zoals Close Encounters en Jaws, hij tweets "waarbij hij de uitroeptekens van horror verwisselt voor de vraagtekens van sci-fi, dit gaat minder over schrik", en voegt eraan toe: "NopeMovie is a real puzzlebox."

2 Nee is een ervaring die niet gemakkelijk van je af te schudden zal zijn

Een film over buitenaardse wezens is per definitie "anderszins", zo beschrijft filmcriticus Shannon McGrew Nope, en noemt het zelfs "onbeschrijflijk". Met momenten van pure angst en oprechte interacties tussen personages, gelooft McGrew dat Jordan Peele het opnieuw heeft gedaan. Het is de creatie van weer een adembenemend meesterwerk.

1 Is Nope Jordan Peele's zwakste film tot nu toe?

Niet iedereen is tot nu toe onder de indruk van het nieuwste werk van Peele. Filmcriticus Scott Mendel was teleurgesteld omdat hij denkt dat Nope de zwakste film van Jordan Peele tot nu toe is. Mendel ging zelfs zo ver dat hij de film vergeleek met "een slechte M. Shyamalan-film". Hij voegde eraan toe in zijn tweet: "het ontbreekt aan een gevoel van focus met een verhaal dat nooit volledig wordt gerealiseerd.”

Aanbevolen: