Dit is waarom 'The Ben Stiller Show' na één seizoen werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

Dit is waarom 'The Ben Stiller Show' na één seizoen werd geannuleerd
Dit is waarom 'The Ben Stiller Show' na één seizoen werd geannuleerd
Anonim

Een succesvolle komische artiest worden is een moeilijke weg, maar degenen die het maken, kunnen jaren duren in een meedogenloze onderneming. Comedysterren als Eddie Murphy en Adam Sandler zijn geweldige voorbeelden van degenen die de top hebben bereikt en daar zijn gebleven.

In de jaren 90 werd Ben Stiller een beroemd gezicht op het grote scherm, maar voordat hij een filmster werd, had hij zijn eigen show die kort en veelgeprezen was.

Dus, waarom werd The Ben Stiller Show geannuleerd, ondanks de lovende kritieken? Laten we eens kijken en zien.

Ben Stiller heeft een aantal grote comedyhits gehad

Ben Stiller zit al sinds de jaren 80 in de entertainmentindustrie en komt zelfs uit een showbusinessfamilie. Hij is een artiest die nauwelijks introductie nodig heeft. Het heeft misschien even geduurd voordat hij eindelijk een ster werd, maar toen zijn carrière eenmaal van de grond kwam, was de man een kaskraker die miljoenen verdiende.

Stiller werkte eerder veel in film en op televisie, met een aantal opmerkelijke credits zoals Empire of the Sun, Reality Bites, Friends en Happy Gilmore op zijn pad. Alles zou veranderen in 1998 toen hij speelde in There's Something About Mary. Die film was een enorme hit en het maakte Stiller een ster.

Vanaf dat moment begon Stiller een erfenis te smeden aan de komische kant van entertainment, en hij maakte links en rechts succesvolle projecten. Zijn kassanummers waren indrukwekkend en hij was verantwoordelijk voor een aantal hilarische films die de tand des tijds hebben kunnen doorstaan.

Hoewel het geweldig is om te zien wat Stiller op het grote scherm heeft gedaan, is het belangrijk om terug te blikken op zijn kortstondige show uit zijn MTV-dagen.

Hij had zijn eigen show in de jaren 90

In 1992 maakte The Ben Stiller Show zijn debuut op MTV, en hoewel de meeste mensen echt nog nooit van deze show hebben gehoord, is het zeker de moeite van het bekijken waard. Ben Stiller komt misschien van beroemde ouders, maar deze serie bewees dat hij zelf ook een aantal serieuze komische karbonades had.

Met namen als Ben Stiller, Bob Odenkirk, Janeane Garofalo en mede gemaakt door Judd Apatow, kon The Ben Stiller Show bogen op een hoop jong talent en was het in staat om een behoorlijke hoeveelheid buzz op het netwerk te genereren. Het is duidelijk dat de kortstondige show nooit een grote hit werd, maar het lukte wel om de aandacht van de juiste mensen te trekken.

Kritiek is dat The Ben Stiller Show veel lof ontving. De serie heeft een 91% op Rotten Tomatoes, wat een vrij grote indicatie is van wat de professionals van de show vonden tijdens de korte run op het kleine scherm.

Volgens Rotten Tomatoes was "De Ben Stiller Show een show voor mensen die niet alleen van lachen hielden, maar ook van comedy hielden. Het was voor mensen die komedie zagen als een heilige traditie, een belangrijke geschiedenis om te bestuderen en van te genieten, een heilige roeping en een gemoedstoestand. Het was voor comedy-nerds met de pech om in een pre-comedy geek-tijdperk aan te komen."

En toch, zelfs met al deze lovende kritieken, was de serie na slechts één seizoen klaar en verdwenen.

Waarom het werd geannuleerd

Dus, waarom werd The Ben Stiller Show geannuleerd, ondanks het feit dat het zowel door fans als critici werd geprezen? Helaas was de serie gewoon niet in staat om de beoordelingen te genereren waar het netwerk op hoopte.

Nu, ook al belandde de serie op het hakblok, de bijval die het vond, leverde de show een Primetime Emmy op voor Outstanding Writing in a Variety of Music Program. De overwinning was volkomen onverwacht voor alle betrokkenen, inclusief Stiller zelf.

"Serieus, ik moet zeggen dat er mensen waren die de show leuk vonden. Ik kom ze af en toe op straat tegen. Voor de mensen die van de show hielden, is dit leuk. Het is een beetje vertaald, " zei Stiller.

De kortstondige serie kreeg niet de juiste kans om lang op het kleine scherm te draaien, maar de Emmy-overwinning bevestigde het feit dat het bijna al het andere goed deed terwijl het werd geproduceerd. Uiteindelijk was de serie een startpunt voor een aantal van zijn artiesten, waardoor het een waardevol onderdeel van hun carrière werd.

Stiller keerde nooit meer terug naar het kleine scherm op dezelfde manier als in de jaren 90, maar afgaand op zijn succesvolle filmcarrière kunnen we hem niet echt kwalijk nemen dat hij de dingen op zijn eigen manier deed.

Aanbevolen: