10 Beroemdheden die hun diploma hebben behaald nadat ze beroemd werden

Inhoudsopgave:

10 Beroemdheden die hun diploma hebben behaald nadat ze beroemd werden
10 Beroemdheden die hun diploma hebben behaald nadat ze beroemd werden
Anonim

Een diploma biedt mensen een waardevol voordeel in hun gekozen carrière, maar grote sterren zoals Justin Timberlake hebben bewezen dat studeren niet altijd nodig is. Het is heel gewoon dat beroemdheden succes boeken zonder de hulp van een hbo-opleiding. Sommige publieke figuren hebben hun diploma behaald voordat ze beroemd werden, maar vaak in onderwerpen die helemaal niets met hun latere carrière te maken hadden. In deze gevallen deden de dure diploma's van beroemdheden weinig anders dan hen in staat te stellen de universiteit te ervaren en hun school een aantal beroemde alumni te geven om over op te scheppen.

In zeldzame gevallen hebben sterren besloten hun diploma voort te zetten of af te ronden nadat ze beroemd zijn geworden. Hoewel een diploma niet nodig was om hun toch al succesvolle carrière voort te zetten, hadden deze entertainers zo hun redenen om de uitdaging aan te gaan. Sommigen gingen naar school of keerden terug naar school om een levenslang doel te bereiken; anderen wilden hun academische horizon verbreden. Blijf lezen om erachter te komen welke 10 beroemdheden hun diploma hebben behaald nadat ze beroemd werden.

10 Shaquille O'Neal

Shaq Gelukkig
Shaq Gelukkig

Na het behalen van wereldwijde erkenning als NBA All-Star, ging Shaquille O'Neal naar Barry University om zijn doctoraat in het onderwijs te behalen. Volgens ESPN volgde O'Neal 54 studiepunten aan online cursussen, voltooide hij een sluitstukproject over het gebruik van humor op de werkplek en eindigde hij met een 3.8 GPA. De atleet studeerde in 2012 af samen met zijn toenmalige manager, Cynthia Atterberry, die hetzelfde diploma behaalde.

9 Cole Sprouse

The Suite Life of Zack and Cody-ster, Cole Sprouse, volgde de Gallatin School of Individualized Study aan de New York University. Sprouse koos ervoor om geen acteren te studeren en ging in plaats daarvan in een onverwachte onderwerp-archeologie. De acteur studeerde met name geografische informatiesystemen en satellietbeeldvorming, wat virtuele cartografie betekent. Voordat Sprouse de rol van Jughead Jones in Riverdale aannam, gebruikte hij naar verluidt zijn diploma en werkte hij aan meerdere archeologische opgravingen.

8 Dylan Sprouse

Dylan Sprouse woonde en studeerde af aan de Gallatin School of Individualized Study aan de NYU samen met zijn broer. De Suite Life of Zack and Cody-ster schuwde ook een acteermajoor terug om nieuwe interesses na te streven. Na wat onderzoek besloot Sprouse uiteindelijk om het ontwerpen van videogames te gaan studeren. Sinds zijn afstuderen in 2015 heeft Sprouse zijn twee expertisegebieden, stemacteren in een paar videogames, gecombineerd.

7 Miranda Cosgrove

Miranda Cosgrove
Miranda Cosgrove

In 2012 verliet Miranda Cosgrove iCarly en ging op weg naar de University of Southern California. Gedurende haar jaren dat ze les kreeg op tv-toestellen, was Cosgrove altijd van plan om naar de universiteit te gaan en haar diploma te behalen. Waarin, dat wist ze niet zeker. De actrice ging naar het USC als filmmajoor, maar vertrok met een psychologiediploma. Behalve af en toe een fotoverzoek of iCarly-referentie, belemmerde Cosgroves roem haar universiteitservaring niet, maar fungeerde ze als een geweldige ijsbreker.

6 Eva Longoria

Voordat ze de hoofdrol speelde in Desperate Housewives, behaalde Eva Longoria een Bachelor of Science-graad in kinesiologie aan de Texas A&M University. Longoria was echter niet tevreden met alleen een bachelordiploma en een succesvolle televisiecarrière. De actrice keerde terug naar school en volgde een master in Chicano Studies aan de California State University. Na het afronden van haar proefschrift - "Succes STEMS From Diversity: The Value of Latinas in STEM Careers"- studeerde Longoria af en bewees dat het nooit te laat is om je opleiding voort te zetten.

5 Natalie Portman

In 1999 begon de met een Oscar bekroonde actrice, Natalie Portman, aan haar hbo-opleiding aan de universiteit van Harvard. Na het behalen van een A. B. in psychologie keerde Portman terug naar de Ivy League-school om de eindexamenklas toe te spreken. Tijdens haar toespraak opende Portman haar worsteling met twijfel aan zichzelf tijdens haar studie aan de universiteit. De actrice legde uit dat ze elke keer dat ze sprak tijdens de les, de druk voelde om te bewijzen dat ze geen domme actrice was, maar dat ze het verdiende om daar te zijn.

4 Nick Cannon

In 2020 studeerde acteur Nick Cannon af aan Howard University met een major in Criminologie en Rechtspleging en een minor in Africana Studies. Toen hij in 2016 bij Howard begon, legde Cannon uit dat hij zijn eerste universitaire opleiding nastreefde in het streven naar voortdurende groei. Na zijn afstuderen kondigde Cannon zijn voornemen aan om door te gaan met het aangaan van nieuwe uitdagingen door uiteindelijk een master en Ph. D. graad.

3 Emma Watson

Afbeelding
Afbeelding

In 2009 ging Harry Potter-ster Emma Watson naar Brown University. Net als haar beroemde personage, Hermione, was de actrice een academicus in hart en nieren en droomde ze er altijd van om naar de universiteit te gaan. Hoewel ze er oorspronkelijk van droomde om naar Oxbridge te gaan, werd Watson verleid door het curriculum van Brown. Watsons roem volgde haar naar de universiteit en veroorzaakte wat problemen, maar ze genoot over het algemeen van haar ervaring. In 2014 studeerde Watson af met een bachelor in Engelse literatuur.

2 America Ferrera

Na het staren in de coming of age-film, Real Women Have Curves, begon America Ferrera in 2002 naar de University of Southern California te gaan. Tijdens haar studie internationale betrekkingen merkte Ferrera dat ze verscheurd werd tussen een carrière in acteren of activisme. Ze besloot uiteindelijk haar acteren te gebruiken als een middel om verandering teweeg te brengen. Na zijn afstuderen speelde Ferrera in succesvolle televisieseries zoals Ugly Betty, maar smeedde hij ook sociale en politieke verandering als artiestenambassadeur.

1 Megan Thee Stallion

Megan Thee Stallion als baby met haar moeder Holly Thomas, Megan Thee Stallion in afstudeerkleding
Megan Thee Stallion als baby met haar moeder Holly Thomas, Megan Thee Stallion in afstudeerkleding

Megan Thee Stallion verwierf bekendheid tijdens het bijwonen van Prairie View A&M University. Hoewel haar succes een uitdaging vormde voor haar academische carrière, was de rapper vastbesloten om haar studie af te ronden. Ze had naar verluidt beloofd haar diploma te behalen als een manier om haar overleden moeder en grootmoeder te eren, die altijd hadden geweten dat ze de school zou halen. In december 2021 ontving Megan Thee Stallion officieel haar bachelor of science-graad in gezondheidsadministratie aan de Texas Southern University.

Aanbevolen: