Dit zijn de meest controversiële momenten uit de carrière van Anne Hathaway

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest controversiële momenten uit de carrière van Anne Hathaway
Dit zijn de meest controversiële momenten uit de carrière van Anne Hathaway
Anonim

Anne Hathaway werd beroemd door haar rol als Mia Thermopolis in de romantische komedie The Princess Diaries uit 2001. De film is tegenwoordig een pop-cultureel icoon en opende een weg voor de actrice om haar carrière in de filmindustrie op te bouwen. Anne Hathaway, bekend van haar rollen als de vrouw van Jake Gyllenhaal in Brokeback Mountain, als assistent Andrea Sachs in The Devil Wears Prada en de White Queen in Alice In Wonderland, is altijd een van de beste actrices van haar generatie geweest.

Hoewel haar uitgebreide acteercarrière gestaag is gegroeid, heeft Anne Hathaway in de loop der jaren deel uitgemaakt van vele controverses waarin ze een niet-geliefde actrice in Hollywood werd. Verschillende factoren hebben geleid tot kritiek op haar, van haar Oscars-outfit van 2013 tot het houden van emotionele maar overbeoefende toespraken tijdens prijsuitreikingen tijdens haar beste prijsseizoen met Les Misérables. Laten we eens kijken naar haar meest controversiële momenten.

8 Haar last-minute 2013 Oscars-jurk

Anne Hathaway is Valentino's oude vriend en droeg verschillende prachtige rode loper-outfits van het modehuis. Na een schone lei bij elke prijsuitreiking, werd van Hathaway verwacht dat ze zou winnen, en ze koos ervoor om voor het grote moment met een lila Prada-jurk te gaan. De actrice moest op het laatste moment haar jurk veranderen omdat haar tegenspeler Amanda Seyfried een Alexander McQueen-jurk droeg die vergelijkbaar was met haar Valentino-jurk. Haar Prada-jurk had niet genoeg aanpassingen en zorgde voor een ongemakkelijke look.

7 Haar casting als Catwoman voor The Dark Knight Rises en het kostuum

Hathaway speelde in de langverwachte derde film in The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Met in de hoofdrol Christian Bale als de Batman, reageerde het publiek niet zo enthousiast toen Anne Hathaway de rol van Catwoman op zich nam, een personage dat eerder werd gespeeld door Michelle Pfeiffer en Halle Berry. Toen de film in de bioscoop verscheen, was er waardering voor haar vertolking, maar haar uitgeklede uiterlijk zonder katten wreef mensen op de verkeerde manier.

6 Hosting van de Oscars van 2011 met James Franco

Anne Hathaway en James Franco werden ontegensprekelijk beschouwd als de slechtste gastheer van de Oscars tijdens hun periode in 2011. De koppeling van het paar was ongemakkelijk en leidde tot veel ongemakkelijke grappen die het publiek niet bevielen. Terwijl Hathaway zijn best deed om iedereen te vermaken, veranderde Franco's minder dan enthousiaste toespraak de show in een ramp. Hathaway zong haar versie van On My Own voor Hugh Jackman, die op de eerste rij zat, wat leidde tot een paar gespannen gegrinnik.

5 Haar Les Misérables Golden Globes-toespraak uit 2013

De eerste awardshow van het seizoen, de Golden Globes, zette de line-up van awards in gang die Anne Hathaway de komende tijd zou verzamelen. Hathaway won haar Golden Globe Award voor beste actrice in komedie of musical en begon haar toespraak met het woord 'Blergh.’ Hoewel het winnen van een prijs een groot moment kan zijn, kreeg de actrice kritiek omdat ze te emotioneel was omdat haar toespraak geoefend leek, en ze ging door, zelfs toen de muziek begon te spelen.

4 Toen ze haar toespraak voortzette bij het accepteren van een prijs met de cast van Les Misérables

Tom Hooper's Les Misérables was een hit bij de Golden Globes in 2013 en sleepte die avond drie prijzen in de wacht, waaronder die voor beste filmkomedie of musical. Terwijl ze de prijs in ontvangst namen, gingen de hele cast en crew het podium op terwijl de producers iedereen bedankten die deel uitmaakte van de film. Daarna onderbrak Hathaway een van de producenten om haar toespraak voort te zetten en bedankte haar managementteam voordat anderen de kans kregen om iets te zeggen.

3 Verrassing veinzen na het winnen van prijzen

Naast de toespraak die enkele minuten duurde tijdens de Golden Globes, won Anne Hathaway dat jaar ook de BAFTA, SAG en Oscar Awards, en mensen beschuldigden haar van het veinzen van verrassing en vreugde. Hathaway heeft toegegeven dat ze deed alsof ze blij was terwijl ze haar Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in ontvangst nam. Ze zei de zin 'Het kwam uit!' terwijl ze de toespraak hield en gaf later toe dat ze had gerepeteerd dat ze verrast was.

2 Gevraagd naar haar personage Fantine in Les Misérables

In december 2012, terwijl ze de film promootte, werd Anne Hathaway gevraagd naar haar reactie op het zien van zichzelf op het grote scherm als Fantine, en de actrice zei dat ze huilde toen ze naar haar personage keek. Echter, Hathaway ondersteunde later haar woorden door te zeggen dat ze mentaal terugging naar het proces van het maken van de film, omdat ze 25 pond moest verliezen voor de rol, wat zelfs de regisseur dacht dat extreem was.

1 Haar portret in de heksen

In de fantasyfilm 2020 die tijdens de lockdown in oktober op Netflix werd uitgebracht, speelde Anne Hathaway de hoofdrol van Grand High Witch, de leider van de heksen. Aangepast van de roman met dezelfde titel, beschrijft het boek de heksen met klauwende handen. In de film waren ze echter te zien met drie langwerpige vingers aan beide handen. Nadat mensen de film ervan beschuldigden ongevoelig te zijn voor wezens met een handicap, verontschuldigde Hathaway zich tegenover mensen en kinderen met verschillen in ledematen die pijn hadden van haar vertolking.

Anne Hathaway is zich niet bewust van de haat die ze online heeft gekregen voor verschillende keuzes die ze in de loop der jaren heeft gemaakt en heeft zelfs geprobeerd het goed te maken door de problemen aan te pakken. Maar als een feniks is Hathaway altijd opgewassen tegen de gelegenheid en sloeg terug op haar haters door carrièrebepalende uitvoeringen te geven en twijfel aan zichzelf te overwinnen.

Aanbevolen: