Dit is waarom Sarah Jessica Parker het enige castlid was dat nooit naakt op 'SATC' verscheen

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Sarah Jessica Parker het enige castlid was dat nooit naakt op 'SATC' verscheen
Dit is waarom Sarah Jessica Parker het enige castlid was dat nooit naakt op 'SATC' verscheen
Anonim

Sex and the City debuteerde in 1998 en veranderde de manier waarop de wereld naar de seksualiteit van vrouwen kijkt. De show onderzocht verschillende onderwerpen die altijd taboe waren geweest en gebieden waar andere kunstvormen afstand van namen, en hielp een nieuwe generatie vrouwen zich comfortabel genoeg te voelen om eerlijk te zijn over die onderwerpen met zichzelf en de wereld. Na de levens van vier vrouwen terwijl ze door liefde en daten in Manhattan navigeerden, bevatte de show natuurlijk veel R-rated scènes rond de hoofdpersonen. Maar terwijl drie van de hoofdsterren - Kristin Davis, Cynthia Nixon en Kim Cattrall, die niet terug zullen keren voor de reboot - zich uitkleedden voor hun naaktscènes, deed Sarah Jessica Parker, die Carrie Bradshaw speelde, dat niet. Gedurende de hele serie was Parker (die een aantal geweldige rollen buiten Sex and the City heeft gehad) de enige SATC-actrice die nooit naakt op het scherm verscheen. Haar verhaallijnen hadden ook de neiging om minder ordinaire onderwerpen te draaien dan die van haar co-sterren. Blijf lezen om erachter te komen waarom Parker nooit naakt verscheen terwijl haar drie co-sterren dat wel deden.

De niet-naaktheidsclausule

Sarah Jessica Parker heeft een lange en succesvolle carrière achter de rug die heeft geleid tot wereldwijde bekendheid, waarbij ze vaak rollen speelde in films en tv-shows met inhoud voor volwassenen. Maar ondanks de toenemende druk om haar heen, is Parker nog nooit naakt op het scherm verschenen, zelfs niet in Sex and the City, waar haar drie belangrijkste co-sterren, Kim Cattrall, Kristin Davis en Cynthia Nixon, allemaal naakt verschenen.

InStyle meldt dat dit te wijten is aan een niet-naaktheidsclausule die Parker tijdens de uitvoering van de show in haar contract had geschreven. "Ik heb er altijd een gehad, en het is absoluut niets", vertelde ze in 2016 aan The Hollywood Reported (via InStyle)."Sommige mensen hebben een lijst met extra's en die zijn legendarisch. Ze moeten witte kaarsen in hun kamer hebben. Ik heb niet zo'n gekke lijst. Ik heb gewoon altijd [een niet-naaktheidsclausule] gehad."

De reden waarom Parker besloot de clausule op te nemen en nooit haar kleren uit te doen? Ze geeft toe dat ze een bescheiden persoon is. "Ik voelde me niet op mijn gemak met naaktscènes, scènes met seksspeeltjes of vulgaire taal - dus deed ik niets", zei ze (via Her). "Mijn personage Carrie heeft veel mannen gekust, maar dat was het niet."

De druk van producenten

Helaas is het niet ongebruikelijk dat actrices de druk voelen om zich uit te kleden voor de camera. Het maakt niet uit hoe groot je bent of hoe getalenteerd je bent, die druk kan nog steeds op je drukken. Sarah Jessica Parker onthulde dat er in het begin van haar carrière situaties waren met producenten die haar deden snikken.

Ondanks het feit dat er een niet-naaktheidsclausule in haar contract stond, onthulde de actrice (via InStyle) dat de producenten, "waren als, Sarah Jessica gaat morgen naakt zijn", en ik had zoiets van 'ik ga niet naakt zijn.”

Steun van haar agent

Parker hield vast aan haar wapens als het ging om haar beleid om niet naakt te zijn, ondanks de 'druk op mij om mijn kleren uit te doen'. Gelukkig was haar agent aan het begin van haar carrière, toen de druk het grootst was, een bron van steun op dit gebied in plaats van iemand die de druk verhoogde.

"Mijn agent stuurde een auto en een vliegticket [naar de filmset] en hij zei: 'Als iemand je iets laat doen waar je je niet prettig bij voelt, doe je het niet'", onthulde ze (via InStyle).

Haar kleren blijven aan tijdens de reboot

Parker's niet-naaktheidsclausule bleef gedurende de zes seizoenen van de show, en volgens de Daily Mail zal het ook van toepassing zijn in de Sex and the City reboot Just Like That.

De reboot, die in december 2021 op de schermen verschijnt, zal alle originele hoofdactrices bevatten, minus Kim Cattrall die Samantha Jones speelde. De meeste details zijn nog onbekend, maar we weten wel dat er verschillende nieuwe personages zullen worden geïntroduceerd in het verhaal, dat draait om Carrie en de meisjes die door het leven van in de vijftig navigeren.

No Body Doubles

Naaktheid was niet het enige waar Sarah Jessica Parker zich niet prettig bij voelde tijdens het filmen. Ze had ook een strikt "geen lichaam verdubbelt"-beleid.

"Je kon me niet genoeg betalen om iemand te laten doen alsof ik een naaktscène deed", zei ze (via de Daily Mail). "Geen enkel lichaam verdubbelt - dat is onderdeel van mijn contract."

Haar standpunt over vrouwen die naakt verschijnen

Hoewel Parker zelf niet naakt op het scherm wil verschijnen, beoordeelt ze andere actrices die naaktscènes doen niet. Het is niet haar ding, maar ze vindt het prima als andere mensen zich comfortabel genoeg voelen om het te doen. Sex and the City zelf bevatte veel naaktheid van Parker's co-sterren, evenals andere minder belangrijke personages die tijdens de run van de show verschenen.

"Het is geen waarde-ding, of alsof ik iemand anders veroordeel," legde ze uit (via InStyle). "Ik vind het geweldig als vrouwen zich er prettig bij voelen, en dat is hun keuze."

Aanbevolen: