Waarom de rol van Beyonce in Austin Powers in Goldmember absoluut essentieel was voor haar succes

Inhoudsopgave:

Waarom de rol van Beyonce in Austin Powers in Goldmember absoluut essentieel was voor haar succes
Waarom de rol van Beyonce in Austin Powers in Goldmember absoluut essentieel was voor haar succes
Anonim

Austin Powers is misschien wel een van de meest winstgevende spooffranchises ooit gemaakt. De liefdevolle, satirische en vaak belachelijke hommages aan de James Bond-franchise zijn zonder twijfel een van de belangrijkste redenen waarom zo velen dol zijn op films uit de late jaren 1990 en vroege jaren 2000. Maar de cast is ook de loting. Natuurlijk is Mike Myers het hart en de ziel van de Austin Powers-films, maar de vrouwen die tegenover hem in de hoofdrol spelen, helpen bij het definiëren van elk van de drie delen. Misschien niet meer dan Beyonce's werk in de derde en mogelijk laatste Powers-film, Goldmember.

Toen Austin Powers In Goldmember voor het eerst uitkwam in 2002, stond Beyonce aan het begin van haar carrière. Hoewel ze de leadzangeres was in Destiny's Child, was ze gewoon niet de gigantische ster die ze nu is. Ze was niet alleen gegaan. Ze had haar grootste hits niet gezongen. En ze was zeker nog niet eerder in een film geweest. Om al die redenen en meer was de spooffilm een van de belangrijkste momenten in haar carrière.

6 Waarom Beyonce werd gecast in Austin Powers in Goldmember

Toen regisseur Jay Roach en zijn team, waaronder producer John Lyons, Austin Powers wilden maken in Goldmember, waren ze er zeker van dat ze een zwarte acteur wilden om samen met Mike Myers te spelen. In die tijd was Beyonce gewoon niet de ster die ze nu is. Ze was de leadzangeres van Destiny's Child en kwam net uit haar schulp. Dit is iets wat een paar agenten opmerkten, waaronder Sharon Sheinwold Jackson, die Beyonce aan het team aanbeveelde.

"We gingen met Beyoncé en haar moeder zitten op het dakterras buiten de kamer van Mike Myers in Chateau Marmont en spraken over de mogelijkheden voor het personage", zei Jay Roach tijdens een interview met Vulture."Haar moeder was dol op blaxploitation-films. Ze kon zien dat dat het DNA van Foxxy was. Haar moeder was zo cool en zo behulpzaam en had meteen ideeën voor ons. Beyoncé en Mike klikten als een gek. Ik kon meteen zien dat er chemie met hen. Ik herinner me nog een andere persoon die we ervoor in overweging namen, maar Mike ontwierp het personage voor Beyoncé."

5 Gecast worden in Austin Powers was belangrijk voor Beyonce's carrière

Hoewel Beyonce's moeder, Tina Knowles-Lawson, het verhaal met Vulture niet zou bevestigen, beweerde producer John Lyons dat ze tijdens het castingproces aan de zijde van haar dochter stond. Volgens hem was ze daar om ervoor te zorgen dat er geen misbruik van haar dochter werd gemaakt. Ze wist, net als Beyoncé, dat dit een potentieel baanbrekend moment voor haar carrière was.

"Dit was een belangrijk moment in haar carrière, een echt keerpunt, van de frontvrouw van een succesvolle popband naar een eerste solo-inspanning", Matthew Rolston, de regisseur van de "Work It Out"-muziek video, zei Gier."Het was zorgvuldig gebouwd door haar vader en moeder om haar debuut als actrice en solo popact tegelijkertijd te zijn."

4 Pam Grier beïnvloedde Foxxy Cleopatra

Terwijl Mike Myers vrijwel zeker het personage Foxxy Cleopatra ontwierp na Beyonce na hun ontmoeting, werd het personage zelf sterk beïnvloed door de jaren zestig en het tijdperk van blaxploitation-ster Pam Grier.

"Als je begint met een naam als Foxxy Cleopatra, kan je niet anders dan naar Pam Grier en dat tijdperk verwijzen", zei Deena Appel, de kostuumontwerper van de film. "Goldmember zou zich afspelen in '75, maar er waren nog steeds veel esthetiek uit de jaren '60."

Het feit dat Pam Grier een van de belangrijkste invloeden op het personage was, sprak Beyonce erg aan, die een persoonlijke band met haar had.

"Mijn moeder hield van Pam Grier. Ze hield van Foxy Brown", zei Beyonce in 2002 in een interview met BBC."Ik kreeg de kans om haar te ontmoeten toen ik 15 was bij de Source Awards. Voor de film keek ik naar al haar films die ik kon vinden. Tijdens de lezing met Mike zou ik niet praten tenzij ik sprak zoals zij. Ze heeft me enorm geholpen. Op haar heb ik alles gebaseerd."

3 Mike Myers hielp Beyonce over haar zenuwen heen

Destiny's Child promootte nog steeds hun album 'Survivor' terwijl Beyonce Goldmember aan het filmen was. Haar muziek werd nog steeds beheerd door haar vader, en ze had gewoon niet de onafhankelijkheid die ze nu heeft. Maar, zoals ze zelf zei, acteren was een nieuwe kans om te ontdekken wie ze was als soloartiest. Maar ze was nerveus.

"Toen ze de eerste scènes ging doen, was ze er geweldig in, maar je kon zien dat acteren niet haar eerste sterke punt was", legt stuntcoördinator Jack Gill uit. "Ze was er een beetje nerveus van. Mike probeerde haar daar echt mee te helpen. Hij zou binnenkomen om grapjes met haar te maken en haar meer op haar gemak te stellen."Ze had het moeilijk met veel van de dialogen - niet dat ze het zich niet kon herinneren, maar ze bleef het gevoel houden dat haar levering niet in orde was."

"Ik was erg nerveus", zei Beyoncé tegen BBC. "Ik wist niet echt wat ik aan het doen was. Ik was gewoon dankbaar dat ik de kans kreeg… Ik had het gevoel dat het een nieuw hoofdstuk in mijn leven was, een nieuwe manier om als artiest te groeien."

2 Hoe Beyonce Mike Myers inspireerde

Mike Myers leek niet hetzelfde niveau van opwinding te hebben om de derde Austin Powers-film te maken als de eerste. Maar de aanwezigheid van Beyoncé veranderde dat allemaal.

"Haar enthousiasme voor wat ze deed was zo aanstekelijk", legt regisseur Jay Roach uit. "Het heeft Mike echt geholpen om door te gaan. Het is moeilijk met sequels om ervoor te zorgen dat alles vers blijft.

1 Hoe Beyonce echt was op de set van Austin Powers In Goldmember

"Wat Beyoncé heeft bijgedragen aan Goldmember is zo enorm", zei Jay Roach. "Zijn blijvende aanwezigheid is vooral te danken aan haar betrokkenheid, en het feit dat ze deze mega-mega-megastar is geworden kan geen kwaad."

Natuurlijk was Beyonce niet de "megastar" die ze vandaag is en ze bezat vrijwel zeker geen diva-achtige eigenschappen op de set.

"Achteraf besefte ik dat ik oog in oog had gestaan met deze gigantische nieuwe ster, en ik geniet ervan om in de nagloed te zijn", legde Michael York, die Basil Exposition speelde, uit aan Vulture. "Ze was zo benaderbaar en normaal. Ik herinner me dat ik nogal vol bewondering was omdat ze de hele nacht op pad was geweest om een concert te geven en meteen naar de set kwam met alle energie van de wereld."

Aanbevolen: