10 redenen waarom de fans van Dolly Parton haar absoluut aanbidden

Inhoudsopgave:

10 redenen waarom de fans van Dolly Parton haar absoluut aanbidden
10 redenen waarom de fans van Dolly Parton haar absoluut aanbidden
Anonim

Dolly Parton blijft een van de meest populaire countrymuzieksterren ter wereld en dat is allemaal te danken aan de loyale bewondering van haar vele, vele fans. Parton's carrière omspant meerdere decennia en ze heeft de wereldhitalbums, klassieke films en innovaties in stijl en mode gegeven. Ze heeft zelfs een boek geschreven met de beroemde romanschrijver James Patterson.

Of het nu gaat om haar consistente sexappeal, gracieuze veroudering of liefdevolle aanbidding van haar fans, er is veel om van te houden aan Dolly Parton. Parton kreeg bekendheid in de jaren zeventig en is sindsdien altijd op de hoogte gebleven, en dat is allemaal te danken aan de fans die van haar houden en van wie ze ook houdt.

10 Dolly Parton heeft stijl

Parton is niet alleen een country-muziekster, ze is een fenomenale actrice en een mode-icoon. Haar luide stijl en het feit dat ze het lichaamsbeeld van haar beroemde grote borsten omarmt, maken haar des te meer gewaardeerd in een wereld die gedijt op bodyshaming. Parton is ook zeer vocaal voorstander van de LGBTQ-gemeenschap en is ook een soort homo-icoon. Samen met Liza Minelli en Elvira is ze een van de meest voorkomende kostuums die worden gebruikt door drag queens. Vreemd genoeg heeft ze vaak aanbiedingen voor gastjurylid op Ru Paul's Drag Race afgewezen.

9 Fans van Dolly Parton houden van haar activisme

Dolly Parton is ook een beetje een icoon geworden voor linkse activisten, vooral vakbondsorganisatoren. Haar lied, "9 to 5" wordt vaak gebruikt als een pro-union hymne, bijna net zoveel als Pete Seeger's cover van "Solidarity Forever". Parton heeft nooit enig bezwaar getoond om aan zo'n beweging gehecht te zijn en ze heeft haar talenten uitgeleend aan verschillende progressieve doelen. Ze ondersteunt LGBTQA-rechten, steunt publiekelijk Black Lives Matter en heeft geld ingezameld voor veteranen, kinderziekenhuizen en een waslijst van vele andere doelen.

8 Fans zijn dol op de rauwe sensualiteit van Dolly Parton

Een reden waarom ze een mode-icoon werd, is haar rauwe omhelzing van haar rondborstige lichaam, waardoor Parton zowel een sekssymbool als een countrymuziekster kon worden. Parton schuwt het onderwerp seks niet, en ze heeft zelfs meerdere keren toegegeven dat ze haar stijl heeft gemodelleerd naar de populairste prostituee van haar geboorteplaats. Onder de vele doelen die Parton steunt, is ze ook een pleitbezorger voor sekswerkers. Veel van haar liedjes zijn geschreven vanuit het perspectief van sekswerkerspersonages.

7 Dollywood

Hoeveel countrymuzieksterren hebben hun eigen familiepretparken? Niet veel natuurlijk, maar dat weerhield Parton er niet van om de countrymuziek-equivalent van Disneyland, Dollywood te openen. Het park werd geopend in 1981 in de Smoky Mountains in Tennessee en zij is mede-eigenaar van het park met Herschned Family Entertainment.

6 Dolly Parton laat zich niet door mannen duwen

Parton is ook een feministisch icoon. Ze heeft nooit gezwegen over seksisme, en ze pikt ook geen grappen uit van mannen die haar als een object of minder intelligent behandelen, simpelweg omdat ze grote borsten heeft. Toen ze naar buiten kwam ter ondersteuning van Black Lives Matter, noemde countryzanger Unknown Henson haar allerlei walgelijke en seksistische namen. Parton hield voet bij stuk en week niet weg voor haar steun aan de beweging. Fans stonden haar bij en uiteindelijk verloor Henson zijn baan bij de Adult Swim-show Squidbillies vanwege zijn beledigende opmerkingen.

5 Dolly Parton's films

Over Partons afkeer van seksisme gesproken, veel van Partons films vertellen de verhalen van sterke vrouwen die 'geen man nodig hebben', zoals het gezegde luidt in de countrymuziekscene. Films zoals 9 tot 5, The Best Little Whorehouse in Texas en Steel Magnolias volgen allemaal dit thema. Parton leverde ook enkele van de soundtracks voor de film Norma Rae, die het verhaal vertelt van een vrouw die de leiding heeft om haar werkplek te verenigen.

4 Dolly Parton's muziek (uiteraard)

Ok, afgezien van haar stijl, haar moed, haar filmcarrière en Dollywood, is er één ding waardoor mensen duidelijk zoveel van Dolly Parton houden dat we het nauwelijks hebben aangeroerd, haar muziek. Parton is een van de best verkopende zangeressen in de countrymuziek. Ze heeft gedurende haar carrière meer dan 100 miljoen platen verkocht.

3 Dolly Parton's vriendelijkheid

Het is heel gemakkelijk om al deze aandacht en fandom naar je hoofd te laten stijgen. Maar Parton staat niet bekend om haar ego. Integendeel, ze wordt algemeen beschouwd als een van de meest benaderbare en vriendelijke beroemdheden in Hollywood. Ze is echter geen opdringer, ze is streng voor werknemers wanneer dat nodig is, maar ze geeft toe dat ze altijd probeert om "zo vriendelijk mogelijk" te zijn.

2 Dolly Parton wordt gracieus ouder

Een ander ding dat fans bewonderen aan Dolly Parton is het feit dat ze alleen haar seksualiteit omarmt, ze doet dit terwijl ze gracieus ouder wordt. Veel vrouwelijke beroemdheden vallen ten prooi aan het najagen van looks die jaren achter hen liggen en vaak leidt dit ertoe dat ze verkeerde keuzes maken, zoals te veel plastische chirurgie. Parton heeft dit echter vermeden en vindt het niet erg om ouder te worden omdat ze 'zich niet oud voelt'. Parton heeft dit te zeggen over ouder worden: "Ik wou dat ik voor altijd jong kon zijn, zodat ik meer dingen kon doen, maar elk jaar lijkt het alsof ik meer dingen doe."

1 Dolly Parton heeft een geweldig huwelijk

Ten slotte houden fans ervan dat Parton een echtgenoot heeft die haar steunt en duidelijk niet jaloers is op haar carrière. Ook is Parton, in tegenstelling tot veel beroemdheden, nooit gescheiden. Parton is sinds 1966 samen met haar man Carl Dean en de twee blijven erg verliefd. Parton stofte zelfs haar oude kostuum van haar Playboy-covershoot af en droeg het voor haar man voor hun jubileum. Hoe schattig kan een stel worden?

Aanbevolen: