Hoe zijn de problemen met het Ramsay Hunt-syndroom van Justin Bieber begonnen?

Inhoudsopgave:

Hoe zijn de problemen met het Ramsay Hunt-syndroom van Justin Bieber begonnen?
Hoe zijn de problemen met het Ramsay Hunt-syndroom van Justin Bieber begonnen?
Anonim

Justin Bieber maakte fans onlangs ongerust nadat hij had onthuld dat hij verlamming aan één kant van zijn gezicht heeft. De zanger liet op Instagram zien hoe hij zijn oog, neusgat en mond niet kon bewegen. De Yummy-artiest lijdt blijkbaar aan het Ramsay Hunt-syndroom.

Deze aandoening bracht Bieber ertoe enkele van zijn tourdata uit te stellen, waardoor velen dachten dat het zijn carrière zou kunnen beëindigen. Het heeft ook zijn relatie met zijn vrouw, Hailey Bieber, beïnvloed. Dit is de waarheid over de zeldzame ziekte van de zanger.

Hoe kreeg Justin Bieber het Ramsay Hunt-syndroom?

Ramsay Hunt-syndroom wordt veroorzaakt door het varicella-zoster-virus dat waterpokken veroorzaakt. Nadat het lichaam is hersteld van waterpokken, kan het virus daar tientallen jaren sluimeren. Het verbergt zich meestal in het dorsale wortelganglion of een cluster van neuronen naast het ruggenmerg. Het is verantwoordelijk voor het overbrengen van sensorische neurale signalen naar het centrale zenuwstelsel vanuit het perifere zenuwstelsel (pijn, aanraking, temperatuurveranderingen) - vandaar Biebers verlamming aan één kant van zijn gezicht. "Zoals je kunt zien, knippert dit oog niet", zei hij in een Instagram-video. "Ik kan niet lachen aan deze kant van mijn gezicht. Dit neusgat zal niet bewegen."

Het varicella-virus wordt opnieuw geactiveerd door stress of een verzwakt immuunsysteem. Het manifesteert zich vaak op de huid als gordelroos. Maar wanneer het de aangezichtszenuw aantast, wordt het geclassificeerd als Ramsay Hunt-syndroom. Vijf van de 100.000 mensen krijgen het elk jaar. Het veroorzaakt ernstige schade wanneer de aangezichtszenuw - die aan weerszijden van het gezicht aanwezig is en de hersenen verlaat om via het smalle gezichtskanaal bij het gezicht te komen - door de ontsteking wordt bekneld. Een ander probleem is dat het moeilijk te behandelen is omdat het diep in de schedel zit.

Het beïnvloedt het gehoor, het evenwicht, het vermogen om gezichtsuitdrukkingen te maken en het vermogen om te knipperen. Sommigen ontwikkelen ook onduidelijke spraak en veranderingen in hun smaak. Een van de ernstigste complicaties van het Ramsay Hunt-syndroom is dat het het hoornvlies beschadigt - het deel van het oog waar licht doorheen gaat om te kunnen zien. Dit komt door moeite met knipperen, wat de smering van de ogen beïnvloedt. Patiënten moeten dan kunsttranen gebruiken of 's nachts hun ogen sluiten met tape om hun ogen gezond te houden.

Hoe gaat het nu met Justin Bieber na zijn gezondheidsangst?

Op 19 juli 2022 werd bekend dat Bieber zijn Justice World Tour hervat. "‼️JusticeTour‼️ @justinbieber zal zijn tour eind juli weer beginnen… blij je te zien en kan niet wachten om je te zien op het podium JB! BIEBERISBACK," zei de post. De tour begint op 31 juli op het Lucca Festival in Lucca, Italië. Usher vertelde onlangs aan Extra dat de Baby-zanger tegenwoordig gezond lijkt. "Hij doet het geweldig", zei hij over de huidige toestand van Bieber.

"Toen we hem op vakantie zagen, zijn we erin geslaagd om met elkaar om te gaan, en ik denk dat wat hij nu ook meemaakt, het echt geweldig is om te zien dat hij de steun heeft van zijn fans en zijn familie,’ vervolgde Usher. Hij sprak ook uit hoe trots hij is op zijn beschermeling. "Als artiest denk ik dat we allemaal dingen gaan ervaren die mensen misschien niet per se begrijpen", deelde hij mee. "Ik denk dat [Justin] duidelijk de wereld heeft meegenomen op een reis. Ik ben blij dat ik aan het begin was en ik maak er tot op de dag van vandaag nog steeds deel van uit, als een vriend."

Hoe gaat Hailey Bieber om met de gezondheidstoestand van Justin Bieber?

Halverwege juni zei het model dat haar man "elke dag beter werd", en dat ze dankbaar was voor de "echt geweldige" beterschapswensen en steun van de fans."Hij doet het heel goed. Hij wordt elke dag beter. Hij voelt zich een stuk beter", zei ze. "Natuurlijk was het gewoon een heel enge en willekeurige situatie, maar hij komt helemaal goed en ik ben gewoon dankbaar dat het goed met hem gaat."

De controversiële oprichter van Rhode Skin kreeg in maart van dit jaar ook gezondheidsproblemen. Ze had een bloedstolsel in haar hersenen waardoor ze "beroerte-achtige symptomen" kreeg. Als gevolg daarvan onderging ze een spoedoperatie aan het hart die enkele "harde" bijwerkingen veroorzaakte. "Mijn lichaam heeft iets meer tijd nodig om te genezen dan ze dachten", vertelde ze aan Byrdie. "Nadat ze de hartprocedure hebben gedaan, ben ik altijd de persoon die haast heeft om weer aan de slag te gaan, maar dit heeft me geleerd dat het soms fysiek niet mogelijk is." Dagen nadat ze met spoed naar het ziekenhuis was gebracht, toonden de Biebs zijn steun aan zijn vrouw door een foto van hen samen te plaatsen met het onderschrift: "Kan deze niet binnenhouden."

Aanbevolen: