Wat gebeurde er tussen Rashida Jones en Pixar tijdens Toy Story 4?

Inhoudsopgave:

Wat gebeurde er tussen Rashida Jones en Pixar tijdens Toy Story 4?
Wat gebeurde er tussen Rashida Jones en Pixar tijdens Toy Story 4?
Anonim

In dit stadium is Pixar een krachtige studio die bekend staat om het maken van ongelooflijke functies. Het is waar dat ze niet altijd bij de landing blijven, en dat sommige films niet zo populair zijn, maar over het algemeen is er geen manier om hun succesgeschiedenis buiten beschouwing te laten.

Pixar heeft problemen gehad met mensen achter de schermen, en iets soortgelijks gebeurde een aantal jaren geleden toen Rashida Jones tussenbeide kwam om Toy Story 4 te schrijven. Geruchten verspreidden zich over wat er gebeurde, waardoor Jones zelf enige opheldering over de kwestie gaf.

Laten we eens kijken naar de tijd van Rashida Jones die aan Toy Story 4 werkte en kijken wat er gebeurde.

Rashida Jones is een groot talent

Rashida Jones is sinds de jaren 2000 een steunpilaar in de entertainmentindustrie. Ze had beperkte ervaring in de jaren negentig, en het was tijdens het volgende decennium dat ze echt begon met het stoppen van haar carrière. Uiteindelijk veranderde ze in een herkenbaar gezicht dat een schat aan succes heeft gevonden.

De actrice is terechtgekomen in films als I Love You, Man, The Social Network, Friends with Benefits, The Muppets, Inside Out en zelfs The Grinch. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, staan er nog tal van andere filmcredits op haar naam.

Op het kleine scherm heeft ze misschien wel haar grootste successen gevonden. Ze had rollen in shows als Freaks and Geeks, Boston Public en zelfs Chapelle's Show, maar haar fortuin veranderde in 2006 toen ze haar tijd als Karen Filippelli op The Office begon.

Jones speelde ook met name Ann Perkins in Parks and Recreation, en ze speelde ook de hoofdrol in Angie Tribeca.

Jones heeft een geweldige carrière gehad en op een gegeven moment was ze van plan om een groot Pixar-project te schrijven.

Ze was klaar om 'Toy Story 4' te schrijven

Toen werd aangekondigd dat er een Toy Story 4 naar de bioscoop zou komen, waren fans oprecht geschokt. De trilogie leek perfect te eindigen en Pixar leek aanvankelijk niet geïnteresseerd in een vierde project. Dit veranderde echter in de loop van de tijd.

Het is geen voortzetting van het einde van het verhaal van Toy Story 3. Tijdelijk wel, maar het wordt een liefdesverhaal. Het wordt een romantische komedie. Er zal niet veel nadruk worden gelegd op de interactie tussen de personages en kinderen. Ik denk dat het een heel goede film wordt, zei Pixar-president Jim Morris over de film.

Een andere grote verrassing kwam in de weg dat Rashida Jones schrijftaken op zich nam. Jones had het eerder goed gedaan als actrice, en hoewel ze weinig grote schrijfervaring had, was er nog steeds veel optimisme met de aankondiging.

Hoewel de zaken er aan de oppervlakte goed uitzagen, broeide de spanning achter de schermen. Uiteindelijk verliet Jones het project en veel van haar script werd volledig opnieuw gedaan door de mensen van Pixar.

Wat is er gebeurd?

Dus, wat gebeurde er precies tussen Rashida Jones en het koper bij Pixar? Naar verluidt had Jones wat problemen met John Lasseter, en er verschenen veel publicaties met deze take.

Jones bood echter een andere verklaring.

In een verklaring zei Jones: We hebben het gevoel dat we in een positie zijn gebracht waarin we voor onszelf moeten spreken. De halsbrekende snelheid waarmee journalisten de volgende dader noemen, maakt sommige rapportage onverantwoordelijk en, in feite contraproductief voor de mensen die wel hun verhaal willen vertellen. In dit geval spreekt The Hollywood Reporter niet voor ons. We hebben Pixar niet verlaten vanwege ongewenste avances. Dat is niet waar. Dat gezegd hebbende, we zijn blij om te zien mensen die zich uitspreken over gedrag dat hen ongemakkelijk maakte. Wat ons betreft, we gingen uit elkaar vanwege creatieve en, belangrijker nog, filosofische verschillen.”

Als onderdeel van de verklaring zou Jones ook ingaan op het feit dat Pixar weinig creatieve vrijheid laat voor individuen, en dat het hen ontbrak aan algemene vertegenwoordiging op het filmmakersfront.

"Maar het is ook een cultuur waarin vrouwen en mensen van kleur geen gelijke creatieve stem hebben, zoals blijkt uit de demografische gegevens van hun regisseur: van de 20 films in de geschiedenis van het bedrijf werd er slechts één mede geregisseerd door een vrouw en slechts één werd geregisseerd door een persoon van kleur. We moedigen Pixar aan om leiders te zijn in het versterken, aannemen en promoten van meer diverse en vrouwelijke verhalenvertellers en leiders. We hopen dat we iedereen kunnen aanmoedigen die het gevoel hadden dat hun stem niet kon in het verleden gehoord worden om zich gesterkt te voelen, " vervolgde ze.

Rashida Jones had geweldige dingen kunnen doen met Toy Story 4, maar filosofische verschillen zorgden ervoor dat ze uit de strijd kwam.

Aanbevolen: