9 Beroemdheden die werden verbannen van Instagram

Inhoudsopgave:

9 Beroemdheden die werden verbannen van Instagram
9 Beroemdheden die werden verbannen van Instagram
Anonim

Instagram kan een zegen en een vloek zijn voor beroemdheden. Het sociale-mediaplatform biedt entertainers een gratis en gemakkelijke manier om reclame te maken voor hun aankomende projecten, hun aanhang te vergroten en rechtstreeks in contact te komen met hun fanbase.

In de handen van sommige beroemdheden kan een Instagram-account echter een PR-nachtmerrie zijn. Sterren hebben vreemde of zelfs problematische berichten gedeeld via deze onmiddellijke vorm van massacommunicatie, wat heeft geleid tot hun verwijdering van het platform. Ye - de artiest die voorheen bekend stond als Kanye West - en andere beroemdheden zijn van Instagram verwijderd omdat ze het gebruikten om persoonlijke aanvallen uit te voeren.

In andere gevallen zijn sterren verbannen van Instagram omdat ze de strikte communityrichtlijnen van het platform over naaktheid hebben geschonden. Veel vrouwelijke sterren hebben hun berichten of accounts verwijderd vanwege het delen van topless foto's of zelfs tekeningen, wat leidde tot verschillende FreeTheNipple-protesten. Blijf lezen om erachter te komen welke negen beroemdheden zijn verbannen van Instagram en waarom.

9 Rihanna

Vanwege het strikte beleid van naaktheid van het platform, verwijdert Instagram snel berichten met een glimp van een blootgestelde borst. Rihanna is een paar keer verbannen wegens het overtreden van de communityrichtlijnen van het platform over naaktheid. In één situatie deelde Rihanna haar ontbloot bovenlijf-coverfoto van het Franse tijdschrift Lui. Het bericht werd snel verwijderd en de zanger reageerde met een hilarische comeback-post waarin hij de conservatieve regels van het platform bekritiseerde.

8 Madonna

Madonna Via Instagram
Madonna Via Instagram

Na het delen van verschillende berichten die in strijd waren met de communityrichtlijnen van Instagram, werd Madonna tijdelijk verbannen van Instagram Live. Het muziekpictogram had enkele gedeeltelijk naakte of onthullende foto's op de app gedeeld, die snel werden verwijderd. Later probeerde ze live te gaan en ontdekte dat ze de functie niet mocht gebruiken. Madonna uitte haar ongeloof en frustratie over het verbod en voerde aan dat ze, toen ze probeerde live te gaan, volledig gekleed was.

7 Rob Kardashian

Rob Kardashian en Blac Chyna
Rob Kardashian en Blac Chyna

Keeping Up With The Kardashians-ster, Rob Kardashian, werd verbannen van Instagram na het plaatsen van naaktfoto's naar verluidt van zijn ex-verloofde, Blac Chyna. In de berichten beweerde Kardashian dat Chyna hem had bedrogen. De acteur werd verbannen van zowel Instagram als Twitter vanwege het plaatsen van de wraakporno. Twee jaar na zijn schorsing keerde Kardashian terug naar Instagram via een account van zijn moeder, Kris Jenner. Offline mondde het incident uit in een rechtszaak van meer dan $ 100 miljoen.

6 Chelsea Handler

Komiek en actrice, Chelsea Handler, verliet Instagram nadat het platform een van haar berichten had verwijderd omdat deze naaktheid bevatte. Handler had een beruchte foto nagemaakt van de Russische president, Vladimir Poetin, zonder shirt bovenop een paard. Handler reageerde snel op de verwijdering van haar post. "Als een man een foto van zijn tepels plaatst, is dat oké, maar geen vrouw", zei Handler. "Zijn we in 1825?" Ze verliet de app tijdelijk, maar keerde later terug en vond slimme manieren om het beperkende beleid te omzeilen.

5 Wiley

De Britse rapper Wiley werd van Instagram verbannen nadat hij meerdere antisemitische berichten had gedeeld. Wiley werd oorspronkelijk verbannen van het platform voor het delen van gerichte haatzaaiende uitlatingen in juli 2020, volgens The Times Of Israel. Nadat zijn account in 2021 was hersteld, deelde de rapper snel meer anti-emetische inhoud, waardoor hij voor de tweede keer van Instagram werd verbannen.

4 Grace Coddington

Creative director van Vogue, Grace Coddington, werd tijdelijk verbannen van Instagram nadat ze haar allereerste post ooit had gedeeld. De modelegende koos een topless zelfportret als haar inaugurele post. De cartoon en haar account zijn verwijderd wegens het schenden van de communityrichtlijnen tegen naaktheid van het platform. Het besluit stuitte op publieke verontwaardiging en werd snel teruggedraaid. Nadat het account van Coddington was hersteld, vertelde Instagram aan The Cut van New York Magazine dat ze een fout hadden gemaakt en de situatie hadden rechtgezet.

3 Alex Jones

Instagram verbood de extreemrechtse publieke figuur Alex Jones, in een poging alle gewelddadige of hatelijke figuren en organisaties te verwijderen, ongeacht hun politieke ideologie. Jones bevestigde zijn verbod en zei dat hij geen uitleg kreeg en geen beleid had geschonden. Instagram maakte duidelijk dat ze alle vormen van haatzaaiende uitlatingen hard aanpakken, inclusief mensen en organisaties die een haatdragende missie promootten of zich bezighielden met haatzaaiende uitlatingen of acties.

2 Scout Willis

Scout Willis, dochter van Bruce Willis en Demi Moore, lanceerde een FreeTheNipple-protest nadat ze van Instagram was verbannen wegens schending van het strikte naaktbeleid van het platform. Willis had een foto gepost van een door haar ontworpen sweatshirt met twee topless vrouwen. Nadat Instagram het bericht had verwijderd, reageerde Willis door foto's te tweeten van zichzelf terwijl ze topless door de straten van New York City liep. "Legal in NYC maar niet op @instagram", schreef Willis, "Wat @instagram je niet laat zien FreeTheNipple."

1 Ye (Kanye West)

Rapper Kanye West staat voor zijn Instagram-profiel, waar alle posts zijn verwijderd
Rapper Kanye West staat voor zijn Instagram-profiel, waar alle posts zijn verwijderd

In maart 2022 werd Ye, voorheen Kanye West, geschorst van Instagram wegens het overtreden van de communityrichtlijnen van het platform over aanzetten tot haat, pesten en intimidatie. In de verboden berichten viel en bedreigde Ye zijn ex, Kim Kardashian, en haar nieuwe partner, Pete Davidson. De rapper gebruikte ook racistische opmerkingen in een bericht gericht aan Trevor Noah, presentator van The Daily Show.

Aanbevolen: