De 'Boy Meets'-wereldafleveringen die werden verbannen uit het Disney Channel

Inhoudsopgave:

De 'Boy Meets'-wereldafleveringen die werden verbannen uit het Disney Channel
De 'Boy Meets'-wereldafleveringen die werden verbannen uit het Disney Channel
Anonim

Televisie uit de jaren 90 heeft een enorme stempel gedrukt op de entertainmentindustrie en het lijkt erop dat elk genre in de loop van het decennium nieuwe hoogten heeft bereikt. Sitcoms kregen een boost met shows als Friends, geanimeerde televisie bereikte een hoogtepunt met Batman: The Animated Series en het jongere publiek werd getrakteerd op Boy Meets World, een van de beste shows van zijn tijd.

Cory Matthews was de man die ons meenam door zijn leven in Philadelphia, en miljoenen mensen kwamen mee voor de rit. De show balanceerde veel, inclusief enkele zwaardere thema's die verschillende afleveringen te gewaagd maakten om op Disney Channel te worden uitgezonden.

Dus, welke afleveringen zijn verbannen? Laten we eens nader kijken en zien.

'Boy Meets World' is een klassieke serie

In 1993 maakte Boy Meets World zijn debuut op het kleine scherm, en de perfect gecaste serie maakte meteen indruk en ontwikkelde zich uiteindelijk tot een van de meest populaire en impactvolle shows van de jaren negentig.

Ben Savage, de jongere broer van Fred Savage van The Wonder Years, was de perfecte keuze om Cory Matthews in de show te spelen, en vanaf dat moment werden de castingbeslissingen alleen maar beter. Elke persoon speelde zijn rol tot in de perfectie in de serie, en tijdens de serie van 158 afleveringen op televisie nam de serie fans mee op een avontuur door het leven van Cory en zijn familie.

Het succes van Boy Meets World zorgde ervoor dat de sterren bekende namen werden, en een aantal beroemde gezichten maakten hun weg naar de show voor gastplekken. Veel toekomstige sterren konden ook aan de show werken, en teruggaan om te zien wie er op Boy Meets World verscheen, is een beetje leuk geworden voor fans.

Hoe geweldig de casting ook was, het waren de verhalen die ervoor zorgden dat mensen terugkwamen voor meer, zelfs als ze serieuzer van aard waren.

De show ging soms over zwaardere onderwerpen

Boy Meets World deed veel dingen goed tijdens zijn grootste jaren op televisie, en het vermogen om diepere onderwerpen aan te snijden, heeft ervoor gezorgd dat de show een publiek van alle leeftijden aansprak. De show was grotendeels gericht op grappig zijn, maar als het nodig was, kon het in een oogwenk serieus worden.

Als je genoeg afleveringen van de show hebt gezien, kun je je zeker enkele van de zwaardere momenten van de show herinneren. Veel van de afleveringen waarin Shawn's familie te zien was, gaan een zwaardere weg in, aangezien Shawn uit een disfunctioneel gezin komt dat in schril contrast staat met Cory's ogenschijnlijk normale gezin. De dynamiek tussen volwassenen en kinderen wordt ook op een aantal manieren onderzocht.

Een paar andere belangrijke onderwerpen die grotendeels aan bod komen, zijn vriendschappen en relaties, waarvan de laatste echt een precedent heeft naarmate de show vordert. Cory en Topanga vormen het middelpunt van de show, en de schrijvers hebben geweldig werk geleverd om ervoor te zorgen dat het niet altijd zo perfect was tussen het paar.

Boy Meets World heeft voor het grootste deel nooit grenzen overschreden, maar sommige afleveringen waren een beetje te zwaar om ooit nog op Disney Channel te verschijnen.

Sommige afleveringen werden verbannen uit Disney Channel

Hoe moeilijk het ook te geloven is, dat waren verschillende afleveringen van Boy Meets World die jaren geleden te ongepast werden geacht om opnieuw op Disney Channel te worden uitgezonden. Deze afleveringen raakten zeker serieuze zaken, en de hoofden bij Disney waren er duidelijk van overtuigd dat deze beter elders uitgezonden zouden kunnen worden.

De aflevering "Prom-ises Prom-ises" gaat helemaal over Cory en Topanga die na het bal de volgende stap in hun relatie willen zetten door hun V-kaarten te laten varen. Het is overal een beetje hardhandig, en hoewel Cory's ouders in deze aflevering ontdekken dat ze weer zwanger zijn, was de verhaallijn over maagdelijkheid er een die Disney van het Disney Channel wilde houden.

"If You Can't Be With The One You Love" was een aflevering van seizoen 5 die gaat over zowel Cory als Shawn die dronken en in de problemen kwamen. Deze aflevering speelt zich af op een moment dat Cory en Topanga gescheiden zijn, en Cory worstelt enorm om ermee om te gaan. Hij en Shawn belanden in een lastige situatie met alcohol, en het is veilig om te zeggen dat dit geen lichtere aflevering van de show was.

Tot slot, "The Truth About Honesty" is een andere aflevering die een kijkje neemt in het slaapkamerleven van hoofdpersonages, en het draait grotendeels om Cory en Topanga die overeenkomen om brutaal eerlijk tegen elkaar te zijn.

Vergeleken met veel van wat er nu op het kleine scherm te zien is, zijn deze afleveringen behoorlijk tam, maar Disney hield deze afleveringen nog steeds buiten hun netwerk.

Aanbevolen: