Beroemdheden die zijn gearresteerd tijdens een protest

Inhoudsopgave:

Beroemdheden die zijn gearresteerd tijdens een protest
Beroemdheden die zijn gearresteerd tijdens een protest
Anonim

De verantwoordelijkheden en rollen van beroemdheden lijken nooit te stoppen. Dienen als idolen voor hun fans, wanneer de wereld met problemen wordt geconfronteerd, wendt het publiek zich tot degenen met meer macht, geld en prestige om een reactie te ondersteunen. Terwijl sommige beroemdheden naar voren stappen met donaties en financiële steun voor grotere problemen, kiezen anderen voor een meer basale aanpak - ze sluiten zich aan bij de menigte om te protesteren. Deze beroemdheden stonden op de begane grond om een verklaring af te leggen en stonden samen met anderen die door de kwestie waren getroffen, standvastig in hun overtuigingen tot het punt van arrestatie.

9 Bezig Philipps

Bekend om haar tijd op Dawson's Creek en cultklassieker Freaks and Geeks, heeft Busy Philipps een lange carrière in de tv-wereld gehad, maar ze heeft zich daar niet door laten definiëren. Terwijl Philipps haar leven liever privé houdt, is ze in de schijnwerpers getreden om te protesteren tegen schendingen van mensenrechten. Haar betrokkenheid bij het protesteren tegen de omverwerping van Roe v. Wade kreeg een wending toen de actrice zichzelf in hechtenis bevond en later beweerde dat ze "geen betere manier kan bedenken om [haar] voorrecht te gebruiken dan om de boodschap te versterken dat lichamelijke autonomie een mensenrecht.”

8 Alyssa Milano

Alyssa Milano stapte op om te protesteren voor stemrecht en maakte in oktober 2021 furore met haar verschijning buiten het Witte Huis. Opkomen voor het idee dat stemrechten niet afhankelijk mogen zijn van de locatie, vond Milano's protest in DC haar geboeid en weggeleid tussen anderen voor hun inspanningen. Als reactie spraken fans zich uit, dankbaar voor de pogingen van de Charmed-actrice om de vrijheid om te stemmen veilig te stellen.

7 Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix staat bekend om zijn brede scala aan rollen en method-acteerstijl en is geen onbekende voor het publiek. De Joker-acteur trok zich niet terug uit de aandacht, want tijdens de klimaatprotesten in D. C. in januari 2020 werd de acteur vastgehouden en gearresteerd. Hij greep zijn kans en riep op tot een verandering in het voedingspatroon, waarbij hij zich specifiek richtte op de vlees- en zuivelindustrie vanwege de schade die ze aanrichten aan het milieu en de klimaatverandering.

6 Martin Sheen

Een ander bekend gezicht dat een standpunt innam tijdens de D. C. Climate Change-rally in januari 2020 was Martin Sheen. Het protest werd geleid door Jane Fonda, dus vriend en co-ster Sheen was bereid en bereid om naast haar een standpunt in te nemen. Tijdens het protest riep de acteur het land op om wakker te worden met betrekking tot klimaatverandering en als gevolg daarvan voegde Sheen zich bij de menigte die geboeid werd weggevoerd toen ze weigerden opzij te gaan.

5 Jane Fonda

De leider van de D. C.-rally van januari 2020 ontsnapte niet zonder straf. Fonda nam een standpunt in voor de wereld en zwoer elke vrijdag publiekelijk te protesteren bij het Capitool van de VS en moedigde anderen aan om zich bij haar aan te sluiten bij haar zoektocht. De actrice stookte het vuur op en verscheen elke vrijdag van september tot januari 2020 waarin ze werd gearresteerd. Fonda was niet de enige, zoals Lily Tomlin, Sally Field, Paul Scheer en Ted Danson die schijnbaar geboeid wegliepen met een glimlach.

4 Susan Sarandon

Susan Sarandon is geen amateur als het erom gaat haar status in de schijnwerpers te zetten. De actrice van Bull Durham stapte in 2018 uit om zich bij de menigte in Washington D. C. aan te sluiten om te protesteren tegen het huidige immigratiebeleid. Tijdens een vreedzaam protest hield de menigte van bijna 600 mensen een sit-in in de hoop het beleid van de Trump-regering af te schaffen dat families scheidde en mensen uit hun huizen rukte. Haar inspanningen resulteerden snel in haar arrestatie met honderden anderen.

3 Woody Harrelson

Protesten begonnen niet alleen in het afgelopen decennium - er zijn al tientallen jaren openbare protestsessies en True Detective-acteur Woody Harrelson zat er middenin. De ster van de Hongerspelen nam in 1996 deel aan een campagne om een sequoiabos te redden van huurders. Om een standpunt in te nemen, beklom Harrelson de Golden Gate Bridge en werd uiteindelijk onder meer gearresteerd wegens huisvredebreuk. Harrelson heeft geen spijt van de boete of de taakstraf die hij kreeg - hij is blij dat hij stelling heeft genomen.

2 Cole Sprouse

In mei 2020 waren de VS verontwaardigd over de dood van George Floyd door de politie. De reactie van het publiek leidde tot honderden vreedzame protesten die marcheerden voor Black Lives Matter om een standpunt in te nemen. Onder die personen was Cole Sprouse die, toen hij weigerde zich terug te trekken in Santa Monica, ter plaatse werd gearresteerd. De Riverdale-acteur ging onmiddellijk na zijn vrijlating naar sociale media om het publiek en de media eraan te herinneren dat het verhaal niet over zijn arrestatie ging, maar over het grotere probleem van het protest en de samenleving.

1 Amy Schumer

Deze is een soort tweeledige film waarin Amy Schumer zich bij actrice Emily Ratajkowski en meer dan 300 anderen voegde om te protesteren tegen het Hooggerechtshof. In reactie op de benoeming van Brett Kavanaugh, een man met meerdere meldingen van seksueel geweld, voor het Hooggerechtshof, hebben Schumer en Ratajkowski hun krachten gebundeld met de menigte om te pleiten tegen het plaatsen van zo'n man in een machtspositie. Om de menigte in bedwang te houden, werden de twee actrices en tientallen anderen ter plaatse gearresteerd en naar sociale media gebracht om het nieuws te verspreiden over wat er was gebeurd.

Aanbevolen: