10 sterren die ook gerespecteerde wetenschappers zijn

Inhoudsopgave:

10 sterren die ook gerespecteerde wetenschappers zijn
10 sterren die ook gerespecteerde wetenschappers zijn
Anonim

De meeste sterren doen niet maar één ding. Met andere woorden, iemands favoriete acteur of muzikant is waarschijnlijk niet zomaar een acteur of muzikant. Veel sterren zijn dubbele, zelfs drievoudige bedreigingen. Sommigen kunnen acteren en zingen, sommigen kunnen acteren en regisseren, sommigen kunnen zingen en dansen en acteren, enz. Maar sommigen kunnen acteren en wetenschap en technologie bevorderen voor het grotere goed van de mensheid.

Sommige sterren zijn inderdaad gerespecteerde wetenschappers wiens onderzoek is gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften, en sommige hebben uitvindingen en ontdekkingen voor hun toch al beroemde namen. Natalie Portman, Lisa Kudrow en gitarist Brian May hebben allemaal geweldige dingen gedaan voor de wereld van de wetenschap. En een iconisch Hollywood-sterretje legde met haar uitvindingen de basis voor de manier waarop we ons leven in de 21e eeuw leiden.

10 Natalie Portman

Portman behaalde in 2003 een graad in psychologie aan Harvard. Ze studeerde terwijl ze de prequels van Star Wars filmde. Ze is co-auteur van niet één, maar twee stukken en één werd gepubliceerd voordat ze haar tijd aan Harvard had beëindigd. Ook was haar eerste stuk gebaseerd op werk dat ze op de middelbare school was begonnen. Haar eerste artikel beweerde dat biologisch afbreekbaar afval kan worden gebruikt om energie op te wekken, en haar tweede stuk sprak over de activering van de frontale kwab als de hersenen objectduurzaamheid registreren.

9 Lisa Kudrow

Hoewel ze beroemd is vanwege het spelen van Phoebe Buffay, de airhead-hippie op Friends, is Lisa Kudrow in het echte leven een ervaren bioloog. Ze is afgestudeerd in biologie aan het Vassar College en is een gediplomeerd arts die gespecialiseerd is in de behandeling van hoofdpijn. Kudrow was co-auteur van een psychologiepaper getiteld "Handedness and Headache" in 1991, drie jaar voordat ze haar rol in Friends kreeg.

8 Ken Jeong

Jeong is een volledig gekwalificeerde arts, de meeste mensen zijn zich daar inmiddels van bewust, zoals de acteur het in verschillende interviews heeft genoemd. Toevallig was het zijn rol als dokter in Knocked Up die zijn carrière lanceerde. Ze zijn zich er echter misschien niet van bewust dat hij meer dan medische graden heeft. Jeong heeft ook een bachelor in zoölogie. Hij behaalde zijn medische diploma's aan de Duke University en de University of North Carolina.

7 Terri Hatcher

De Desperate Housewives-ster komt uit een zeer wetenschappelijke familie. Haar moeder was een computerprogrammeur en haar vader een kernfysicus. Het is dan ook geen verrassing dat de actrice besloot een graad in wiskunde en techniek te behalen, beide aan de De Anza-universiteit.

6 Mayim Bialik

Bialik speelt niet alleen een neurowetenschapper in The Big Bang Theory, ze is er een in het echte leven. Bialik studeerde af met een Ph. D. van UCLA in 2007. Haar afstudeerscriptie was getiteld "Hypothalamische regulatie in relatie tot onaangepast, obsessief-compulsief, affiliatief en verzadigingsgedrag bij het Prader-Willi-syndroom." Je kunt het niet helpen, maar vraag je af of ze ooit de Big Bang-schrijvers aantekeningen heeft gegeven om er zeker van te zijn dat hun wetenschappelijke grappen correct waren.

5 Brian May

In het populaire nummer "Bohemian Rhapsody" van Queen horen we de Freddie Mercury-riem "Galileo Galileo!" als eerbetoon aan de renaissance-astrofysicus. Nou, die verwijzing had misschien een diepere betekenis dan de mensen die dit lied zingen op karaoke-avond beseffen. Queen's gitarist Brian May is inderdaad een astrofysicus. Zijn studie begon in 1970, maar hij zette zijn wetenschappelijke carrière opzij om zich op muziek te concentreren. Enkele decennia later keerde hij terug naar zijn studie en publiceerde zijn Ph. D. proefschrift "A Survey of Radial Velocities in the Zodiacal Dust Cloud" in 2007.

4 Danica Mckellar

De ster van het comedy-drama The Wonder Years uit de jaren 80 vertraagde haar acteerwerk om zich te concentreren op een STEM-carrière. Ze heeft verschillende boeken geschreven die jonge meisjes aanmoedigen om STEM te gaan studeren en studeerde in 1998 af aan de UCLA, waar ze ook haar proefschrift "Percolation and Gibbs states multiplicity for ferromagnetische Ashkin-Teller-modellen" publiceerde, wat dat ook moge zijn. Ze blijft ook acteren en is te zien in shows als Young Justice en How I Met Your Mother. Ze deed ook ooit mee aan Dancing With The Stars.

3 Art Garfunkel

De andere helft van het folkduo Simon en Garfunkel had een heel andere carrière kunnen hebben als hij was doorgegaan met zijn oorspronkelijke plan om leraar te worden. Garfunkel heeft een master in wiskunde van Columbia University. Hij doceerde in 1971 kort wiskunde op een prep school in Connecticut, maar vertrok om zich te concentreren op muziek en af en toe acteren.

2 Dolph Lundgren

Lundgren lijkt meer op de man die wetenschappers zou pesten dan op een academicus, maar het laat alleen maar zien dat mensen iemand niet op uiterlijk moeten beoordelen. De gespierde acteur van Aquaman en Rocky IV behaalde in 1982 een diploma in chemische technologie aan het KTH Royal Institute of Technology en een masterdiploma aan de Universiteit van Sydney.

1 Hedy Lamarr

Lamarr was een van de meest iconische sterren uit de Gouden Eeuw van Hollywood. De zwoele ster was echter veel meer dan een mooi gezicht. Lamarr is verantwoordelijk voor verschillende patenten in draadloze en radiotechnologie die uiteindelijk de basis zouden worden voor WiFi-, GPS- en Bluetooth-communicatiesystemen. Deze iconische ster legde letterlijk de basis voor de technologie van de 21e eeuw, maar de meesten herinneren zich haar gewoon als een mooie actrice uit Oostenrijk.

Aanbevolen: