Popartiesten die met muziek stopten en toen terugkwamen

Inhoudsopgave:

Popartiesten die met muziek stopten en toen terugkwamen
Popartiesten die met muziek stopten en toen terugkwamen
Anonim

Pensioen is een woord dat de meeste muzikanten niet zomaar willen gebruiken, omdat het een permanente beslissing is. Ze moeten er heel zeker van zijn dat ze geen muziek willen blijven maken, en dat kan niet makkelijk zijn als muziek je leven is. Dit is de reden waarom zoveel artiesten die beslissing betreuren, tot grote vreugde en opluchting van hun fans.

De muzikanten in deze lijst hebben allemaal hun pensionering aangekondigd om verschillende redenen, en ze hebben allemaal, op tijd, besloten om muziek nog een keer te proberen.

8 Nicki Minaj

In september 2019 maakte Nicki Minaj haar fans bang door haar pensionering dramatisch aan te kondigen op Twitter. Hoewel haar afwezigheid van muziek niet lang duurde, meende ze het op het moment dat ze haar verklaring aflegde echt en moest ze een introspectief proces doorlopen voordat ze besloot door te gaan. Ze wist, op het moment dat ze zei dat ze zou stoppen, dat ze een album klaar had om te worden uitgebracht, maar ze wist niet zeker of ze wilde dat het het licht zou zien.

"Nou, ik denk dat het niet zo was dat ik stopte met van muziek houden, ik heb het gevoel dat ik voor een tijdje niet meer van de muziekbusiness hield, "legde ze uit, wat logisch is. Roem kan overweldigend zijn. Maar gelukkig heeft ze haar draai gevonden. "Ik realiseerde me dat het in mijn macht ligt om door de industrie te navigeren zoals ik dat wil, en ik denk dat ik andere mensen en andere entiteiten de macht gaf over hoe mijn carrière werd genavigeerd. En nu doe ik dat niet. Ik kies nu om te genieten van elk moment van alles wat ik doe."

7 Jay-Z

Jay-Z noemt zijn pensionering in 2003 "misschien de slechtste pensionering in de geschiedenis", en hij heeft waarschijnlijk gelijk. Toen hij zijn album uit 2003, The Black Album, uitbracht, kondigde hij aan dat het zijn laatste zou zijn, en hij ging zelfs zo ver dat hij een pensioneringsconcert organiseerde in Madison Square Garden. Zoals iedereen weet, kon hij niet te lang van de muziek afblijven, al vond hij het wel leuk om een tijdje met pensioen te zijn. "Ik heb er twee jaar in geloofd", zei hij over zijn pensionering. Maar in 2006 was hij toe aan meer en bracht hij Kingdom Come uit.

6 Justin Bieber

In 2013 schokte Justin Bieber de entertainmentindustrie met zijn schokkende antwoord op een interviewer die hem vroeg naar zijn plannen voor de toekomst. "Nieuw album… uh… ik ga eigenlijk met pensioen, man," zei Bieber. "Ik ga met pensioen, ja. Ik neem een… Ik ga gewoon wat tijd nemen. Ik denk dat ik waarschijnlijk ga stoppen met muziek."

Toen dit, zoals te verwachten was, verontwaardiging veroorzaakte onder zijn fans, kwam hij naar buiten en zette hij de zaak recht: het was allemaal een grote grap. Hoewel hij destijds wel wat dingen in zijn carrière wilde veranderen, was hij niet van plan om te stoppen met doen waar hij van hield.

5 Lily Allen

Na de release van haar album, It's Not Me, It's You, nam Lily Allen een drastische beslissing met betrekking tot haar muziek, die ze aankondigde in haar blog It's Not Alright.

"Het is maar dat je het weet, ik heb niet opnieuw over mijn platencontract onderhandeld en ben ook niet van plan om nog een plaat te maken," verklaarde ze, iedereen verrast. Ze voegde eraan toe: "De dagen dat ik geld verdiende met het opnemen van muziek, zijn wat mij betreft voorbij." Daarna kwam ze enkele eerder afgesproken verplichtingen na en bleef ze twee jaar weg van muziek. Na die tijd voelde ze zich echter klaar voor ronde twee.

4 Barbra Streisand

Deze popster is door de decennia heen relevant gebleven en ze heeft meer dan eens met het idee van pensioen gespeeld. Dit is niet omdat ze op enig moment gestopt is met muziek maken, maar omdat ze altijd last heeft gehad van plankenkoorts, wat op sommige momenten in haar leven een te grote worsteling was.

In 2000 gaf ze een afscheidsconcert in Madison Square Garden. Ze kwam echter jaren later terug en ze lijkt een manier te hebben gevonden om in de muziekbusiness te blijven en zich op haar gemak te voelen, want ze is niet te stoppen.

3 Cher

Het is praktisch onmogelijk om je een wereld voor te stellen waarin Cher besluit dat ze niet meer wil optreden, maar geloof het of niet, dat gebeurde een paar jaar in het begin van de jaren 2000. In 2002 besloot de diva dat ze er genoeg van had na bijna 40 jaar in de muziekindustrie, en besloot ze vaarwel te zeggen met Living Proof - The Farewell Tour. Het is een geluk dat ze een paar jaar later van gedachten is veranderd, en we kunnen nog steeds genieten van haar talent.

2 LL Cool J

LL Cool J had waarschijnlijk de kortste pensionering in de geschiedenis, maar niemand kan ontkennen dat het een solide marketingstrategie was. Op 14 maart 2016 tweette hij een belangrijke aankondiging: "Vandaag ben ik officieel gestopt met muziek", schreef hij. "Bedankt voor de liefde." Slechts enkele uren later verwijderde hij de tweet en plaatste hij "Vandaag kom ik officieel uit pensioen." En niet alleen dat, hij zei ook dat hij "aan een nieuw album begon… de studiotijd is ingesteld om 20.00 uur… Ik ga het rapspel afslachten!!!"

1 ABBA

Na in 1982 met pensioen te zijn gegaan en gedurende veertig jaar nooit enige vorm van comeback te hebben gesuggereerd, verwachtte niemand dat ABBA ooit zou terugkeren naar de muziekbusiness, maar deze Zweedse groep heeft nog steeds iets te zeggen. Vorig jaar brachten ze een nieuw album uit genaamd Voyage, en hun terugkeer was net zo verrassend voor hen als voor hun fans, aangezien ze zeiden dat ze nooit hadden verwacht weer bij elkaar te komen.

Aanbevolen: