Matthew McConaughey is misschien wel de meest veelzijdige acteur ooit, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Matthew McConaughey is misschien wel de meest veelzijdige acteur ooit, hier is waarom
Matthew McConaughey is misschien wel de meest veelzijdige acteur ooit, hier is waarom
Anonim

Matthew McConaughey heeft tot nu toe een lange, succesvolle carrière in Hollywood achter de rug. De meesten zeggen zelfs dat hij rijpt als goede wijn. Het is geen verrassing dat hij altijd een beetje anders is geweest dan zijn tegenhangers in Hollywood. Hoezeer het hem ook vleit, de schijnwerpers zijn niet zijn belangrijkste prioriteit. Hij kiest voor een normaal leven. Zo "normaal" mogelijk in een herenhuis van $ 8 miljoen. McConaughey geeft prioriteit aan zijn gezin en zijn gemoedsrust. Dit heeft er onder meer toe geleid dat hij zeer veelzijdig is in zijn vakgebied. Blijf scrollen om erachter te komen hoe veelzijdig Matthew McConaughey is.

8 Zijn rol in de Dallas Buyer's Club (2013)

Ondanks dat hij in het teken stond van McConaughey's typische cowboypersonage, was deze rol anders dan alles wat hij ooit had gedaan. Alleen een veelzijdige acteur als Matthew McConaughey kon bereiken wat hij in deze film deed. Hij beeldt Ron Woodroff af die na zijn diagnose aids begint met het innemen en distribueren van experimentele medicijnen. Woodroff was als persoon niet aardig en McConaughey probeert de donkere delen van dit personage niet te verbergen.

7 Zijn rol in Magic Mike (2012)

Deze rol is heel anders dan wat sommigen misschien verwachten dat Matthew McConaughey zal spelen. Hij speelt de rol van een stripclubmanager. Op de een of andere manier vindt hij de perfecte balans tussen slijmerig zijn en verleidelijk zijn. Zijn rol in deze film heeft er zeker toe bijgedragen dat het verrassend vermakelijk was. Werken met acteurs die totaal anders zijn dan hij, zoals Channing Tatum, laat echt zien hoe McConaughey veelzijdig kan zijn in een rol.

6 Hij accepteert niet elke rol die op zijn pad komt

Nogmaals, Matthew McConaughey zal niet uitverkocht raken voor een rol of voor geld. De laatste tijd verschijnt McConaughey minder op het scherm. Dit komt waarschijnlijk omdat hij ervoor kiest om zijn ondernemersdromen na te jagen. Bovendien is McConaughey altijd bewust geweest van de rollen die hij verkiest te spelen, hoeveel geld ze hem ook aanbieden. Bovendien wil hij voorkomen dat hij getypecast wordt, vooral als hij ouder wordt. Dit maakt hem veelzijdig omdat hij opzettelijk rollen accepteert die niet allemaal van dezelfde categorie zijn.

Gerelateerd: Matthew McConaughey wees een rol van $ 14,5 miljoen af en werd ervoor geprezen door mensen buiten Hollywood

5 Zijn rol in Tropic Thunder (2008)

Deze film is een van McConaughey's meest hilarische. Hij speelt met vele andere notoir grappige acteurs zoals Ben Stiller, Robert Downey Jr. en Jack Black. Met zo'n line-up, hoe zou de film iets minder dan hilarisch kunnen zijn? Deze film zet de veelzijdigheid van Matthew McConaughey op de voorgrond. De luchtige, grappige rol van Rick Peck weet hij uitstekend te spelen. Zijn karakter is hebzuchtig en zeer energiek. Hoewel dit slechts een ondersteunende rol was, is het geweldig om de gekkere kant van Matthew McConaughey te zien.

4 Zijn rol in modder (2012)

Deze hoofdrol in een kleine indiefilm zet de veelzijdigheid van Matthew McConaughey op de voorgrond. Hij speelt de rol van een mysterieuze man die zich in de wildernis verstopt. Wat voor hem vooral anders is in deze rol, is hoe stil en zachtaardig het personage is. Ondanks dat dit totaal anders is dan zijn typische acteerstijl, nagelt McConaughey het. Deze ingetogen en onderschatte rol is een goed voorbeeld van zijn veelzijdigheid.

3 Zijn bijrol in The Wolf of Wall Street (2013)

Deze rol was precies in het midden van Matthew McConaughey's comeback naar Hollywood, en het was ronduit iconisch. In deze film schittert Leonardo DiCaprio die een Wall Street-effectenmakelaar speelt die zijn succes en overdaad evenaart. De scènes van McConaughey zijn kort maar indrukwekkend omdat hij de vroege financiële adviseur van Dicaprio speelt. We krijgen een nieuwe kant van McConaughey te zien in deze rol terwijl hij zijn tics ontketent die zorgen voor de grappigste delen van de film. Deze rol laat, ondanks zijn beknoptheid, echt zien hoe veelzijdig hij is.

2 Zijn rol in A Time To Kill (1996)

Deze rol was een van McConaughey's eerste hoofdrollen in Hollywood. Dit gezegd zijnde, deze rol is verantwoordelijk voor zijn carrière die van de grond komt. A Time To Kill is gebaseerd op een roman van John Grisham en speelt de rol van een advocaat. Met zijn sterke rechtvaardigheidsgevoel en overtuiging past hij natuurlijk goed in deze rol. Hij zal tot het uiterste gaan om te doen wat juist is, en dat komt echt tot zijn recht in deze rol.

1 Zijn rol in Interstellar (2014)

Betwist als een van de meest indrukwekkende en mooie films uit zijn carrière, kwam Matthew McConaughey echt opdagen voor deze rol. Hij nam het letterlijk van deze wereld. Elke acteur zou de kans grijpen om in een Christopher Nolan-film te spelen, en McConaughey werd geselecteerd om in een van Nolan's meest ambitieuze films te spelen. De film toont de verwoede zoektocht naar een bewoonbare planeet nadat de aarde te ver weg is. Vanwege zijn veelzijdigheid maakte McConaughey deze film tot een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de popcultuur.

Aanbevolen: