Verkoopt Madonna haar muziekcatalogus?

Inhoudsopgave:

Verkoopt Madonna haar muziekcatalogus?
Verkoopt Madonna haar muziekcatalogus?
Anonim

Er is een langlopend debat gaande over de legendestatus van Madonna. Maar wat er ook gebeurt, we kunnen haar impact op de popcultuur in de afgelopen 40 jaar niet ontkennen. Dus terwijl andere spraakmakende muzikanten zoals Bruce Springsteen en Justin Timberlake hun levenswerk voor een fortuin verkopen, vragen fans zich af of de Queen of Pop ook meedoet aan de trend. Dit is wat ze erover zei.

Maakt Madonna nog steeds muziek?

In december 2021 maakte Madonna bekend dat ze aan nieuwe muziek werkte. Onlangs werd de Vogue-zanger ook de eerste artiest die voor de 50e keer bovenaan de Billboard Dance Club Songs-hitlijst stond. Om dat te vieren brengt ze twee nieuwe verzamelalbums uit: Final Enough Love: 50 Number Ones, een 50-track compilatie van de beste remixes van haar dance-klassiekers, en een 16-track verkorte versie genaamd Final Enough Love. De collectie komt uit op 19 augustus 2022. Het kortere album is net op 24 juni uitgebracht op streamingplatforms.

De zangeres tekende in augustus 2021 een meerjarige reeks catalogusreleases met Warner Music Group. Volgens het persbericht van de studio zal de deal "de baanbrekende muziek opnieuw bezoeken die van haar [Madonna] een internationaal icoon maakte. " De popster zelf "zal persoonlijk uitgebreide luxe-edities samenstellen voor veel van haar historische albums, evenals unieke releases introduceren voor speciale evenementen en nog veel meer."

Onlangs sprak Madonna ook haar wens uit om weer te gaan touren. "Ik ben gewoon op zoek naar interessante, leuke manieren om mijn catalogus opnieuw uit te brengen en mijn muziek aan een nieuwe generatie voor te stellen", vertelde ze aan Variety. "Daar ben ik op gefocust en ik heb de afgelopen jaren een scenario voor mijn film geschreven. Het hele gebeuren met Frozen was zo leuk, maar op een dag werd ik wakker en dacht: 'Ik ben het leven zat in het verleden!' Ik wil weer op tournee, ik ben een schepsel van het podium. Dat is mijn gelukkige plek."

Zal Madonna haar liedjescatalogus verkopen?

Madonna is tegen het idee om haar muziekcatalogus te verkopen. "Het zijn mijn liedjes. Eigendom is alles, nietwaar?" ze legde uit. "Ik bedoel, daarom koopt [manager Guy Oseary] [NFT's]." Ze staat er echter voor open om er iets aan toe te voegen. "Ik dacht: 'Hé, wacht even. Wat is dit? Dit is mijn nummer'", zei de zangeres over de Sickick-remix van haar hit uit 1998, Frozen met Fireboy DML. Het ging viraal op TikTok in december 2021. "Het gebeurde allemaal door goddelijke inspiratie, denk ik, want toen ik ze eenmaal hoorde, wilde ik er meer van maken en nieuwe versies van maken waarbij verschillende mensen op hen zongen en hun mening."

Madonna voegde eraan toe dat het opnieuw bekijken van haar catalogus als een geschiedenisles voor haar voelde. "Van waar ik begon, muziek maken in mijn appartement aan de Lower East Side, en vervolgens naar een opnamestudio gaan om het op te nemen, tot waar ik nu ben en hoe ik heb gewerkt, het was een goede les over hoe muziek is veranderd en de manier waarop we muziek maken is veranderd", zei ze in mei 2022."De manier waarop we naar muziek luisteren is veranderd. Het was een soort historisch onderwijs, luisteren naar mijn eigen remixes."

Alles wat we tot nu toe weten over de Madonna-biopic

In 2020 kondigde Madonna aan dat ze aan haar biopic werkte. "Ik wil de ongelooflijke reis overbrengen die het leven me heeft afgelegd als artiest, muzikant, danser - een mens die probeert haar weg te vinden in deze wereld", zei ze destijds in een verklaring. "De focus van deze film zal altijd muziek zijn. Muziek heeft me op de been gehouden en kunst heeft me in leven gehouden. Er zijn zoveel onvertelde en inspirerende verhalen en wie kan dat beter vertellen dan ik. Het is essentieel om de achtbaanrit van mijn leven met mijn stem en visie." In een interview in 2021 met Jimmy Fallon op The Tonight Show, legde ze uit dat ze de film co-regisseert en schrijft omdat "een heleboel mensen hebben geprobeerd films over mij te schrijven, maar het zijn altijd mannen."

Er zijn veel speculaties geweest over de actrice die Madonna speelt in de film. Volgens geruchten hebben de volgende personen auditie gedaan voor de rol: Euphoria-sterren, Sydney Sweeney, Alexa Demie en Barbie Ferreira, evenals Odessa Young, Bebe Rexha, Sky Ferreira en Ozark's Julia Garner. In juni 2022 zei Variety dat de rol al aan Garner was aangeboden. Noch zij, noch Madonna heeft het echter bevestigd. Uit rapporten bleek ook dat de laatste vijf actrices die voor de rol in aanmerking kwamen, een slopende bootcamp doormaakten. Het had "tot 11 uur per dag choreografiesessies" met de Grammy-winnaar zelf.

Aanbevolen: