Wie profiteert van de FreeBritney-shirts die iedereen verkoopt?

Inhoudsopgave:

Wie profiteert van de FreeBritney-shirts die iedereen verkoopt?
Wie profiteert van de FreeBritney-shirts die iedereen verkoopt?
Anonim

Temidden van het schandaal dat het Britney Spears conservatorium is, hebben fans veel gedachten. Maar hun grootste duw lijkt te zijn voor de vrijheid van de zanger, vandaar alle FreeBritney-bewegingen, hashtags en nu kleding.

Talloze gratis Britney-merchandise is nu beschikbaar voor haar fans en supporters, en de meeste mensen die Britney leuk vinden - of in ieder geval vinden dat ze haar onafhankelijkheid en toegang tot haar eigen geld verdient - zijn misschien geïnteresseerd in het kopen van wat.

De vraag is echter of het zelfs ethisch verantwoord is om een FreeBritney-shirt te kopen. Wie produceert ze, wie maakt er winst, en hebben de shirts en andere kledingstukken zelfs maar iets te maken met Britney's voogdijzaak?

Onderschrijft Britney Spears FreeBritney Merchandise?

Britney plaatst veel content op sociale media en fans zijn er vooral dol op. Natuurlijk is er af en toe een ongemakkelijk moment waarop fans zich afvragen of Britney, zelfs nu, de controle heeft over haar eigen sociale media-accounts.

Maar voor het grootste deel vieren de posts van Spears de kleine vrijheden die ze onlangs heeft gekregen, zoals het kunnen kopen van nieuwe schoenen, op vakantie gaan en enige mate van privacy hebben. Een ding dat ze niet leek te delen? Elke goedkeuring van de beweging achter haar.

Tenminste, geen goedkeuring van de mode-opties in FreeBritney-stijl. Britney bedankte haar volgers en deelde weetjes over haar hervonden vrijheid, zeker. Maar ze lijkt zich niet te hebben aangemeld voor de merch die wordt verkocht met haar naam erop.

Sam Asghari maakte zijn eigen gratis Britney-shirt

Weet je nog, eerder in de zomer, toen werd aangekondigd dat Britney naar de rechtbank zou gaan om te vechten tegen het conservatorium dat haar jarenlang gebonden had? Toen werd bekend dat haar vriend - nu verloofde - een gratis Britney-shirt had aangetrokken, slechts enkele uren voordat ze de microfoon pakte.

Het shirt van Sam was echter niet commercieel geproduceerd. In plaats daarvan droeg de fitnessgoeroe een effen wit T-shirt met een V-hals en een geschilderde boodschap. Het woord GRATIS was in paars, het woord BRITNEY in roze, en het shirt was duidelijk zelfgemaakt.

Fans kunnen zich voorstellen dat Britney en Sam de bovenkant samen met de hand beschilderen, en iedereen hoopt zo'n beetje dat dat is wat er is gebeurd. Het is schattig, ja, maar het is ook zinvol dat Sam Britney op die manier steunde (zelfs als fans soms bedenkingen hebben over hun relatie als geheel).

Het punt is dat er een reden kan zijn waarom het shirt met de hand is gemaakt en niet uit het rek is gekocht bij een van de retailers die andere Britney-merchandise verkopen.

Sommige retailers beweerden "exclusieve" overhemden te verkopen

Fans waren niet blij met iemand die geld verdiende aan de Free Britney-beweging, ook al wilden ze hun hart op de mouwen steken om haar te steunen. Immers, zoals fans op sociale media opmerkten, zelfs als de Free Brit-shirts een licentie hadden van Britney INC., dat betekent niet noodzakelijk dat ze zou profiteren van hun verkoop.

Sommige fans speculeerden zelfs dat Britney's vader, terwijl hij de leiding had over het conservatorium, de t-shirts in de collecties van verschillende retailers misschien goed had gedaan. Al die tijd, zo merkten ze op, had haar vader van haar geprofiteerd, dus waarom niet een paar extra inkomstenstromen terwijl er over het conservatorium werd gedebatteerd?

Het is een ongemakkelijk voorstel, maar het is logisch dat Britney niets te maken had met de "gratis" merchandise, of dat haar "team" een deel ervan goedkeurde, maar toch profiteerde ze er niet van.

Het feit dat ze een of twee keer een hashtag gebruikt, betekent niet dat ze de uitdrukking als handelsmerk heeft - niet dat ze de wettelijke bevoegdheid had om dat toch te doen - hoewel iemand anders dat wel zou kunnen als ze op tijd bij het octrooibureau waren.

Wat de hele cirkel rond maakt: echte fans zouden FreeBritney-shirts toch niet verkopen om winst te maken? Dus iemand die de shirts verkoopt, blijft geld verdienen aan de situatie van Britney, terwijl ze de boodschap uitzenden dat ze haar "steunen".

Sam's gratis Britney Top spreekt boekdelen

Betekent Sam Asghari's zelfgemaakte shirt dat hij niet alle merchandise met de naam van zijn verloofde erop onderschrijft? En zou dat ook kunnen betekenen dat Britney niet van het idee houdt van shirts met een slogan erop, zelfs als ze haar steunen?

Of misschien heeft het stel hun eigen shirt gemaakt omdat Britney op dat moment niet in staat was haar eigen geld uit te geven aan de shirts die ter ondersteuning van haar waren gemaakt.

Hoe dan ook, iedereen hoopt dat de koopwaar niet langer nodig zal zijn omdat het conservatorium schijnbaar ten einde loopt. Fans hopen gewoon dat de mensen die profiteren van de merchandise een deel van de roy alty's naar Britney sturen.

Aanbevolen: