Wie zijn de drie kinderen van Paul Sorvino en wat doen ze?

Inhoudsopgave:

Wie zijn de drie kinderen van Paul Sorvino en wat doen ze?
Wie zijn de drie kinderen van Paul Sorvino en wat doen ze?
Anonim

Het einde van juli 2022 was een sombere dag in het huishouden van Sorvino, na de dood van de patriarch van de familie, Paul. De acteur werd vooral bekend door zijn rol in Goodfellas, waar hij Paul Cicero speelde, een caporegime voor de beruchte Lucchese misdaadfamilie van het begin van de 20e eeuw.

Paul Sorvino's dood werd aangekondigd door zijn publicist Roger Neal, die zei dat de acteur een natuurlijke dood was gestorven. Een van de eerste mensen die de gevallen ster prees, was zijn dochter, Mira, die een ontroerend eerbetoon schreef in een bericht op haar Twitter-account. “Mijn vader, de grote Paul Sorvino, is overleden. Mijn hart is verscheurd - een leven van liefde, vreugde en wijsheid met hem is voorbij. Hij was de meest fantastische vader. Ik hou zoveel van hem. Ik stuur je liefde in de sterren, papa terwijl je opstijgt', schreef ze. Mira is de eerste van de drie kinderen van Paul Sorvino, allemaal uit het eerste van zijn drie huwelijken – met ergotherapeut Lorraine Davis.

8 Mira en Michael Sorvino zijn ook acteurs

Alle kinderen van Paul Sorvino hebben geprobeerd in zijn acteersporen te treden. Eerstgeboren Mira en laatstgeboren Michael hebben er echter meer succes in gehad dan hun zus Amanda.

Michael heeft met name zijn stem uitgeleend als hoofdpersonage Tommy Angelo in de beroemde videogame Mafia. Hij verscheen ook in tientallen films en tv-shows. Mira's meest vooraanstaande werken zijn onder meer Norma Jean & Marilyn, The Replacement Killers en Mighty Aphrodite.

7 Amanda Sorvino heeft ook geliefhebberd in de filmindustrie

Hoewel ze in de verste verte niet zo succesvol is als de rest van haar familie, heeft Amanda Sorvino ook een beetje in de filmindustrie gewerkt. Op het hoogtepunt van haar Hollywood-carrière schreef ze een dramafilm getiteld The Trouble With Cali, waarin haar vader speelde, samen met haar twee broers en zussen en hun neef, Bill Sorvino.

Amanda schreef in 2017 ook een korte film genaamd The Wind in the Reeds en speelde een personage genaamd Melody in het romantische drama Midlife van Greg Travis uit 2015.

6 Mira Sorvino is een Academy en Golden Globe Award-winnaar

Het lijdt geen twijfel dat Mira Sorvino, ondanks de legendarische carrière van haar vader, officieel de meest talentvolle artiest in haar familie is. Naast vele andere onderscheidingen ontving de actrice zowel een Academy Award als een Golden Globe Award.

Beide trofeeën waren voor beste vrouwelijke bijrol, voor haar vertolking van het personage Linda Ash in de komediefilm Mighty Aphrodite uit 1995 van Woody Allen. Mira is sindsdien toegetreden tot het pantheon van acteurs die zich hebben uitgesproken tegen de filmmaker, na zijn val uit de gratie.

5 Michael Sorvino werkt ook als filmproducent

Naast zijn acteerwerk is Michael Sorvino ook een ervaren filmproducent. Zijn meest recente – en misschien wel meest succesvolle – project in dat opzicht was de komedie-dramafilm Almost Paris, waarin hij ook te zien was.

Bijna Parijs werd begeleid door Martin Scorsese's dochter Domenica Cameron-Scorsese, in wat haar regiedebuut was in een speelfilm. Andere producties van Sorvino zijn Blur en The Trouble With Cali.

4 Mira en Michael Sorvino werkten samen in mensenhandel

Naast The Trouble With Cali zijn Michael en Mira Sorvino ook samen verschenen in films als Summer of Sam en Gods and Generals. Hun grootste samenwerking zou echter de miniserie Mensenhandel uit 2005 zijn, waarin ook de ster van The Hunger Games, Donald Sutherland, speelde.

Mira speelde hoofdpersonage Agent Kate Morozov, waarvoor ze een Golden Globe-nominatie verdiende voor Beste Actrice in een miniserie of televisiefilm. Michael verscheen in drie afleveringen, in een ondersteunende rol.

3 Mira Sorvino is getrouwd en heeft vier kinderen

Mira Sorvino trad in de voetsporen van haar vader om te acteren en overtrof uiteindelijk zijn prestaties. Evenzo werd ze ook een familiepersoon op dezelfde manier als hij. Hoewel Paul Sorvino driemaal is getrouwd, is Mira sinds juni 2004 in hetzelfde huwelijk.

De echtgenoot van de actrice is Christopher Backus. Hij is ook een acteur, met credits in Will & Grace, The O. C. en Redline, onder anderen. Samen hebben ze vier kinderen: twee zonen en twee dochters.

2 Mira en Amanda Sorvino zijn ook activisten

Veel beroemdheden doen tegenwoordig ook dienst als activisten en gebruiken hun stem om op te komen voor verschillende goede doelen die hen na aan het hart liggen. Mira Sorvino is niet anders, vooral het ondersteunen van initiatieven voor de uitroeiing van mensenhandel over de hele wereld. Hiervoor heeft ze samengewerkt met Amnesty International en de Verenigde Naties.

Amanda Sorvino's activisme neigt meer naar doelen rond dierenrechten en sociaal werk.

1 Zijn Michael en Amanda Sorvino getrouwd?

Mira Sorvino is niet de meest openbare persoon als het gaat om haar gezinsleven, maar haar sociale profiel betekent dat het niet erg moeilijk was om haar reis als echtgenote en moeder te volgen. Hetzelfde kan niet gezegd worden van haar broers en zussen, Amanda en Michael.

Amanda Sorvino zou getrouwd zijn, hoewel de identiteit van haar man onbekend blijft. Voor Michael is zelfs zijn burgerlijke staat niet bevestigd, en in de meeste publicaties wordt gespeculeerd dat hij vrijgezel is.

Aanbevolen: