Wie zijn de kinderen van Robert Downey Jr. en wat doen ze?

Inhoudsopgave:

Wie zijn de kinderen van Robert Downey Jr. en wat doen ze?
Wie zijn de kinderen van Robert Downey Jr. en wat doen ze?
Anonim

Robert Downey Jr. is Hollywood-roy alty. Om te beginnen was zijn vader een bonafide acteur, schrijver en regisseur wiens carrière meer dan vijf decennia besloeg. Helaas stierf de 85-jarige in juli van dit jaar, nadat hij ongeveer vijf jaar had gevochten tegen de ziekte van Parkinson.

Downey Jr. plaatste een ontroerend eerbetoon aan zijn vader op zijn Instagram-pagina en zei: "RIP Bob D. Sr. 1936-2021… Gisteravond stierf vader vredig in zijn slaap na jaren de verwoestingen van Parkinson te hebben doorstaan.hij was een echte buitenbeentje filmmaker en bleef de hele tijd opmerkelijk optimistisch… Volgens de berekeningen van mijn stiefmoeder waren ze iets meer dan 2000 jaar gelukkig getrouwd. Rosemary Rogers-Downey, je bent een heilige, en onze gedachten en gebeden zijn bij je."

Downey Jr.'s oom - de broer van zijn vader, Jim Woodward Downey is ook een ervaren schrijver en heeft ook een aantal acteercredits op zijn naam staan. Hij is vooral bekend om zijn werk als schrijver, producer en af en toe een acteur in NBC's sketchcomedyshow, Saturday Night Live.

Downey Jr. is een familieman, met drie kinderen uit zijn twee huwelijken. We bekijken elk van zijn drie kinderen en wat ze doen.

Een kracht van de natuur

Na iets meer dan tien jaar in de filmindustrie te hebben gewerkt, werd Downey Jr. gecast om een tiener genaamd Lee te spelen in een film met de titel Firstborn van Michael Apted in 1984. Tijdens het filmen ontmoette hij de actrice Sarah Jessica Parker op de set, die een personage speelde dat Lisa heette. Ze begonnen kort daarna te daten.

Ze hielden het echter niet lang samen, want ze gingen in 1991 uit elkaar dankzij de drugsverslaving van de acteur. Downey Jr. zou later toegeven dat hij spijt had van die levensfase en van de ellende die hij Parker teisterde.

"Ik was zo egoïstisch", herinnerde hij zich in een interview met Parade Magazine. "Ik dronk graag, en ik had een drugsprobleem, en dat klopte niet met Sarah Jessica, omdat het het verste was van wat ze is. Ze probeerde me te helpen. Ze was zo boos toen ik niet mijn act samen… Ze zou me uit een kater halen en we zouden samen meubels gaan uitzoeken. Ze is een natuurkracht!"

SJP RDJ
SJP RDJ

Het paar is nooit getrouwd of heeft samen kinderen gekregen, hoewel ze allebei het gezinsleven zouden gaan ervaren in toekomstige relaties.

Zware druk op zijn huwelijk

Ongeveer een jaar na zijn splitsing van Parker, begon Downey Jr. zanger en acteur Deborah Falconer te zien. Ze trouwden in mei 1992. In september van het volgende jaar verwelkomden ze een zoon, die ze Indio Falconer Downey noemden.

Helaas heeft Downey Jr.'s drugsverslaving en wilde levensstijl gingen door, wat een zware druk legde op zijn huwelijk en zijn jonge gezin. In de eerste jaren van Indio's leven was hij vaak van huis - in de gevangenis of in een afkickkliniek - vanwege zijn levensstijlproblemen. In 1999 kreeg hij een gevangenisstraf van drie jaar voor een drugsgerelateerde aanklacht.

Tijdens zijn veroordeling probeerde hij een beeld te schetsen van zijn verslaving aan de rechtbank. "Het is alsof ik een jachtgeweer in mijn mond heb, en ik heb mijn vinger aan de trekker, en ik hou van de smaak van het geweermetaal", zei hij tegen de rechter. Gelukkig slaagde hij erin zijn leven weer op de rails te krijgen en is sindsdien synoniem geworden met grote filmrollen, zoals Sherlock Holmes en Iron Man in het Marvel Cinematic Universe.

Gestreden verslavingsdemonen

In 2005 verscheen Indio voor het eerst in een film en sindsdien voor het laatst. Zijn vader was de headliner van een komediefilm getiteld Kiss Kiss Bang van Shane Black. Hij zou Harry Lockhart spelen, een dief die zich voordoet als acteur. In flashback werd Indio gecast om een jongere versie van Harry te spelen (op negenjarige leeftijd.)

Sindsdien heeft Indio zijn eigen interesses en carrièrepad nagestreefd. Hij zit momenteel in een rockband genaamd The Dose Band, waar hij ook optreedt als zanger en gitarist. Net als zijn vader heeft Indio in het verleden gevochten tegen verslavingsdemonen, hoewel hij tegenwoordig weer op de wagen lijkt te zijn.

De dosisband
De dosisband

Downey Jr. beschuldigde Indio's probleem van drugs op afstamming. "Helaas is er een genetische component aan verslaving en Indio heeft die waarschijnlijk geërfd", zei hij. "Bovendien is er veel steun en begrip van de familie, en we zijn allemaal vastbesloten om ons achter hem te scharen en hem te helpen de man te worden die hij kan zijn."

In 2003 ontmoette Downey Jr. filmproducent Susan Levin en twee jaar later trouwden ze. Ze verwelkomden hun eerste kind, een zoon genaamd Exton Elias in februari 2012. Hun dochter, Avri Roel, werd geboren in november 2014.

Op de jonge leeftijd van respectievelijk 9 en 6 jaar wonen de twee kinderen momenteel bij hun ouders in Malibu, Californië.

Aanbevolen: