Waarom Shakira's nettowaarde de komende jaren zou kunnen dalen

Inhoudsopgave:

Waarom Shakira's nettowaarde de komende jaren zou kunnen dalen
Waarom Shakira's nettowaarde de komende jaren zou kunnen dalen
Anonim

Het laatste jaar of zo was een soort nachtmerrie voor Shakira. De donkere voortekenen begonnen in september 2021 op haar deur te kloppen, toen ze het slachtoffer werd van een aanval door een wild zwijn in een openbaar park in Barcelona, Spanje, samen met haar achtjarige zoon, Milan Piqué Mebarak.

Bij het surrealistische incident slaagde de Colombiaanse zangeres erin om haar tas terug te worstelen van het beest, waarvan ze zei dat het het had gepakt, met enkele van haar waardevolle bezittingen erin. Terwijl Shakira en Milan de aflevering ongeschonden doorkwamen, was dit nog maar het begin van haar problemen.

Begin juni van dit jaar kwamen er berichten naar voren dat de 45-jarige uit elkaar zou gaan van haar langdurige vriend Gerard Piqué, nadat hij naar verluidt haar had bedrogen. Het paar bevestigde de berichten een paar dagen later, waarmee ze effectief een einde maakten aan een relatie die meer dan tien jaar had geduurd.

Toch was dat niet het einde van Shakira's problemen, aangezien is gebleken dat ze in Spanje gevangenisstraf kan krijgen te midden van beschuldigingen van belastingfraude tegen haar. Naast haar vrijheid, staat de getalenteerde muzikant een groot deel van haar vermogen te verliezen als ze schuldig wordt bevonden.

Inside The Tax Fraud Case Against Shakira

Het Openbaar Ministerie in Barcelona heeft op 26 juli officieel zes aanklachten ingediend tegen Shakira, allemaal met betrekking tot claims van belastingfraude. Het kantoor had de zangeres eerder een deal aangeboden waarmee ze een boete had betaald en gevangenisstraf had vermeden.

Shakira is standvastig en vol vertrouwen gebleven in haar onschuld, en daarom heeft ze de gedurfde keuze gemaakt om het aanbod van de Spaanse regering af te wijzen. In plaats daarvan koos ze ervoor – samen met haar juridische team – om voor de rechter te verschijnen en haar onschuld te bewijzen.

Het in Londen gevestigde publiciteitsteam van de ster heeft kort daarna een openbare verklaring uitgegeven waarin de Spaanse belastingdienst wordt beschuldigd van het schenden van de rechten van hun cliënt. Ze stonden erop dat Shakira " altijd had meegewerkt en zich aan de wet had gehouden, en als individu en als belastingbetaler onberispelijk gedrag vertoonde."

De basis voor de zaak van de Europese autoriteiten tegen Shakira is het argument dat ze tussen 2012 en 2014 in het land woonde, zonder belasting te betalen.

Shakira's verdediging stelt dat ze op dat moment in de Bahama's woonde en pas in 2015 officieel naar Spanje verhuisde, toen ze bij Gerard Piqué introk.

De zaak kan Shakira $ 24 miljoen kosten van haar nettowaarde

De aanklagers in de zaak tegen Shakira hebben volgehouden dat de kunstenaar in de betreffende periode ongeveer 200 dagen in Spanje heeft doorgebracht. Dit is volgens hen voldoende bewijs om te bewijzen dat ze haar fiscale verplichting heeft vermeden.

De Spaanse wet zou bepalen dat iedereen die ten minste 184 dagen in het land is, automatisch wordt beschouwd als een ingezetene voor belastingdoeleinden. Indien veroordeeld, zou Shakira naar verluidt acht jaar de gevangenis in kunnen gaan, wat de hoeveelheid gevangenisstraf is die het Openbaar Ministerie heeft geëist.

Bovendien hebben ze ook gevraagd dat de zanger een boete krijgt van $24 miljoen. Dat soort boete zou in wezen neerkomen op 8% van haar huidige geschatte vermogen, wat neerkomt op ongeveer $ 300 miljoen.

Shakira is nooit iemand geweest die haar rijkdom stevig vasthield en zelfs miljoenen aan Gerard Piqué bood toen ze uit elkaar gingen. Ze heeft ook een aanzienlijk deel van haar vermogen aan liefdadigheid geschonken.

Je zou je echter kunnen voorstellen dat Shakira niet graag zo'n aanzienlijk bedrag zou verliezen aan de regering, in een geval waarin ze haar onschuld blijft bepleiten.

Hoe besteedt Shakira haar vermogen?

Mocht de zaak tegen Shakira in het voordeel van de regering uitpakken, dan zou dit een serieuze verandering kunnen betekenen in de manier waarop ze haar gigantische vermogen uitgeeft, zelfs als ze uiteindelijk gevangenisstraf vermijdt.

Om te beginnen hebben fans Shakira in het verleden al bestempeld als een verkwister. Naast haar filantropische inspanningen, heeft de in Barranquilla geboren zangvogel veel van haar geld geïnvesteerd in luxe eigendommen en luxe auto's, naast andere dure activa. Ze heeft ook een privéjet, die ze vaak gebruikt om de wereld rond te reizen.

Volgens lovePROPERTY bezit Shakira drie chique huizen, waaronder een herenhuis van $ 5,5 miljoen dat ze in 2015 samen met Gerard Piqué kocht in de wijk Avenida Pearson in Barcelona. Een huis aan het strand dat ze in 2001 voor ongeveer $ 3,4 miljoen kocht in 2021 op de markt gebracht voor bijna $ 16 miljoen.

Een ander belangrijk eigendom van Shakira is een boerderij van 12 hectare in het dorp Faro José Ignacio in Uruguay, dat ze eerder deelde met haar andere ex, Antonio de la Rúa.

Aanbevolen: