De echte reden waarom Emma Watson de hoofdrol in de bling-ring op zich nam

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Emma Watson de hoofdrol in de bling-ring op zich nam
De echte reden waarom Emma Watson de hoofdrol in de bling-ring op zich nam
Anonim

Emma Watson heeft verschillende rollen op zich genomen in haar meer dan twee decennia lange carrière. Hoewel haar vertolking van Hermione Granger in de Harry Potter-franchise onvergetelijk is, heeft de 32-jarige routinematig bewezen dat ze in elke rol een geweldige prestatie kan leveren.

Dat gezegd hebbende, fans waren niet zo bekend met Watsons ongelooflijke bereik in de eerste jaren van haar post-Harry Potter-carrière.

Herinneringen aan Watson als lieve, intelligente en geestige Hermione waren nog steeds diep in de harten van fans gegrift. Het was daarom enigszins verrassend toen Watson, drie jaar nadat Harry Potter het laatste hoofdstuk had afgesloten, besloot de rol van de beruchte crimineel en volwassen werknemer Nicki op zich te nemen in The Bling Ring van Sofia Coppola.

Dit is waarom Watson zo snel na het inpakken van Harry Potter besloot een rol op zich te nemen die zo incongruent was met Hermelien.

Emma Watson was ongelooflijk enthousiast om Nicki in The Bling Ring te spelen

Hermelien Griffel uitbeelden in de Harry Potter-franchise deed wonderen voor de carrière van Emma Watson. Tegen de tijd dat de franchise in 2010 werd afgesloten, had Watson internationale erkenning gekregen, waardoor ze een van de meest gevraagde actrices in Hollywood was. De actrice kon echter niet vertrouwen op haar sterrenkracht om de hoofdrol in The Bling Ring te bemachtigen. In een interview in 2013 met GQ gaf Watson toe dat ze moest vechten voor de rol van Nicki in The Bling Ring.

“Ik heb echt gevochten voor de rol; Ik wilde het echt spelen', onthulde ze. “Allereerst was ik een grote fan van Sofia's [Coppola]. Ik ben waarschijnlijk de minst voor de hand liggende keuze om [Nicki] te spelen, aangezien zij de belichaming is van alles wat ik niet ben."

Hoewel talloze filmmakers schreeuwden om met de Noah-ster te werken, had ze haar zinnen gezet op Sofia Coppola. "Ik wilde gewoon heel graag met Sofia werken", bekende Watson.

“Ik ontmoette haar, toen ontdekte ik dat ze een script had, toen las ik het, vond het leuk, en toen ontdekte ik dat ze geïnteresseerd was in mij voor Nicki. Ik heb nooit de rol gekozen, ik heb de regisseur gekozen. Zo heb ik al mijn carrièrekeuzes tot nu toe benaderd.'

Heeft Emma Watson de rol van Nicki op zich genomen om afstand te nemen van de Harry Potter-franchise?

Na een decennium lang de opmerkelijk nauwgezette Hermelien Griffel te hebben geportretteerd, leek het ondenkbaar dat Watson zich zou omdraaien en een beruchte crimineel en volwassen werknemer zou spelen.

Ondanks deze incongruentie was Watson ervan overtuigd dat de rol goed voor haar was op het moment dat ze het script las. "Toen ik het script las en me realiseerde dat het in wezen een meditatie was over roem en wat het voor onze samenleving is geworden, moest ik het doen."

Watson betreft of het aannemen van de rol deel uitmaakte van een opzettelijke poging om afstand te nemen van Hermione, gaf Watson toe: Het was niet alsof ik naar buiten moest om het verste deel van Hermione te vinden, dus Ik zou bij haar weg kunnen gaan, want dat lijkt me een negatieve plek om van af te springen; proberen weg te komen van iets in plaats van proberen ergens naartoe te gaan. Wat ik probeer te bereiken, is dat ik een karakteractrice wil worden. Ik wil rollen spelen. Ik wil rollen spelen die mij transformeren. Nicki leek me een kans om dat te doen.”

Hoe Emma Watson transformeerde in Nicki voor de Bling Ring

Ondanks dat ze graag de rol op zich wil nemen, erkent Watson dat er minimale overeenkomsten waren tussen haarzelf en Nicki. "We zijn elkaars tegenpolen", gaf de Noah-ster toe aan GQ. "Het karakter is alles waar ik me heel erg tegen voelde - ze is oppervlakkig, materialistisch, ijdel en amoreel. Ze is al deze dingen, en ik realiseerde me dat ik haar echt haatte. Hoe speel je iemand die je haat? Maar ik vond het echt interessant, en het gaf me een heel nieuw inzicht in wat mijn baan, of mijn rol als actrice, zou kunnen zijn.”

Hoewel ze haar karakter verafschuwde, was Watson vastbesloten om een spectaculaire prestatie neer te zetten. In haar interview met GQ onthulde Watson dat het volgen van paaldanslessen cruciaal was voor haar Nicki-transformatie.

"Ik heb lessen gevolgd", waagde ze. "Toen ik me voorbereidde op de rol, studeerde ik eigenlijk in Oxford. Dus ik had deze surrealistische ervaring waarbij ik de modernisten bestudeerde en op vrijdagavond over Virginia Woolf schreef, en dan naar Londen rijden om op zaterdagochtend paaldanslessen te nemen, "vervolgde ze. "Ik was in het begin ongelooflijk onaantrekkelijk. De kracht van het bovenlichaam en de kernkracht die je nodig hebt om het gracieus te doen, is te gek. Ik neem mijn petje af voor de vrouwen die het kunnen.”

Aanbevolen: