Waarom Mike Myers vastbesloten was om Wayne's wereld te verlaten tijdens de Bohemian Rhapsody-scène

Inhoudsopgave:

Waarom Mike Myers vastbesloten was om Wayne's wereld te verlaten tijdens de Bohemian Rhapsody-scène
Waarom Mike Myers vastbesloten was om Wayne's wereld te verlaten tijdens de Bohemian Rhapsody-scène
Anonim

Wat is Wayne's World zonder Queen's epische "Bohemian Rhapsody"? Gelukkig hoeven fans van de komedie uit 1992 zichzelf die vraag nooit te stellen. Maar er was een tijd dat dat misschien het geval was.

In een interview met Rolling Stone onthulde komieklegende en Saturday Night Live-alumnus Mike Myers dat de filmstudio, producer Lorne Michaels en regisseur Penelope Spheeris allemaal wilden dat het nummer uit het script werd geschrapt. Gelukkig kwam Mike de beroemdste scène van Wayne's World te hulp. Hoewel hij dat deed op een manier die misschien heeft bijgedragen aan zijn 'diva-achtige' reputatie. Dit is wat er echt is gebeurd…

Waarom Mike Myers "Bohemian Rhapsody" wilde in Wayne's World

Wayne's World kwam uit een paar maanden nadat Queen-frontman Freddie Mercury op tragische wijze overleed. Maar het kwam uit bijna twee decennia nadat "Bohemian Rhapsody" voor het eerst werd uitgebracht en aanvankelijk geen publiek vond. Natuurlijk zou het nummer uiteindelijk uitkomen op het beroemdste nummer van de band. En een deel van het voortdurende succes van het nummer kan worden toegeschreven aan het feit dat het in de popcultuur is gecementeerd door de hilarische en volledige meezingende openingsscène van Wayne's World.

Het MTV-publiek, dat Queen waarschijnlijk alleen maar perifere kende, werd al snel verliefd op de gigantische en ronduit vreemde hit. Maar Mike wilde het nummer niet in zijn op SNL-sketch geïnspireerde speelfilm omdat hij dacht dat het een sensatie zou zijn. Hij wilde het in de film omdat het iets voor hem betekende.

"Ik ben opgegroeid in Scarborough, Ontario, met Britse ouders. Ik was in '75 met mijn familie naar Engeland gegaan en hoorde "Bohemian Rhapsody" op de radio. We waren er geobsedeerd door," Mike, die speelde Wayne Campbell in de film, toegelaten tot Rolling Stone.

"Ik en mijn broer, de auto van onze vrienden was een poederblauwe Dodge Dart Swinger met een braakselvlek op de zijkant die iemand had gebeiteld in de vorm van Elvis Presley. We zouden door de Don Valley rijden Parkway, luisterend naar Bohemian Rhapsody."

Mike zei verder dat ze het nummer zouden timen om te bepalen wanneer ze de stadsgrenzen van Toronto zouden bereiken. Zodra ze dat deden, zou het "rockende deel" binnenkomen.

"Ik was 'Galileo!' drie van 5. Als ik iemands 'Galileo!' of iemand nam de mijne, er zou een gevecht volgen. Het is gewoon iets dat ik altijd in mijn achterzak heb gedaan. Wayne's World was mijn jeugd. Ik wist alleen te schrijven wat ik wist."

"Ik wilde dat het een soort geest zou weerspiegelen, een tijd in je leven voordat je volwassen dingen moest doen en belasting moest betalen en al dat soort dingen. Als het tv-programma beperkt was tot de kelder, wilde ik Wayne's World de film om zo filmisch en in de wereld mogelijk te zijn. Ik dacht dat "Bohemian Rhapsody" een geweldige manier zou zijn om iedereen te introduceren."

Waarom "Bohemian Rhapsody" bijna niet in Wayne's World was

In het interview met Rolling Stone gaf regisseur Penelope Spheeris toe dat ze "Bohemian Rhapsody" niet de juiste keuze vond voor Wayne's World. Ze vond het niet de juiste "headbanger" voor de opening. Dit gevoel werd gedeeld door de filmstudio en, belangrijker nog, door producer Lorne Michaels.

"Ik heb heel, heel hard gevochten voor Bohemian Rhapsody", zei Mike Myers. "In die tijd was het publiek Queen een beetje vergeten. [Producer] Lorne [Michaels] suggereerde Guns N Roses - ik herinner me het nummer niet eens - omdat Guns N Roses destijds een nummer had één nummer. Ik zei: 'Ik hoor je. Ik denk dat dat heel slim is', maar ik had geen grappen voor een nummer van Guns N Roses. Ik had veel grappen voor 'Bohemian Rhapsody'. Het is gewoon inherent komisch."

Mike was zo vastbesloten om het nummer van Queen in de film te houden dat hij zelfs dreigde ermee te stoppen. Hoewel dit door Penelope werd gezien als "moeilijk" voor Mike (volgens haar interview met Rolling Stone), begreep ze dat dit de manier is waarop "geweldige komieken" vaak kunnen doen waar ze gepassioneerd over zijn.

"Op een gegeven moment zei ik tegen iedereen: 'Ik ben weg. Ik wil deze film niet maken als het geen Bohemian Rhapsody is', gaf Mike toe. "Ik hou gewoon van het nummer. Het is bally dat het zo lang is. Het is bally dat het twee nummers in één zijn, dat is het opera. Als het dan begint, is het gewoon zo'n fantastische release. Ik had niet aan een andere mogelijkheid gedacht."

"Lorne is een goede producer. Hij bleef maar zeggen: 'Vergeef me als ik van deze film een hit wil maken.'" zei Mike over zijn argument over het gebruik van het nummer.

"Hij testte gewoon mijn passie ervoor. Films zijn het duurste entertainmentapparaat dat door de mens is gemaakt, en hij wilde ervoor zorgen dat we alles deden wat het meest vermakelijk was. Maar soms is het gewoon een stemmetje dat je vertelt dat als "Bohemian Rhapsody" groot was in mijn huis, het waarschijnlijk ook groot was in de huizen van andere mensen. En het was authentiek voor mijn leven."

Gelukkig kreeg Mike precies wat hij eiste. Als hij dat niet had gedaan, lijdt het geen twijfel dat de film niet op dezelfde manier in de smaak zou vallen bij het publiek. Immers, zodra Wayne, Garth en hun vrienden dat lied beginnen te zingen, weten we precies wie ze zijn en steunen we hen als personages.

Heeft Freddie Mercury ooit Wayne's World gezien?

Nadat ze de scène hadden voltooid, begon Mike te twijfelen. Hij geloofde dat hij verkeerd had gehandeld door dit grote kunstwerk waar hij zo veel van hield. Dus reikte hij zelf contact met Queen om hun goedkeuring te krijgen.

"Mike Myers belde me op en zei: 'We hebben dit ding waarvan we denken dat het geweldig is. Wil je het horen?'" zei Queen's gitarist Brian May. "En ik zei: 'Ja.' En hij zei: 'Denk je dat Freddie het zou willen horen?'"

Destijds was Freddie extreem ziek en in de laatste paar weken van zijn leven. Maar Brian dacht dat hij het geweldig zou vinden wat Mike had gemaakt.

"Mike gaf me een band die ik naar Freddie bracht en voor hem afspeelde. Freddie vond het geweldig. Hij lachte gewoon en vond het geweldig, deze kleine video, "voegde Brian eraan toe. "Het grappige was dat we het nummer zelf altijd als een knipoog zagen. Als het op de radio zou komen, zouden we ook allemaal headbangen als het om het zware stuk ging, wij als groep. Het was heel dicht bij ons gevoel voor humor."

"Ik kreeg een brief van Brian May waarin stond hoeveel hij ervan hield en hoeveel de band ervan hield", zei Mike. "Hij stuurde me een gesigneerde gitaar. Ik ben erdoor overweldigd omdat ik zoveel van die band hou."

Aanbevolen: