Voordat hij acteur werd, zou Tom Cruise priester worden

Inhoudsopgave:

Voordat hij acteur werd, zou Tom Cruise priester worden
Voordat hij acteur werd, zou Tom Cruise priester worden
Anonim

De jaren tachtig waren een decennium waarin veel jonge sterren uitbraken in Hollywood, waaronder een man met de naam Tom Cruise Hij was zeker niet meteen een succes, hij nam het op kleinere rollen in het begin van zijn carrière. Uiteindelijk kreeg hij echter de kans om te schitteren als een leidende man, en toen hij dat eenmaal deed, was Hollywood nooit meer hetzelfde.

De jaren '80 zorgden ervoor dat Tom een ster werd, maar de jaren '90 hielpen hem een langdurige legende te worden. De jaren 2000 brachten de status van iconen met zich mee, en op dit punt in zijn illustere carrière is Tom nog steeds een van de grootste sterren van Hollywood. Maar voordat hij zijn stempel drukte in de entertainmentindustrie, volgde hij eigenlijk een opleiding tot katholieke priester.

Tom Cruise werd opgeleid tot katholieke priester

Tom Cruise, een van Hollywood's meest iconische en knappe acteurs, heeft ons niet alleen enkele van de beste films tot nu toe gegeven, maar vanwege zijn uitstekende werk in de film Eyes Wide Shut, is hij ook de beste acteur van de bedrijf ooit heeft gezien.

De acteur, geboren en getogen in een religieus katholiek gezin, onthulde dat zijn eerste carrièrevoorkeur was om priester te worden. Toen hij een tiener was, besloot hij een Franciscaans seminarie in Cincinnati, Ohio bij te wonen. Hij werd aangetrokken door het seminarie na het zien van een toespraak van pater Ric Schneider.

“Tom was meteen verslaafd; Ik denk dat hij een goede opleiding wilde. Met zijn ouders die door een scheiding gingen, was het moeilijk voor hem, dat is misschien een van de redenen waarom hij hier kwam, 'herinnerde pater Schneider zich.

Tom was als jonge man een vroom katholiek en was uiteindelijk op weg om priester te worden nadat pater Schneider hem had overgehaald om naar de St. Franciscus Seminary School te gaan.

En hoewel de priester zei dat hij dacht dat Tom gelokt werd door de kans op gratis onderwijs, onthulde een van de beste vrienden van de acteur destijds, Shane Dempler, dat Tom het priesterschap serieus nam en zei: Hij heeft een zeer sterk katholiek geloof. We gingen naar de mis, brachten tijd door in de kapel en genoten van het horen van verhalen van de priesters. We dachten dat de priesters een geweldige levensstijl hadden en we waren erg geïnteresseerd in het priesterschap.”

De seminarieschool liet Tom echter bijna niet binnen. De school had een IQ-grenswaarde van 110, en hij kreeg precies die score op de test. Hoewel hij het nooit goed deed op school, blonk hij uit in sport en werd hij zelfs lid van hun toneelclub. Tom zat echter maar twee jaar op het seminarie.

Tom Cruise-pad naar het priesterschap eindigde toen hij deze regels overtrad

Zijn carrièrepad naar het priesterschap eindigde toen hij de regels overtrad. Ten eerste zouden ze regelmatig naar buiten sluipen en sigaretten roken. Maar wat hen echt in veel grotere problemen bracht, was toen hij en Shane besloten wat drank te stelen uit de privékamers van de Franciscanen.

Shane brak de kamer binnen, nam de alcohol en gooide een paar flessen uit het raam zodat Tom hem kon vangen. Het grootste deel van de fles brak, maar ze konden een handvol sterke drank vasthouden. Toen het nieuws zich verspreidde onder de andere seminaristen, merkten sommigen van hen al snel dat ze de drank in het bos consumeerden.

Toen de Franciscanen later ontdekten dat sommigen van hen dronken waren, gaven ze toe waar ze de alcohol hadden gehaald.

Shane legde uit: De school schreef een brief aan onze ouders waarin ze zeiden dat ze ons allebei leuk vonden, maar liever hadden dat we niet terugkwamen. Dus we werden er niet uit gegooid, we wilden gewoon niet gaan.” Wat de uitleg van Tom betreft, hij gaf toe dat zijn liefde voor vrouwen zijn pad naar het priesterschap in de weg stond.

Hij zei: Ik herinner me dat we in de weekenden de school uit slopen en naar het huis van dit meisje in de stad gingen, rondhangen, praten en Spin the Bottle speelden. Ik realiseerde me net dat ik te veel van vrouwen hield om dat op te geven.” En daarmee kwam een einde aan de ambitie van Tom Cruise om priester te worden. Hij besloot toen om de acteercarrière te proberen, en vijf jaar later, net voordat hij 20 werd, kreeg hij zijn doorbraakrol in de film, Taps.

Kort daarna ontving hij meer projecten, van Risky Business tot Top Gun, en de rest is geschiedenis. Helaas hield de eens zo vrome katholieke Tom zijn geloof niet in die religie in het proces. Nadat hij het toppunt van succes had bereikt, stelde zijn eerste vrouw Mimi Rogers hem naar verluidt voor aan Scientology en omarmde het uiteindelijk.

Sindsdien is hij actief in de religieuze beweging, heeft hij enorme hoeveelheden geld ingezameld voor de organisatie en er publiekelijk voor gepleit.

Aanbevolen: