Wat is er met de carrière van John Lasseter gebeurd nadat hij Pixar verliet?

Inhoudsopgave:

Wat is er met de carrière van John Lasseter gebeurd nadat hij Pixar verliet?
Wat is er met de carrière van John Lasseter gebeurd nadat hij Pixar verliet?
Anonim

Als je van animatiefilms houdt, kunnen we bijna garanderen dat je een groot deel van Pixar-films hebt gezien. De studio heeft een legendarische line-up van films die wedijveren met andere grote studio's. Pixar heeft niet altijd een soepele tijd gehad met al zijn potentiële filmmakers, en hoewel de dingen de neiging hebben om te werken voor de studio, hebben ze een aantal rampzalige resultaten gehad.

John Lasseter werd bekend bij Pixar, hoewel hij sindsdien is vertrokken. Onlangs bracht hij zijn eerste film uit sinds hij overstapte van Pixar, en het is niet bepaald een warme start.

Laten we eens kijken naar de nieuwste functie van Lasseter en kijken wat er aan de hand is.

John Lasseter is een legende in animatie

De meeste mensen zijn misschien niet bekend met de naam John Lasseter, maar we kunnen garanderen dat ze bekend zijn met zijn uitstekende oeuvre.

Nadat hij in de jaren '70 en '80 zijn tanden had gezet in animatie, regisseerde Lasseter zijn eerste film, Toy Story, in 1995. Die film zorgde voor een revolutie in de animatie-industrie en het bewees dat Lasseter een geweldige verhalenverteller was die kon knutselen een uitstekende film.

Lasseter zou dit opvolgen door zowel A Bug's Life als Toy Story 2 te regisseren. De man had de leiding bij Pixar en toen hij eenmaal de rol van producer op zich nam, hielp hij de studio ongekende hoogten te bereiken.

Als productiemedewerker zou Lasseter werken aan films als Monsters, Inc, Finding Nemo, The Incredibles, Ratatouille, WALL-E, Up en meer voor Pixar.

Buiten de werken van Pixar was Lasseter betrokken bij films als Spirited Away, Tangles, Frozen en Ponyo.

Lasseter's tijd bij Pixar kwam echter tot stilstand nadat zijn vermeende behandeling van vrouwelijke werknemers aan het licht kwam.

De filmmaker is sindsdien verder gegaan en hij is weer terug in het spel met zijn nieuwste film.

'Luck' is zijn nieuwste film

2022's Luck is de nieuwste release van John Lasseter, en het markeert zijn eerste film weg van de Pixar-banner. Zoals je je kunt voorstellen, stonden filmfans te popelen om te zien wat de veelgeprezen filmmaker zou brengen met een andere studio.

De film, een AppleTV+ release, is een fantasiekomedie met een geweldige cast. Met namen als Simon Pegg, Jane Fonda en Whoopi Goldberg is het gemakkelijk te begrijpen waarom mensen enthousiast waren over deze film.

Toen hij met The Hollywood Reporter sprak, sprak Lasseter over het verhaal zelf en over hoe regisseur Peggy Holmes de juiste persoon was om de speelfilm te regisseren.

"Ik wist dat het een uitdaging zou zijn omdat we het een beetje terug moesten brengen naar het begin en het opnieuw moesten opbouwen en het in een vrij korte tijd moesten doen. Peggy is een waanzinnige geweldige verhalenverteller, en Peggy heeft een gigantisch hart, en toen we Luck heroverden, wist ik dat zij precies de juiste persoon was om het te doen, "zei hij.

Er is veel werk verzet om deze foto tot leven te brengen, en AppleTV+ had goede hoop dat het bij de release meteen van de grond zou komen. Helaas krijgt Lasseters eerste post-Pixar-film niet het soort ontvangst waaraan hij gewend is geraakt.

De film is een kritieke misfire

Op het moment van schrijven zit Luck met 48% op Rotten Tomatoes. Dit zou in feite de slechtste Pixar-film in de geschiedenis zijn, als deze door de studio was gemaakt, en we kunnen ons niet voorstellen dat Lasseter blij is met dit soort kritische ontvangst.

Alastair Ryder, die de film 3/10 voor Looper gaf, was behoorlijk bot met zijn woorden.

"Het duurt niet lang om te begrijpen waarom John Lasseter naar verluidt in slaap viel nadat hij het scenario had voorgelezen", schreef Ryder.

John Anderson van The Wall Street Journal was ook kritisch over de film.

"Het grotere probleem is dat er te veel ideeën en fantastische oplossingen zijn voor gefabriceerde problemen, waarvan de meeste het gevoel hebben dat ze verzonnen worden naarmate de film vordert", schreef Anderson.

Omgekeerd is de publieksscore van de film 72%. Het laat wel zien dat er mensen zijn die van de film hebben genoten, maar zelfs dan is het nog aan de onderkant van de jaren 70.

De Apple+ release zag een beperkte verspreiding in de bioscoop, maar het zal grotendeels afhangen van de kritische ontvangst en de streamingcijfers om te bepalen of het een succes is voor het streamingplatform.

Lucky heeft tot nu toe nauwelijks geluk, maar het zou de wereld kunnen schokken en de komende weken een aantal solide streaming-nummers kunnen opleveren. Als dat het geval is, zou het een grote overwinning zijn voor Lasseter en zijn team.

Aanbevolen: