Dit zijn de grootste prestaties van Jennifer Hudson naast haar EGOT

Inhoudsopgave:

Dit zijn de grootste prestaties van Jennifer Hudson naast haar EGOT
Dit zijn de grootste prestaties van Jennifer Hudson naast haar EGOT
Anonim

Jennifer Hudson behaalde onlangs de EGOT-status bij de Tony Awards 2022. EGOT-status betekent dat iemand een Emmy, een Grammy, een Oscar en een Tony heeft gewonnen. Elke prijs staat voor uitmuntendheid in elk medium van entertainment; televisie, muziek, films en theater. Slechts 17 mensen hebben de EGOT-status bereikt, dus het is een zeer elite club, waarvan Hudson de laatste is om lid van te worden.

Hudson begon haar carrière vele jaren geleden op American Idol, die ze niet won. Haar carrière heeft dat echter meer dan goedgemaakt. Ze is in de loop der jaren zeker een van de meest succesvolle Idol-deelnemers geworden. Niet alleen heeft Hudson de EGOT-status bereikt, maar ze heeft ook veel andere dingen in haar leven bereikt. Laten we eens kijken naar wat de ster heeft bereikt in haar 40 jaar op deze aarde.

8 Jennifer Hudson maakte het groot op American Idol

Hoewel Hudson American Idol niet won, kreeg ze een enorme aanhang voor haar talent. Hoewel ze op de 7e plaats eindigde, werd het toch een groot lanceerplatform voor haar carrière die zou komen. Hudson deed auditie voor American Idol met een nummer van Aretha Franklin en had geen idee dat ze op een dag de legende op het scherm zou spelen in de film Respect.

7 Jennifer Hudson begint een talkshow overdag

Volgens The Hollywood Reporter zal Hudson in september 2022 een nieuwe talkshow debuteren, met het producerende team van Ellen. De Ellen DeGeneres Show liep 19 lange seizoenen, met ongelooflijk succes. Hopelijk zal de show van Hudson hetzelfde succes ervaren. Hudson's show zal ook van Warner Bros. zijn en zal worden gefilmd in dezelfde studio waar Ellen haar show filmde. De show krijgt de toepasselijke titel The Jennifer Hudson Show.

6 Jennifer Hudson schreef een boek

Hudson is niet alleen een geweldige zangeres en talentvolle actrice, maar ze is ook een bestsellerauteur van de New York Times. Ze schreef een boek met de titel I Got This: How I Changed My Ways and Lost What Weighed Me Down, dat in 2012 werd uitgebracht en waarin het verhaal werd beschreven van hoe ze meer dan 80 pond verloor en in staat was om het af te houden.

5 Jennifer Hudson verscheen in de film Sex and the City

Jennifer Hudson kreeg de rol van Carrie Bradshaw's assistent in de eerste Sex and the City-film, die altijd al een superpopulaire franchise is geweest die door de jaren heen veel media-aandacht heeft gekregen. Het meest opvallende is dat ze een gekleurde vrouw is, die tot dan toe zelden in de serie te zien was. Het gerucht gaat ook dat Hudson's personage uit de film zal verschijnen in de And Just Like That … -serie, waar Hudson heeft gezegd dat ze er helemaal klaar voor zou zijn."Ik hoop het! Dat zou cool zijn. Ik ben down", vertelde ze Entertainment Tonight in januari 2021.

4 Jennifer Hudson won een SAG Award

Hudson won in 2007 een Screen Actors Guild Award voor Vrouwelijke Acteur in een Bijrol voor haar rol als Effie White in Dreamgirls. Hudson werd dat jaar ook opgenomen in de nominatie voor de cast van Dreamgirls, maar die verloor van de cast van Little Miss Sunshine. Ze werd in 2022 ook genomineerd voor haar rol als Aretha Franklin in Respect in 2022, maar won niet.

3 Jennifer Hudson won een Golden Globe Award

Hudson won ook een Golden Globe Award voor haar optreden als Effie in Dreamgirls in 2007. In haar dankwoord zei Hudson: "Ik heb altijd gedroomd, maar nooit, nooit zo groot. Ooit. Dit gaat veel verder dan alles wat ik ooit had kunnen bedenken." Terwijl ze haar tranen in bedwang hield, voegde ze eraan toe: "Je weet niet hoeveel dit voor mijn zelfvertrouwen doet. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik deel uitmaak van een gemeenschap. Ik voel me een actrice en je begrijpt niet hoeveel dat goed voelt om te zeggen."

2 Jennifer Hudson won een BAFTA Award

Hudson won ook een prijs voor haar optreden in Dreamgirls over de vijver. BAFTA staat voor de British Academy of Film and Television Arts. In de Graham Norton-show, enkele jaren na het winnen van de BAFTA, onthulde Hudson dat ze niet in staat was om de awardshow bij te wonen, en op de een of andere manier ging haar prijs verloren toen ze het naar haar probeerden te verzenden, dus ze heeft het nooit ontvangen. Sindsdien is het de enige BAFTA Award waarvoor ze is genomineerd.

1 Jennifer Hudson zong op een Disney-cruiseschip

Voordat hij auditie deed voor American Idol, werkte Hudson als zangeres op een Disney-cruiseschip. Hudson werkte aan Disney Wonder samen met Ed Whitlow, een oud Disney-castlid, die AllEars.net vertelde dat "Toen ze 'The Circle of Life' zong, de show letterlijk stopte. Ik vertelde haar dat als ze haar carrière vooruit wilde helpen, ze moest op televisie komen." Later in haar carrière trad Hudson op tijdens de doopceremonie van het Disney Dream-cruiseschip, wat voor haar absoluut voelde als een cirkelvormig moment. Ze had ook de eer om de Disney Dream's Godmother te worden genoemd, naast Mickey Mouse en voormalig CEO van Disney, Bob Iger.

Aanbevolen: