De goede plek: de meest verwarrende vragen, eindelijk beantwoord

Inhoudsopgave:

De goede plek: de meest verwarrende vragen, eindelijk beantwoord
De goede plek: de meest verwarrende vragen, eindelijk beantwoord
Anonim

NBC sitcom The Good Place ging in première in 2016 en riep existentiële en andere filosofische vragen op van aflevering één tot en met vier seizoenen van wendingen tot aan de seriefinale, die op 30 januari 2020 werd uitgezonden. De serie had een strakke cast, geleid door Kristen Bell als Eleanor Shellstrop, een vrouw die sterft en ten onrechte naar de titulaire Good Place gaat, onder toezicht van architect Michael, gespeeld door komische krachtpatser Ted Danson. Andere bewoners in haar buurt zijn haar soulmate en professor ethiek Chidi (William Jackson Harper), high society socialite Tahani (Jameela Jamil), Jacksonville onruststoker Jason Mandoza (Manny Jacinto) en kunstmatige assistent Janet (D'Arcy Carden).

Een serie die zich afspeelt in het hiernamaals biedt volop mogelijkheden om moraliteit te onderzoeken, vooral met Chidi's achtergrond als professor in moraalfilosofie of de wending van seizoen één dat alle personages zich in de Slechte Plek bevinden. De show heeft talloze schattige momenten tussen de personages (zelfs BTS), maar zelfs de grootste fans bleven met minstens een paar vragen achter toen de serie eindigde.

15 Bestaat er zoiets als een goed of slecht persoon? Het is ingewikkeld

Eleanor, Chidi, Michael en Janet kijken naar Tahani
Eleanor, Chidi, Michael en Janet kijken naar Tahani

The Good Place veranderde elk seizoen van huidskleur, maar één rechte lijn was de ambiguïteit in het hart van de show. De show presenteert zich als goed versus kwaad, maar wordt complexer, om te benadrukken dat niets zo eenvoudig is als het een of het ander, dankzij complexe sociale en interpersoonlijke relaties.

14 Werkt de reboot van Michael? Definieer de barometer van succes

Eleanor ontmoet Michael onbewust in een bar
Eleanor ontmoet Michael onbewust in een bar

Nadat Eleanor (Bell) en de andere mensen zich realiseren dat ze zich in de Bad Place bevinden, start Michael (Danson) de buurt opnieuw op voordat hogere mensen met zijn experiment iets te weten kunnen komen. Dingen herstarten maar leiden ertoe dat hij fouten in het systeem herkent.

13 Wie runt de goede plek? Het is een bureaucratische puinhoop

Disco Janet en de Rechter
Disco Janet en de Rechter

De goede/slechte plaats is een ingewikkeld systeem met hoge inzetten. Eeuwige gelukzaligheid of verdoemenis, afhankelijk van de totale score van een mens. Wanneer Michael (Danson) en de mensen zich realiseren dat er al honderden jaren niemand de Good Place is binnengegaan, is het niet zo eenvoudig om de HR-afdeling te vinden.

12 Is teveel van het goede waar? Seizoen vier zegt ja

Kudro-gastrollen in Patty
Kudro-gastrollen in Patty

NBC-aluin, Friends-ster Lisa Kudrow cameo's in de voorlaatste aflevering van The Good Place als Patty, een afkorting voor Hypatia of Alexandria, een ooit briljante geleerde die zonder uitdagingen is teruggebracht tot een schil van haar vroegere zelf, en aan alle behoeften werd voldaan op de goede plek.

11 Wat is Janet? Geen meisje of robot

Janet verwelkomt nieuwkomers
Janet verwelkomt nieuwkomers

Janet (D'Arcy Carden) is de bron van alle informatie over de geschiedenis van de mensheid. Als ze mensen in de Goede Plek niet helpt, trekt ze zich terug in een grenzeloze leegte. Ze is onsterfelijk en wordt steeds geavanceerder wanneer ze opnieuw wordt opgestart.

10 Is Michael slecht? Zeker, aanvankelijk

Michael onthult dat hij een demon is
Michael onthult dat hij een demon is

Michael (Danson) verandert en evolueert gedurende de serie, een indrukwekkende prestatie voor een millennia-oude demon. Hij had altijd al affiniteit met mensen, maar na het observeren van de Core Four begint Michael te veranderen en realiseert hij uiteindelijk zijn droom: zelf mens worden. Michael Realman.

9 Was het de moeite waard om het experiment voor vier mensen op te zetten? Meer dan verwacht

De vier mensen beginnen een experiment
De vier mensen beginnen een experiment

Een deel van de magie van The Good Place is het commentaar op de evolutie van culturele waarden en de meditatie over sociale kwesties. Het uitgangspunt, het misbruiken van vier mensen door middel van gepersonaliseerde marteling, wat resulteert in het veranderen van een kapot systeem. Er is hoop in de show, van begin tot eind.

8 Is de goede plek echt? Bij wijze van spreken

De groep komt aan op de echte Goede Plek
De groep komt aan op de echte Goede Plek

In seizoen vier ontsnappen Eleanor (Bell), Tahani (Jamil), Chidi (Harper) en Jason (Jacinto) uit de slechte plek en gaan ze naar de goede plek. Ja, de plaats bestaat, maar het paradijs heeft grenzen, wat de ambiguïteit vergroot van "wat" die Goede Plek is.

7 Hoe wist Janet niet dat ze op een slechte plek was? Fabrieksreset

Slechte Janet arriveert van de slechte plek
Slechte Janet arriveert van de slechte plek

Deze vraag is een van de meer rechttoe rechtaan beantwoorde vragen in de lijst. Hoe wist Janet (Carden) niet dat ze in de Bad Place was? Michael stal een 'neutrale' Janet, wat betekent dat ze niet het vermogen had om het verschil te herkennen tussen de echte Goede Plek en de buurt van Michael.

6 Waarom schreef Eleanor niet meer voor Chidi in haar notitie?

Eleanor laat een briefje achter voordat haar geheugen is gewist
Eleanor laat een briefje achter voordat haar geheugen is gewist

Mike Schur onthulde in een interview met EW dat het aan omstandigheden lag. Eleanor had bijna geen tijd, want Michael zou elk moment terugkomen, en als hij haar zelfs maar een pen ziet vasthouden, dan is dat het. Er staat veel op het spel en de schrijvers schreven talloze herhalingen van de zin.

5 Verlossen de mensen zichzelf genoeg om naar de goede plek te gaan? Wanneer je de kans krijgt

Het puntensysteem dat bepa alt waar mensen heen gaan
Het puntensysteem dat bepa alt waar mensen heen gaan

Het grootste deel van seizoen vier concentreert zich op de gebreken in het systeem, die het de afgelopen vijfhonderd jaar onmogelijk maakten voor nieuwe toegangen tot The Good Place. Wanneer de vier mensen en Michael een commissie samenstellen om het systeem opnieuw te configureren, zijn de resultaten verbluffend.

4 Zijn de enige opties de goede en de slechte plek? Niet meer

De mensen sluipen de slechte plek binnen
De mensen sluipen de slechte plek binnen

Ongeveer dertig jaar voor het begin van de serie vechten de Good and the Bad Places om de moreel dubbelzinnige Mindy St. Claire (Maribeth Monroe), voordat ze zich vestigen op de Medium Place. Bij de finale is er de ruimte waar mensen zichzelf kunnen bewijzen om in de Goede Plek en de deur daarachter te belanden.

3 Zal iedereen uiteindelijk slagen voor 'The Test'? Misschien niet Brent

Eleanor voert de simulatie uit
Eleanor voert de simulatie uit

Een van de beste aspecten van de finale van The Good Place is om te zien hoe Brent (Benjamin Koldyke) die onwetend is van zijn arrogantie, keer op keer fa alt om naar de Good Place te gaan. Hoewel het systeem in het voordeel van de mensen lijkt te werken, is Brent misschien iemand die het nooit goed kan doen.

2 Behouden de personages hun persoonlijkheid bij elke reboot? Meer Hun Essentie

Michael herstart Janet
Michael herstart Janet

Een deel van het plezier op The Good Place is hoe de verhaallijnen van de personages voorlopig zijn. De fundamentele aspecten van de personages volgen, Eleanor (Bell) is brutaal, Chidi (Harper) vertrouwt op filosofie, maar het uitgangspunt vereist dat ze elk seizoen veranderen en zich ontwikkelen.

1 Wat gebeurt er als je sterft? De show biedt zijn interpretatie

Eleanor bereidt zich voor om door te gaan
Eleanor bereidt zich voor om door te gaan

The Good Place-finale, "Whenever You're Ready", stelt voor dat er na een eeuwigheid in het hiernamaals een deur is waardoor mensen kunnen passeren, om hun tijd af te maken en terug te keren naar het weefsel van het universum. Het is charmant en poëtisch, net als de show.

Aanbevolen: