Camila Cabello reageert op beschuldigingen dat haar back-updanser Blackface droeg op Jimmy Fallon

Camila Cabello reageert op beschuldigingen dat haar back-updanser Blackface droeg op Jimmy Fallon
Camila Cabello reageert op beschuldigingen dat haar back-updanser Blackface droeg op Jimmy Fallon
Anonim

Tijdens een speciaal optreden in The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol, zong Camila Cabello haar nieuwe single 'Don't Go Yet'. De gelegenheid markeert de eerste single die Cabello in 2021 heeft uitgebracht, maar dat is niet de reden waarom het live optreden veel wenkbrauwen heeft opgetrokken.

Kort nadat het optreden was afgelopen, begon de zangeres van "Havana" trending op Twitter, omdat sommige kijkers het niet konden helpen, maar merkten dat een van de achtergronddansers een donkerdere tint toneelmake-up droeg. Er waren enkele mensen die probeerden de artiest te vinden op sociale media.

Na een uitgebreide zoektocht ontdekten ze dat de danseres een blanke man was. Sommige Twitter-gebruikers beschuldigden de danser vervolgens van het doen van Blackface - een extreem aanstootgevende oefening waarbij niet-zwarte artiesten hun huid donkerder maken om er zwart uit te zien.

Cabello ging naar sociale media om de beschuldigingen aan de kaak te stellen en een verklaring te geven voor de kleding van de danseres op het podium.

Het voormalige lid van Fifth Harmony zei dat het de bedoeling was dat de danser eruitzag alsof hij een slechte spraytan had, niet alsof hij een ander ras was.

"We hebben doelbewust geprobeerd een multiculturele groep artiesten samen te brengen, de verwachting was niet dat iedereen in de voorstelling Latijn moest zijn", zei ze in de post. "Het punt was om te proberen elke persoon eruit te laten zien als een over-the-top jaren 80-personage, net als in de video, inclusief een blanke kerel met een vreselijke oranje spray-tan."

Veel mensen waren ontevreden over haar verontschuldiging en zeiden dat de danseres aan het eind van de dag verantwoordelijk zou moeten worden gehouden voor het doen van Blackface.

“Hij BLACKFACED, hij kreeg geen slechte kleur. en JIJ, die hiervan op de hoogte was, had hem niet op het podium moeten toelaten', zei @needywondr. De gebruiker herhaalde dat Cabello en de danseres een oprechte verontschuldiging moesten aanbieden voor hun acties in plaats van een excuus.

Sommige fans probeerden de zangeres te verdedigen en zeiden dat haar team verantwoordelijk is voor het incident. "Het is niet eens de schuld van Camila, het is haar team", zei @alwayscamilalj. De gebruiker zei verder dat haar fanbase "moe" is van Cabello's team en gaf hen de schuld van de haat die ze op sociale media krijgt.

Een andere gebruiker, @lylasbitch, zei dat de zangeres volledige verantwoordelijkheid moet nemen voor haar acties. Bovendien zeiden ze dat Cabello deze situatie nog erger maakte met haar uitleg, en dat het teleurstellend is dat ze altijd "hetzelfde excuus" geeft voor racistische beschuldigingen.

In 2019 kreeg Cabello kritiek op haar racistische opmerkingen in oude Tumblr-berichten. Ze werd beschuldigd van het opnieuw bloggen van berichten die het N-woord en andere denigrerende opmerkingen bevatten. Kort nadat de berichten weer opdoken op sociale media, verontschuldigde de zanger zich destijds op Twitter.

"Toen ik jonger was, gebruikte ik taal waar ik me diep voor schaam en waar ik voor altijd spijt van zal hebben", schreef ze."Ik was ongeschoold en onwetend en toen ik me eenmaal bewust werd van de geschiedenis en het gewicht en de ware betekenis achter deze vreselijke en kwetsende taal, schaamde ik me diep dat ik het ooit heb gebruikt."

"Ik heb toen mijn excuses aangeboden en ik verontschuldig me nu weer", voegde ze eraan toe. "Ik zou nooit opzettelijk iemand pijn doen en ik heb er spijt van uit de grond van mijn hart."

Aanbevolen: