Taylor Swift heeft maar acht nummer 1-hits in haar carrière

Inhoudsopgave:

Taylor Swift heeft maar acht nummer 1-hits in haar carrière
Taylor Swift heeft maar acht nummer 1-hits in haar carrière
Anonim

Taylor Swift, een van de meest bekende zangeressen in de geschiedenis, is een begrip geworden sinds haar debuut in de muziekscene in 2006. Ze heeft negen studioalbums en twee opnieuw opgenomen platen uitgebracht. Begonnen als een countryzanger, zou de zanger uiteindelijk overschakelen naar de mainstream en een hernieuwde populariteit verwerven.

Swift is een van de best verkopende artiesten aller tijden en heeft 11 Grammy's, 25 Billboard Music Awards en 52 Guinness World Records behaald. Een popfenomeen, het is geen verrassing dat ze meerdere nummers op nummer één in de Billboard-hitlijsten heeft gehad, de echte vraag is welke van haar 56 singles de top hebben bereikt.=?

8 'We komen nooit meer bij elkaar'

Verschijnt als nummer acht op Swift's vierde studioalbum Red, dit poprocknummer over het niet meer samenkomen met een ex won snel aan populariteit. Een alternatieve versie werd uitgebracht op U. S. Country Radio, maar dit album had veel twijfels of Swift nog steeds als een countryzanger moest worden beschouwd. De artieste zou later in haar toekomstige albums besluiten om een genreverschuiving door te voeren. Hoogstwaarschijnlijk vanwege velen die kritiek hadden op de eenvoud van de teksten, debuteerde het nummer lager in de Billboard-hitlijsten, maar steeg al snel naar nummer één. Het werd een van de grootste spotsprongen in de geschiedenis, 72 plekken in één week. Het brak ook records voor negen weken op nummer één. Het zou Swifts eerste single op nummer één zijn, aangezien haar vorige country-singles daar nooit helemaal kwamen (ondanks dat de albums als geheel bovenaan de hitlijsten stonden).

7 'Slecht Bloed'

Een nummer over verraad, deze pophit bevatte zelfs een remixversie met rapper Kendrick Lamar. De vierde single op Taylor's eerste popalbum 1989, dit nummer is het enige op de lijst dat daadwerkelijk een Grammy wint voor het nummer zelf in plaats van voor het album als geheel (zoals het won voor Beste Muziekvideo). En ondanks de klachten van de critici over repetitieve teksten, piekte het nummer op nummer één in de Billboard Hot 100. Het bereikte ook de eerste plaats in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Schotland. Het nummer kreeg de meeste hype van de video met cameo's van hitsterren als Selena Gomez, Hailee Steinfeld, Gigi Hadid, Cara Delevingne, Zendaya, Ellen Pompeo, Jessica Alba en meer.

6 'Shake It Off'

De tweede single uit 1989 op de lijst, dit nummer was een boodschap aan al haar haters dat ze de muziekscene zou blijven domineren zonder zich te bekommeren om wat mensen dachten. Dit nummer kreeg veel kritiek omdat velen dachten dat, ondanks dat het pakkend was, de teksten zwak waren en de video cultureel doof was. Maar zelfs met zijn kritiek bleef het nummer vier weken op nummer één in de hitlijsten (en bleef vervolgens in totaal 50 weken op verschillende plaatsen in de hitlijsten). Een diamanten gecertificeerde single, "Shake It Off", ontving drie Grammy-nominaties en won een People's Choice Award.

5 'Lege ruimte'

Eens een plattelandsmeisje naast de deur, liet dit nummer Swift haar nieuwe imago erkennen dat naar boven kwam omdat ze bekend werd omdat ze over haar exen schreef. Verschijnt als nummer twee op het album 1989, het record dat Swift's verschuiving naar mainstream pop bevestigde. Een goede zet aangezien dit ene nummer haar drie Grammy-nominaties opleverde, het album zelf won Album van het Jaar (waardoor ze de eerste vrouwelijke artiest was die die prijs twee keer won). Het nummer bereikte niet alleen nummer één in de Billboard Hot 100, maar bleef daar zeven weken staan. De videoclip voor dit nummer, waarin Swift wordt afgebeeld als een gestoorde vrouw (een mogelijke parodie op hoe de media haar hebben geportretteerd), won de prijs voor Beste Popvideo tijdens de MTV Awards van 2015.

4 'Kijk wat je me hebt laten doen'

Uitgebracht in wat nu haar 'reputatietijdperk' wordt genoemd, heeft Taylor Swift het roer omgegooid met deze single van haar zesde album. Dit nummer verscheen als nummer zes op de edgy dance-pop-albumreputatie en kreeg grip omdat het Swift's comeback was voor alle geruchten die over haar circuleerden. Dit nummer, beroemd omdat het dit project niet op de traditionele manier promootte, werd haar vijfde nummer één hit op de Amerikaanse Billboard Hot 100. Het kreeg ook de meeste keren gespeeld op Spotify in één dag en bleef drie weken bovenaan de hitlijsten staan.

3 'Vest'

Een nummer dat de show stal als het ging om zijn videoclip met de iconische weerskleding zelf, "Cardigan" werd uitgebracht als de eerste single voor Swift's achtste studioalbum folklore (uitgebracht tijdens de pandemie, de eerste van twee die dat jaar worden geproduceerd). Het gerucht ging dat het mystieke muzikale moment niet over een relatie ging, maar over Taylors connectie met haar fans. Het omarmde ook de esthetiek van het huisje / de fee in zowel geluid als muziekvideo. Dit nummer debuteerde niet alleen op de nummer één plek in de Billboard Hot 100, het album zelf belandde ook op nummer één in de Billboard 200. Dit maakte Taylor Swift, de eerste artiest ooit die beide spots tegelijkertijd vasthield. Het nummer werd ook genomineerd voor twee Grammy's, waarbij het album folklore won voor Album van het Jaar.

2 'Wilg'

Uitgebracht op haar meest recente originele album e vermore, verschijnt het nummer "Willow" als nummer negen op het momenteel voor een Grammy genomineerde album. Een lyrisch gericht liefdesverhaal, de muziekvideo van dit nummer volgde zijn voorganger "Cardigan" in termen van verhaallijn. Dit nummer debuteerde als nummer één in de Billboard Hot 100 en was het derde nummer van Taylor Swift dat bovenaan stond. Dit volksliedje bereikte ook nummer één in Australië en Canada. Met dit toegevoegd aan de lijst, hadden alle niet-country albums van Taylor Swift een single aan de top, naast Lover uit 2019.

1 'All Too Well (10 Minute Version)'

Een van de meest recente fenomenen, dit lied veroorzaakte niet alleen controverse omdat het vermoeden bestond dat het over Jake Gyllenhaal ging, maar het creëerde ook geschiedenis. Deze single, die verschijnt als track dertig op Taylor's opnieuw opgenomen album Red (Taylor's Version), is een tien minuten durende onuitgebrachte versie van track vijf. Het originele nummer "All Too Well" werd in 2012 uitgebracht op Swift's vierde studioalbum Red. Deze onverkorte versie ging vergezeld van een korte film die op Youtube werd uitgebracht met in de hoofdrollen Sadie Sink en Dylan O'Brien. En terwijl het origineel piekte op nummer 80 op Billboard Hot 100, overtrof deze versie snel zijn voorganger en kreeg een cultstatus. De single werd het langste nummer dat ooit nummer één in de hitlijsten was en versloeg het vorige record van acht minuten van Don McLean's "American Pie" (die het record sinds 1972 in handen had).

Aanbevolen: