Is Thor: Love and Thunder in de problemen aan de kassa?

Inhoudsopgave:

Is Thor: Love and Thunder in de problemen aan de kassa?
Is Thor: Love and Thunder in de problemen aan de kassa?
Anonim

The Marvel Cinematic Universe (MCU) gaat door met de uitrol van zijn Phase 4-lei met de recente release van Chris Hemsworth's nieuwste solofilm Thor: Love and Thunder. Ook geregisseerd door Taika Waititi (die eerder aan het hoofd stond van Thor: Ragnarok), ziet de film de god van de donder nog steeds bijkomen van de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

En in zijn zoektocht naar innerlijke rust gaat Thor (Hemsworth) op avontuur dat hem onverwacht herenigt met ex-vriendin Jane Foster (Natalie Portman), die sindsdien ook de mogelijkheid heeft gekregen om zijn hamer, Mjolnir, te hanteren.

De vierde Thor-film ging in juli in première. En hoewel de film indrukwekkend presteerde tijdens zijn debuut, lijken er enkele tekenen te zijn dat Thor: Love and Thunder al in de problemen zit aan de kassa.

Thor: Love And Thunder is Marvels duurste Thor-film ooit

Na het succes van Thor: Ragnarok, dat meer dan $ 800 miljoen binnenhaalde aan de kassa, wilde Marvel Studios Thor graag op een ander solo-avontuur sturen. En deze keer was Marvel bereid om naar verluidt $ 250 miljoen uit te geven om het te laten gebeuren.

Er wordt ook aangenomen dat het budget aanzienlijk is gestegen vanwege de hoeveelheid talent die specifiek voor de film is aangeboord.

Naast Hemsworth en Portman, ziet de film ook de terugkeer van Marvel Tessa Thompson, die voor het eerst werd geïntroduceerd in Thor: Ragnarok en Jaimie Alexander, die voor het laatst te zien was in de serie Loki na haar verschijning in Thor: The Dark World. Bovendien is dit de eerste Thor-aflevering met verschillende Guardians of the Galaxy-sterren, waaronder Chris Pratt, Bradley Cooper, Vin Diesel, Dave Bautista en Pom Klementieff.

Tegelijkertijd ziet Thor: Love and Thunder ook het Marvel-debuut van Oscarwinnaars Christian Bale en Russell Crowe. Daarnaast heeft Waititi ook scènes opgenomen met Marvel-sterren Jeff Goldblum en Peter Dinklage, die de finale niet haalden.

Thor: Love and Thunder zou ook het Marvel-debuut hebben gezien van Dinklage's mede Game of Thrones-aluin Lena Headey, hoewel de scènes van de actrice ook werden geknipt. Desalniettemin lijkt de actrice ongeveer $ 7 miljoen te hebben opgehaald voor haar werk.

Dit werd onthuld na een rechtszaak tegen Headey met betrekking tot onbetaalde commissiefilms voor haar Thor-werk.

Box Office-projecties tonen Thor: Love And Thunder Might Under Perform

Zoals verwacht beleefde Thor: Love and Thunder een solide opening en verdiende tijdens het openingsweekend $ 143 miljoen in Noord-Amerika. Dat betekende ook dat de film Thor: Ragnarok gemakkelijk versloeg, dat in 2017 opende voor $ 122,7 miljoen.

“Het is weer een homerun voor Marvel”, merkte Comscore senior media-analist Paul Dergarabedian op. Hij merkte ook op dat het "ongehoord" is dat een Marvel-film niet op de eerste plaats wordt geopend.

Dat gezegd hebbende, er zijn vroege tekenen dat er problemen opdoemen voor de nieuwste superheldenavonturenfilm van de franchise. Om te beginnen is Thor: Love and Thunder niet echt een hit bij critici, met slechts een score van 65% op Rotten Tomatoes, wat verbleekt in vergelijking met Thor: Ragnarok, dat een indrukwekkende 93% kreeg.

En hoewel critici nogal hard kunnen zijn tegenover superheldenfilms, is het ook de moeite waard om op te merken dat Thor: Love and Thunder het niet zo goed deed met het publiek als de vorige aflevering, ondanks alle toegevoegde sterrenkracht aan de film.

Tegelijkertijd lijkt de belangstelling van het publiek voor de film af te nemen sinds de première. Tijdens het vierde weekend van Thor: Love and Thunder verdiende de film slechts $ 13,075 miljoen, wat 42% minder is dan toen hij opende.

En als deze dip aanhoudt, zal de film naar verwachting wereldwijd eindigen op $ 735 miljoen. Dat aantal kan ook een beetje stijgen, maar het zal naar verwachting niettemin minder dan $ 1 miljard verdienen, net als Spider-Man: Homecoming.

Voor elke andere film zou dit aantal indrukwekkend zijn. Voor een Marvel/Disney-film klinkt het echter bijna teleurstellend. Om eerlijk te zijn, Thor: Love and Thunder is niet de meest winstgevende Phase 4 Marvel-film. Black Widow verdiende slechts $ 379,8 miljoen nadat de film in première ging op Disney+ op dezelfde dag als de bioscooprelease.

Maanden later verdienden Shang-Chi en de Legend of the Ten Rings $ 432,2 miljoen, terwijl de met sterren bezaaide Eternals $ 402,1 miljoen binnenbrachten.

Vergeleken met deze films is de nieuwste Thor-film echter al de vierde in de franchise, wat misschien verklaart waarom de verwachtingen hoger zijn.

Onlangs doen andere Marvel-sequels het goed, met Spider-Man: No Way Home die ondanks de pandemie een indrukwekkende $ 1,9 miljard opleverde, en de door Benedict Cumberbatch en Elizabeth Olsen geleide Doctor Strange in the Multiverse of Madness voltooide zijn theatrale lopen net geen miljard dollar ($ 954,8 miljoen).

Is superheldenmoeheid de schuld?

Gezien het recente succes van de MCU in films en series, is het duidelijk dat er nog steeds veel liefde is voor het superheldengenre. Het lijkt er echter op dat dit sentiment enigszins is verschoven net toen Thor: Love and Thunder de theaters bereikte.

Uit een recent onderzoek bleek dat slechts 82% van de Marvel-fans tegenwoordig van superheldenfilms houdt, vergeleken met 87% in november 2021. Bovendien heeft slechts 59% van de totale volwassen bioscoopbezoekers gezegd dat ze nog steeds van superheldenfilms genieten. Dat aantal is gedaald van 64% in november 2021.

Het is onduidelijk of dit kan verklaren waarom Thor: Love and Thunder naar verwachting de laagste box office-prestaties heeft van alle Phase 4-afleveringen, maar misschien kan het een bijdragende factor zijn.

Tegelijkertijd is het ook vermeldenswaard dat Marvel's nieuwste film net als Top Gun: Maverick uitkwam aan de kassa. De hoofdrolspeler van Tom Cruise (die ook, toevallig, een vervolg is) heeft tot nu toe al meer dan $ 1,3 miljard binnengehaald, waarmee het de zevende meest winstgevende film in eigen land is.

Ondertussen heeft Hemsworth, ongeacht hoe Thor: Love and Thunder presteert, al zijn voornemen uitgesproken om zo lang mogelijk aan te blijven. Of dat een andere Thor-film zou zijn, is momenteel onduidelijk (hoewel Marvel-baas Kevin Feige al heeft gezegd dat er meer te ontdekken v alt in de wereld van Thor).

Aanbevolen: