15 Dingen over de vriendschap van Betty en Veronica die nergens op slaan

Inhoudsopgave:

15 Dingen over de vriendschap van Betty en Veronica die nergens op slaan
15 Dingen over de vriendschap van Betty en Veronica die nergens op slaan
Anonim

Vier seizoenen lang heeft de CW-hitshow Riverdale ons meegenomen op een spannende maar wilde rit. Riverdale is een hedendaagse bewerking van de populaire Archie-strips en is zonder twijfel het bekijken waard. Gekenmerkt door mysterie, hooligans met capuchon, geheimen en grote hoeveelheden tienerangst, is Riverdale ongeëvenaard. Het is het soort show dat ervoor zorgt dat je om meer blijft vragen… en meer. Zoveel plots en onbeantwoorde vragen!

Riverdale's dynamische duo Betty Cooper en Veronica Lodge heeft gesprekken voortgebracht over girl power en vrouwen die bij elkaar blijven. Het paar zou de belichaming zijn van vriendschapsdoelen en zijn enkele van Riverdale's meest spraakmakende personages. Bij nadere inspectie beginnen de rode vlaggen en zorgvuldig gemaskeerde scheuren in hun schijnbaar perfecte vriendschap echter zichtbaar te worden. Betty en Veronica hebben elkaar dubieuze dingen aangedaan en lijken meer vijanden dan vrienden.

15 Betty houdt Veronica verantwoordelijk voor Hirams acties

Afbeelding
Afbeelding

Hiram Lodge is verachtelijk en heeft de inwoners van Riverdale veel schade toegebracht. Zijn acties hebben het de mensen van Riverdale moeilijk gemaakt om onderscheid te maken tussen Hiram en Veronica, wat helemaal niet eerlijk is. Zoals de keer dat Betty Veronica ervan beschuldigde kennis te hebben van Hirams plan om het Riverdale Register te kopen.

14 Veronica schaamde Betty omdat ze weigerde zich over te geven aan Jingle-Jangle

Afbeelding
Afbeelding

Veronica Lodge's gemene meidendagen liggen misschien ver achter haar. We vangen echter nog steeds af en toe een glimp op van de gemene en wilde Ronnie - zoals de keer dat ze Betty onder druk probeerde te zetten om Jingle Jangle te gebruiken. Veronica noemde Betty een muurbloempje toen ze weigerde te genieten.

13 Betty vernederde Veronica voor al hun vrienden

Veronica Lodge-zittend
Veronica Lodge-zittend

Wie kan de tijd vergeten dat Betty door de Black Hood de opdracht kreeg om de banden met Veronica te verbreken? En Betty deed precies dat. Ze vernederde en beledigde Veronica in het bijzijn van hun vrienden. Wat opviel, was hoe ze alle vreselijke dingen die ze deed met zoveel overtuiging zei. Het was bijna alsof… ze meende elk woord.

12 Veronica kuste Betty's vriend, Jughead

Jughead Jones en Veronica Lodge-staande-voor-een-automaat
Jughead Jones en Veronica Lodge-staande-voor-een-automaat

Als vergelding voor de kus van Betty en Archie, sloot Jughead, de hete nerdy beau van Veronica en Betty, de lippen om het speelveld gelijk te maken. Je vraagt je af waarom Betty en Veronica überhaupt al vrienden zijn. Elkaars vriendjes kussen is misschien wel het ergste wat het duo elkaar ooit heeft aangedaan.

11 Betty kuste Archie nadat hij en Veronica ermee stopten

Archie en Betty Cooper staren naar elkaar-Riverdale
Archie en Betty Cooper staren naar elkaar-Riverdale

Betty en Archie zijn al sinds hun kindertijd vrienden en hebben een geweldige chemie. Het is het klassieke meisje houdt van jongen, maar jongen houdt van iemand anders verhaal. Toen Archie en Veronica ermee ophielden, sloten hij en Betty hun lippen… eindelijk. Het was echter net als elke andere keer dat Betty Veronica opzettelijk pijn heeft gedaan. Niet cool, Betty.

10 Veronica is onder de ban van Betty

Veronica-Lodge-and-Betty-Cooper-filmen-riverdale
Veronica-Lodge-and-Betty-Cooper-filmen-riverdale

De tweedeling tussen de donkere, gestoorde Betty en het lieve buurmeisje Betty is het bewijs dat die goede oude Betty niet eendimensionaal is. Daar zijn we getuige van geweest. Hoewel ze aardig en zorgzaam kan zijn, kan Betty soms ook manipulatief en opstandig zijn. Veronica is soms donkere Betty tegengekomen, maar blijft terugkomen voor meer.

9 Betty is stiekem jaloers op Veronica

Betty Cooper en Veronica Lodge-dragen-hun-cheerleading-uniformen
Betty Cooper en Veronica Lodge-dragen-hun-cheerleading-uniformen

De vriendschap tussen Riverdale's leading ladies Veronica Lodge en Betty Cooper is in de loop van de tijd misschien aanzienlijk verbeterd, maar dat was niet altijd het geval. Betty was jaloers op Veronica toen deze Riverdale binnenstapte en tienerhartenbreker, Archie Andrews' hart, stal. Kalmeer Betty, waarom kan niet iedereen gewoon met elkaar overweg?

8 Ronny en Betty brengen bijna nooit tijd samen door

Betty Cooper en Ronnie Lodge-verrast-door-iets
Betty Cooper en Ronnie Lodge-verrast-door-iets

Je zou verwachten dat zelfbenoemde beste vrienden op zijn minst wat tijd samen willen doorbrengen, toch? Veronica en Betty spelen volgens verschillende regels en de vriendschap tussen het duo is buitengewoon onconventioneel. Tijd samen doorbrengen is duidelijk geen prioriteit van hen, aangezien Betty bezig is met het neerhalen van moordenaars met een kap terwijl Veronica voortdurend in oorlog is met haar vader.

7 Betty koos de zwarte kap boven Veronica

Een-man-met-een-zwart-masker-Riverdale
Een-man-met-een-zwart-masker-Riverdale

Hoe schokkend het ook was om de identiteit van The Black Hood te leren kennen, het verklaarde zijn obsessie met Betty en waarom hij haar vroeg de banden met Veronica te verbreken. In opdracht van de hooligan met de kap beledigde en vernederde Betty haar vermeende beste vriendin Veronica in het volle zicht van hun vrienden.

6 De vriendschap komt eenzijdig uit

Veronica en Betty zingen-op-podium-Riverdale
Veronica en Betty zingen-op-podium-Riverdale

Het v alt niet te ontkennen dat Veronica Lodge vaak sluw en berekenend is, maar Betty Cooper is geen engel - ze heeft ook behoorlijk twijfelachtige dingen gedaan. Het is nog erger wanneer het duo het tegen elkaar opneemt, aangezien Veronica de meer vergevingsgezinde van het paar is. Dit maakt hun vriendschap eenzijdig.

5 Veronica probeerde Betty's vriendschap en vergeving te kopen

Lili Reinhart en Camila Mendes-poseren-voor-een-selfie
Lili Reinhart en Camila Mendes-poseren-voor-een-selfie

Sluwe Ronnie slaat weer toe! Ondanks dat ze op de hoogte was van Betty's verliefdheid op Archie, kuste Veronica hem toen ze zeven minuten in de hemel speelde, op een feest in het huis van de vurige Cheryl. Veronica koos ervoor om Betty om te kopen met mooie cupcakes als excuus, maar het zou beter zijn geweest om het uit te praten.

4 Riverdale's Leading Ladies Vecht tegen Dirty

Betty en Veronica-dragende-jassen-Riverdale
Betty en Veronica-dragende-jassen-Riverdale

We hebben op de eerste rij gezeten voor de shenanigans van Riverdale's toonaangevende dames en hoewel het duo een goed team vormt terwijl ze slechteriken uitschakelen, hebben Betty en Veronica dezelfde intensiteit als ze met elkaar vechten. Ze mikken op de halsader en delen lage klappen uit. Het is bijna alsof… ze vijanden zijn.

3 Betty en Veronica komen uit verschillende werelden

Archie-Betty-en-Veronica-at-pops-diner
Archie-Betty-en-Veronica-at-pops-diner

Betty Cooper en Veronica Lodge zijn tegenpolen. Natuurlijk hebben ze Archie Andrews gemeen en beide hebben disfunctionele onaangename ouders, maar dat is het dan ook. Betty lijkt een timide buurmeisje uit een klein stadje, terwijl Veronica een verfijnd en populair stadsmeisje is met een wilde kant en gemene meisjesneigingen.

2 Veronica heeft Betty en Jughead verraden door informatie over Hirams snode plannen achter te houden

Cole Sprouse en Mark Consuelos-poseren-voor-een-foto-achter-de-schermen-Riverdale
Cole Sprouse en Mark Consuelos-poseren-voor-een-foto-achter-de-schermen-Riverdale

Lang voor haar ruzie met papa's, was Veronica een verwend papa's meisje dat haar ouders vroeg om een actieve rol in Lodge Industries. Ronnie was op de hoogte gehouden van Hirams plan om South Side High in een gevangenis te veranderen van haar vermeende BFF Betty. Het veranderen van de school in een gevangenis heeft Betty's vriend Jughead diep getroffen.

1 Als ze samen zijn, kunnen Betty en Veronica roekeloos worden

Veronica en Betty-at-pops-diner-Riverdale
Veronica en Betty-at-pops-diner-Riverdale

Ronnie kan sluw zijn - we hebben het gezien - en lieve Betty verandert in donkere Betty zodra ze de donkere pruik opzet. Het duo heeft het potentieel om ernstige schade aan te richten wanneer ze samen zijn. Laten we zeggen dat ze roekeloos zijn en geen goede beslissingen nemen als ze samen zijn… soms. Riverdale is niet klaar voor Beronica.

Aanbevolen: