Deze sterren laten enorme CO2-voetafdrukken achter

Inhoudsopgave:

Deze sterren laten enorme CO2-voetafdrukken achter
Deze sterren laten enorme CO2-voetafdrukken achter
Anonim

Het internet raakte in 2022 in een razernij toen het nieuws brak dat Kylie Jenner haar privéjet heeft gebruikt om een vlucht van 17 minuten te maken om het verkeer te omzeilen. Milieuactivisten waren woedend omdat onderzoeken hebben aangetoond dat privévliegen aanzienlijk meer CO2 uitstoot dan commercieel vliegen.

Maar Kylie is niet de enige dader, en ze is zelfs niet de ergste. Sommige miljardairmagnaten zoals Bill Gates stootten met hun reisgewoonten meer dan 2.000 ton uit, net als regisseur Steven Spielberg en Oprah Winfrey, een andere miljardair, en de muzikant Drake. Dat zijn slechts enkele (one)eervolle vermeldingen. Men zou waarschijnlijk een boek kunnen schrijven over de CO2-uitstoot van beroemdheden, omwille van de tijd zal deze lijst zich concentreren op 10. Houd er rekening mee dat sommige CO2-voetafdrukken die hier worden vermeld, worden gemeten in tonnen, terwijl andere worden gemeten in tonnen (in de VS ook wel bekend als metertonen).

9 Kylie Jenner

Jenner verdient het om genoemd te worden omdat het nieuws van haar 17 minuten durende vlucht het internet brak. Een reeks hete takes over de vlieggewoonten van haar en haar familie ontplofte op Twitter en TikTok toen het verhaal bekend werd. Jenner is echter niet de ergste dader. Toegegeven, haar vlucht van 17 minuten is een schande, maar ze is lang niet zo schuldig als anderen. Zo stootte haar aan en uit weer vriendje Travis Scott 3033,3 ton CO2 uit in 2022. Zelfs leden van haar eigen familie hebben veel meer schade aan de aarde aangericht, zoals haar oudere zus Kim, die ook ongelukkig genoeg was om deze lijst te maken.

8 Kim Kardashian

Kim Kardashian heeft meer schade aangericht dan haar jongere zus. Kim K heeft alleen al in 2022 minstens 56 keer met een privéjet gevlogen, wat volgens experts op 4268 komt.5 ton CO2-uitstoot. Kim K is betrapt op vluchten van slechts 23 minuten. Terwijl het internet woedend is op haar zus, heeft Kim K het geluk dat er voorlopig meer aandacht wordt besteed aan Kylie's gewoonten dan aan die van haar. Dit is niet de eerste keer dat Kims vlieggewoonten haar in de problemen hebben gebracht. Fans hadden ook sterke gevoelens over haar voedselkeuze tijdens het vliegen.

7 Paris Hilton

Paris Hilton staat daar met Kim Kardashian voor de hoeveelheid vervuiling die haar vlieggewoonten veroorzaken. Alleen al in 2019 stootten de jets van de erfgename 1.261 ton koolstofdioxide uit. Volgens de New Zealand Herald en Zweedse academici die haar vlieggewoonten bestudeerden, was ze een van de ergste vervuilers van beroemdheden van 2019, de tweede alleen voor Bill Gates, die haar versloeg met 1629 ton.

6 Oprah Winfrey

Ondanks dat ze zichzelf verkoopt als een 'bewuste' miljardair, richt Oprah ernstige schade aan de planeet aan met haar neiging om privé te vliegen. De voormalige presentator van de talkshow maakt zich schuldig aan het uitstoten van 3.493,17 ton CO2 in 2022. Uit vluchtgegevens blijkt dat ze vluchten van slechts 14 minuten maakt, van en naar plaatsen als Van Nuys en Santa Barbara.

5 Mark Wahlberg

De acteur is niet onbekend met controverse. In 1990 werd hij beschuldigd van betrokkenheid bij haatmisdrijven en is hij meerdere keren gearresteerd voor mishandeling. Maar de fysieke schade die hij aan een paar mensen heeft toegebracht, is bijna net zo erg als de ecologische schade die hij aanricht die de hele planeet aantast. De Transformers-acteur spuugde in 2022 3772,85 ton CO2-uitstoot uit over 101 vluchten zonder tekenen dat hij zijn gewoonten aan het veranderen was.

4 Jennifer Lopez

The New Zealand Herald noemde Lopez een van de ergste vervuilers daarboven, samen met Gates en Hilton. In 2019 stootte de zangeres en actrice 1.051 ton CO2 uit. Hoewel ze niet de Top 10-lijsten voor 2022 haalde, zoals anderen op deze lijst, kan die 1.051 ton nooit worden teruggenomen.

3 Jay-Z

Bronnen zeggen dat Jay-Z's ecologische voetafdruk in 2022 997,3 keer groter is dan de uitstoot van de gemiddelde persoon, wat neerkomt op ongeveer 15-16 ton. In 2022 stootte de miljardair-rapper 6.981.3 ton CO2 uit tussen 136-150 vluchten. Houd er ook rekening mee dat het aantal waarschijnlijk veel groter is als je bedenkt dat hij en Beyoncé niet altijd samen reizen, wat betekent dat hun gecombineerde voetafdruk als koppel waarschijnlijk aanzienlijk hoger is.

2 Floyd Mayweather

Het zou geen schok moeten zijn dat Floyd Mayweather zo'n grote ecologische voetafdruk heeft. De vechter is berucht om zijn verspillende bestedingspatroon, waarom zouden zijn andere gewoonten anders zijn? De voetafdruk van Mayweather in 2022 komt dit jaar op 7.076.8 ton CO2 uit zijn privéjet. Dat is 1. 011 keer meer dan de gemiddelde persoon per jaar. Uit de vluchtlogboeken van Mayweather blijkt dat hij gemiddeld 25 keer per maand vliegt. Niet beledigend voor Mayweather, maar wat heeft het voor zin om al die mooie auto's te hebben als je gewoon overal naartoe gaat vliegen?

1 Taylor Swift

Kylie Jenner is misschien degene wiens vlieggewoonten het internet hebben gebroken, maar de zangeres en popidool heeft haar en bijna alle andere sterren verslaan. Swift's C02-totaal voor 2022 alleen al komt op 8 293,54 ton, en ze brengt gemiddeld maar liefst 22, 923 minuten door op haar jet. Dit betreft milieuactivisten om verschillende redenen, en dit is een bijzonder hoog aantal als je bedenkt dat Swift in 2022 niet op tournee gaat, wat betekent dat haar CO2-uitstoot tijdens het toeren waarschijnlijk veel hoger is.

Aanbevolen: