10 meest succesvolle celebrity-bedrijven

Inhoudsopgave:

10 meest succesvolle celebrity-bedrijven
10 meest succesvolle celebrity-bedrijven
Anonim

Sommige beroemdheden zijn niet tevreden met het veroveren van hun vakgebied. Ze weigerden vast te houden aan het carrièrepad dat hen zowel beroemd als welvarend maakte, en verbreden hun horizon naar andere ondernemingen en meer manieren om hun rijkdom te vergroten. Als je hun namen en bestaande handelsmerken gebruikt, zou je kunnen stellen dat het voor hen een stuk gemakkelijker is om te slagen met de nieuwe onderneming dan voor de gewone Joe.

Dat zegt echter niet de hele waarheid! Voor elke succesvolle onderneming met beroemdheden zijn er andere die crashen en branden. Het is duidelijk dat de succesvolle meer doelgericht zijn en zo gedreven door succes dat falen zelfs geen optie voor hen is. Of het nu gaat om kledinglijnen, alcoholbedrijven of productiebedrijven, bepaalde beroemdheden hebben al hun dromen verwezenlijkt en nog wat.

10 Mark Wahlberg is samen met zijn broers mede-eigenaar van de Wahlburgers-voedselketen

Donnie-Mark en Paul Wahlberg gekleed in groen
Donnie-Mark en Paul Wahlberg gekleed in groen

Mark Wahlberg staat bekend om films als The Italian Job, The Departed en 2 Guns. De acteur heeft een indrukwekkend en uitgebreid acteer-cv, maar daar houdt het niet op, want Marky Mark is ook ondernemer.

De meeste van zijn fans weten dat Wahlberg en zijn broers een restaurantfranchise bezitten en exploiteren genaamd Wahlburgers - we vragen ons af hoe ze op die naam zijn gekomen?! Wat misschien minder bekend is, is dat Mark ook heeft geïnvesteerd in andere bedrijven en mede-eigenaar is van waterbedrijf AQUAhydrate.

9 Jessica Alba is medeoprichter van The Honest Company

Jessica Alba
Jessica Alba

Fantastic Four aluin, Jessica Alba nam een decennium lang pauze van acteren om zich te concentreren op andere aspecten van haar leven. Na de geboorte van haar dochter Honor Marie was de ster mede-oprichter van The Honest Company.

Het begon als een milieuvriendelijk merk voor babyproducten en veilige schoonmaakproducten voor thuis, dat later werd uitgebreid met een schoonheidsmerk. Alba wilde een merk creëren dat het gebruik van agressieve chemicaliën in schoonmaakproducten tegengaat. In 2015 werd The Honest Company gewaardeerd op $ 1,7 miljard, hoewel in 2017 de waarde met 57% was gedaald.

8 Robert De Niro is mede-eigenaar van de luxe restaurant- en hotelketen Nobu

Robert De Niro en chef Nobu poseren voor een foto
Robert De Niro en chef Nobu poseren voor een foto

Robert De Niro is beroemd om films als The Godfather II, Ronin and Taxi Driver en The Irishman. Hij heeft een lange en succesvolle acteercarrière gehad, de ster behoort tot de elite van Hollywood. De Niro wordt gewaardeerd op $ 500 miljoen. Niet alles komt voort uit zijn acteercarrière, aangezien hij al jaren verstandige investeringen doet.

De ster is mede-eigenaar van de luxe restaurant- en hotelketen Nobu. De franchise is te vinden op meer dan 40 locaties over de hele wereld. Hij is ook mede-eigenaar van The Greenwich Hotel in New York City.

7 Rihanna runt Fenty Beauty And Savage X Lingerie

Rihanna Fenty Beauty
Rihanna Fenty Beauty

Rihanna is een veelzijdige artiest. Als ze niet bovenaan de hitlijsten staat of haar tenen onderdompelt in acteren, bouwt ze aan haar merk. De zangeres lanceerde haar make-uplijn genaamd Fenty Beauty, die een succes bleek te zijn.

Rihanna heeft bewezen een behoorlijk slimme zakenvrouw te zijn, in 2018 lanceerde ze het Savage x Fenty lingerielabel. Savage x Fenty is geschikt voor vrouwen van alle maten en etniciteiten. Volgens Fashion United merkte het merk (Savage x Fenty) op dat "ze eindelijk begrijpen dat er een grotere representatie van maten moet zijn in producten en in advertenties."

6 De Jessica Simpson-collectie is een miljardenbedrijf

zij aan zij afbeeldingen van Jessica Simpson
zij aan zij afbeeldingen van Jessica Simpson

Jessica Simpson's hit 'These Boots Are Made For Walkin' is verantwoordelijk voor een stijging van de verkoop van rode cowboylaarzen… althans dat zeggen de geruchten op internet. De ster heeft altijd al oog voor mode gehad en lanceerde in 2006 The Jessica Simpson Collection.

Het merk verkoopt producten van bagage en kleding tot parfums, make-up en accessoires. Het bedrijf is een succes gebleken en is uitgegroeid tot een miljardenbusiness. Vier jaar later is inzameling nog steeds een van de meest succesvolle bedrijven van beroemdheden.

5 Diddy's Ciroc Vodka heeft bijgedragen aan zijn nettowaarde van $885M

Diddy draagt rood leer en houdt een fles Ciroc-wodka vast
Diddy draagt rood leer en houdt een fles Ciroc-wodka vast

Record executive en producer, Diddy is een veelzijdige artiest die zowel binnen als buiten de opnamestudio succes heeft geboekt. Muziek heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het verbazingwekkende vermogen van de rappers van $ 885 miljoen. De producer heeft geïnvesteerd in andere lucratieve ondernemingen dan muziek die ook bijdragen aan zijn miljoenen.

De ster is eigenaar van Combs Entertainment, een bedrijf waaronder verschillende van zijn andere bedrijven vallen. Een van die bedrijven is Ciroc Vodka, een zeer winstgevend en succesvol alcoholmerk.

4 Mary-Kate en Ashley Olsen bezitten de kledinglabels, The Row en Elizabeth en James

Mary-Kate en Ashley Olsen
Mary-Kate en Ashley Olsen

Voormalige kindsterren, Mary-Kate en Ashley Olsen, werden op jonge leeftijd beroemd toen ze in Full House werden gecast. Het duo behaalde onvoorstelbaar succes in Hollywood voordat ze met pensioen gingen op het hoogtepunt van hun acteercarrière. Mary Kate en Ashley stoppen met acteren om zich te concentreren op de zakelijke kant van de showbizz.

De fashionista's lanceerden hun eigen high-end modelabel, The Row, dat uitzonderlijk goed presteerde op de markt. Het werd gevolgd door een ander succesvol merk, Elizabeth And James.

3 Jay-Z bezit verschillende bedrijven die hem tot een fortuin hebben gemaakt

Jay -Z in het zwart tijdens een getijde-evenement
Jay -Z in het zwart tijdens een getijde-evenement

Rocawear en Roc-A-Fella Records behoorden tot Jay-Z's eerste poging tot ondernemerschap en zetten de toon voor zijn toekomstige inspanningen. De rapper is veruit een van de meest succesvolle celebrity-ondernemers, hij heeft in de loop der jaren verschillende bedrijven gehad. In 2008 richtte de zakenmagnaat het entertainmentbedrijf Roc Nation op.

Jay-Z zou later de muziekstreamingservice Tidal kopen voor $ 56 miljoen. Twee jaar nadat hij het streamingplatform kocht, werd het gewaardeerd op $ 600 miljoen. De rapper is een slimme zakenman en heeft het buitengewoon goed voor zichzelf gedaan.

2 Kylie Jenner's cosmetica verdiende haar miljarden

Kylie Jenner-Kylie Lip kits
Kylie Jenner-Kylie Lip kits

Kylie, de jongste Kardashian-Jenner, heeft bewezen een kracht te zijn om rekening mee te houden. In 2016 lanceerde Kylie Jenner Kylie Cosmetics, dat binnen 18 maanden $ 420 miljoen aan detailhandelsverkopen verdiende. Kylie Cosmetics is enorm populair en heeft bijgedragen aan het gerapporteerde vermogen van de 23-jarigen van $ 700 miljoen.

In 2019 noemde Forbes Kylie Jenner de jongste self-made miljardair ooit. De ster kreeg een jaar later te maken met terugslag nadat Forbes beweerde dat ze haar belastingaangifte had vervalst en over haar inkomsten had gelogen.

1 Oprah Winfrey bezit een succesvol televisienetwerk

Oprah Winfrey draagt roze
Oprah Winfrey draagt roze

Oprah Winfrey behoeft geen introductie, de ster presenteerde 25 jaar lang haar talkshow, The Oprah Winfrey Show. Daarnaast heeft ze verschillende succesvolle bedrijven geleid, met name het Oprah Winfrey Network dat films en tv-shows heeft geproduceerd.

Oprah's zakelijke ondernemingen hebben haar een vermogen van meer dan $ 3 miljard opgeleverd. Het is veilig om te zeggen dat ze een van de meest succesvolle sterren-ondernemers is die er zijn. Ze hoeft zeker niet meer te werken, maar ze is nog steeds hands-on met haar bedrijf.

Aanbevolen: