Hoe Thomas Doherty zich voorbereidt op zijn grootste rollen

Inhoudsopgave:

Hoe Thomas Doherty zich voorbereidt op zijn grootste rollen
Hoe Thomas Doherty zich voorbereidt op zijn grootste rollen
Anonim

De Schotse acteur Thomas Doherty beklimt de ladder als acteur terwijl hij overstapte van de Disney-acteurpersona. Sommige mensen herinneren zich misschien dat Thomas Sean Matthews portretteerde in de Disney-show The Lodge in 2016. In hetzelfde jaar deed hij de film High Strung. Van daaruit trad Doherty toe tot de Descendants-franchise tijdens de tweede (2017) en derde (2019) afleveringen. Van 2019 tot 2020 speelde Thomas Sebastian in de Vampire Diaries en de spin-off van The Originals, Legacies. In maart 2020 werd aangekondigd dat Thomas zich bij de cast zou voegen voor de Gossip Girl-reboot.

Nu de acteur gestaag betere rollen krijgt, kun je je afvragen hoe de voormalige Disney-acteur is voorbereid op enkele van zijn belangrijke rollen. Hoewel Thomas niet naar buiten is gekomen en specifiek heeft verteld wat hij doet om zich voor te bereiden op elke rol, heeft hij talloze interviews gedaan waarin hij enkele tactieken onthulde die hij gebruikte om hem voor te bereiden op sommige, maar niet alle rollen.

8 Thomas Doherty belichaamt elk aspect van het personage

Zoals de meeste acteurs en actrices belichaamt Thomas Doherty het personage dat hij moet uitbeelden. In een interview met Glamour onthulde Thomas nadat hij het telefoontje kreeg dat hij de rol van Max Wolfe in de Gossip Girl-reboot kreeg, hij begon met de lichamelijkheid van het personage.

"Ik stapte in mijn lichaam en probeerde de manier te vinden waarop hij zou zitten, hoe hij zou staan, hoe hij zou bewegen terwijl hij liep," zei Thomas. "Van daaruit formuleerde ik een basis voor hoe het personage fysiek was, en ik bouwde daarop voort met de manier waarop hij sprak, hoe hij dingen uitsprak en hoe hij eruit zou zien."

7 Thomas Doherty krijgt informatie over zijn personages

Als Thomas Doherty karakter krijgt, gaat hij voor 110%. Het spelen van Max Wolfe was onbekend terrein voor Thomas omdat Max een panseksueel personage was. Dus nam Thomas het op zich om zichzelf over de kwestie te onderwijzen om ervoor te zorgen dat hij met kennis de rol op zich nam. Voor Thomas was het verkennen van het onbekende terrein leuk voor hem, van de gevoelens van het personage tot de gedachten van het personage.

6 Thomas Doherty put uit eerdere ervaringen

Alvorens de scène te spelen, put de Gossip Girl-acteur uit zijn ervaringen om contact te maken met zijn personage, een methode die veel acteurs doen. Wanneer de acteur uit een herinnering trekt en deze in overeenstemming brengt met wat zijn personage doormaakt, verbinden de twee zich en is de acteur in staat om de emoties van het personage correct uit te drukken door middel van lichaamsbeweging, cadans en gezichtsuitdrukkingen.

5 Hoe Thomas Doherty de achtergrond verwerft van de serie waaraan hij deelneemt

Voordat hij bij Legacies kwam, had Thomas Doherty slechts enkele van The Vampire Diaries gezien, maar geen van The Originals. Een kleine opfrissing van de vampierfranchise bracht hem op de hoogte en zorgde ervoor dat hij het als Sebastian in de show vastspijkerde. Hetzelfde gebeurde voor Gossip Girl. Hij begon er pas aan toen zijn vriendin rond het jaar 2019 (waarschijnlijk Dove Cameron) hem ervan overtuigde om het te bekijken. Hij werd gebeld over de reboot en vroeg of hij bij de cast wilde komen, en hij stemde toe.

4 Eerdere personages die hij heeft belichaamd weglaten

Thomas Doherty wordt wel eens vergeleken met Zac Efron/Troy Bolton en Chuck Bass, maar hij laat zich daar niet door in de weg zitten als hij in karakter komt, omdat de mensen met wie hij wordt vergeleken verschillen van de personages die hij uitbeeldt.

"Je wilt het publiek iets anders geven", legde Thomas uit aan het tijdschrift Seventeen. "Iets anders waar ze wel of geen verband mee kunnen houden. Geniet of geniet niet."

3 Thomas Doherty luistert naar muziek vanwege de emotionele factor van personages

De Schotse acteur is niet zo gek op muziek, ondanks het feit dat hij grapjes maakte over het starten van zijn eigen band in een interview of op Descendants. De acteur zei echter dat hij niet eens de hele tijd naar muziek luistert. Wanneer Thomas echter acteert en de emoties van zijn personage moet uiten, zal de acteur naar muziek luisteren om hem te helpen de gevoelens van dat personage snel te belichamen en hem in de ruimte te krijgen waarin hij zich moet bevinden.

2 Thomas Doherty neemt mentale pauzes

Mensen in de entertainmentindustrie hebben te maken met veel geestelijke gezondheidsproblemen als gevolg van lange werkdagen, in de openbaarheid zijn, geen controle hebben over de keuze voor een acteeroptreden, enz. Veel acteurs hebben externe factoren die hen ervan weerhouden om te doen hun baan. Thomas laat dat niet gebeuren door mentale pauzes te nemen. In Teen Vogue onthulde Thomas dat hij tijdens het trainen voor High Strung Free Dance 15 of 16 uur moest werken en in de hoofdruimte van zijn personage moest blijven, maar het moeilijk vond. Mentale pauzes hielpen hem om op te frissen en beter te presteren.

1 Trein. Trein. Trein

Voor veel van Thomas Doherty's shows, zoals The Lodge, Descendants, High Strung en zijn nieuwe film The Invitation, moest hij een uitgebreide training ondergaan. Hoeveel moeite heeft hij in zijn rollen gestoken?

Thomas heeft publiekelijk toegegeven dat hij heeft gelogen tegen de castingdirecteuren van High Infidelity over zijn vermogen om gitaar te spelen. Maar Thomas begon het instrument te leren bespelen na de kleine leugen om bestwil om het gewenste personage, Zander, te blijven spelen. Voor The Lodge moest Thomas trainen om te leren mountainbiken voordat hij ging filmen. Hij moest ook trainen in verschillende soorten dansen voor High String en High String Free Dance.

Aanbevolen: