Hilary Swank wordt emotioneel bij NASA terwijl ze zich voorbereidt op haar 'weg'-astronautdebuut

Inhoudsopgave:

Hilary Swank wordt emotioneel bij NASA terwijl ze zich voorbereidt op haar 'weg'-astronautdebuut
Hilary Swank wordt emotioneel bij NASA terwijl ze zich voorbereidt op haar 'weg'-astronautdebuut
Anonim

De tweevoudig Oscarwinnaar bezocht in februari van dit jaar het Johnson Space Center van NASA na het inpakken van de film Away, een nieuw Netflix-drama dat op 4 september in première ging, waarin Swank een astronaut speelt.

Hilary Swank praatte met een echte astronaut

In de serie gemaakt door Ander Hinderaker op basis van een artikel dat Chris Jones op Esquire heeft gepubliceerd, speelt Swank de Amerikaanse astronaut Emma Green, de commandant van de eerste bemande expeditie naar Mars. De serie wordt beschreven als "over hoop, menselijkheid en hoe we elkaar uiteindelijk nodig hebben als we onmogelijke dingen willen bereiken".

En het is onmogelijk om niet zo emotioneel te worden als Swank is als ze spreekt met een echte astronaut die in het internationale ruimtestation is gestationeerd.

“Wat een zegen dat je dat mag meemaken”, vertelde Swank aan astronaut Jessica Meir.

“Ik ben behoorlijk emotioneel. Geloof het of niet, ik wilde op vijfjarige leeftijd astronaut worden. Ik speel er gewoon een. Ik heb het gevoel dat ik droom, vervolgde ze.

“Nou, ik voel me hier ook vaak zo, dus je bent in goed gezelschap,” antwoordde Meir.

Jessica Meir over wat ze zo leuk vindt aan in de ruimte zijn

Astronaut Jessica Meir
Astronaut Jessica Meir

Swank vroeg Meir naar haar favoriete aspect van astronaut zijn, de vrijheid om "zoals Spider-Man" in de ruimte te zweven.

“Ik denk dat een van mijn favoriete dingen als onderdeel van deze missie de ruimtewandelingen zijn geweest die we zo gelukkig hebben kunnen doen,” zei Meir.

“We hebben negen ruimtewandelingen gemaakt in die periode van vier maanden en dat is veel meer dan normaal”, vervolgde ze.

Meir zei dat ze het ook leuk vindt om vanuit haar bevoorrechte gezichtspunt naar de oceaan en de stromingen te kunnen kijken.

“Je kunt zien waar rivieren leeglopen. Je kunt de verschillende kleuren van het water zien, 'zei ze.

Meir voegde er toen aan toe dat naar beneden kijken naar de aarde vanuit de koepel een gevoel is dat "moeilijk te beschrijven" is.

Kijken hoe de pandemie zich ontvouwt vanuit de ruimte

Een scène van Afwezig
Een scène van Afwezig

Swank en Meir zijn onlangs herenigd voor een videochat, nadat de astronaut in april terugkwam van haar missie, midden in de pandemie van het Coronavirus.

“Het was zeker een beetje een vreemd klimaat om naar terug te keren”, gaf Meir toe, en legde uit dat niemand had gehoord van COVID-19 toen ze in september 2019 vertrokken.

“Het was een beetje surrealistisch van ons om van daarboven te ervaren en om de enige drie mensen te zijn die er echt niet door worden beïnvloed,” zei ze.

Aanbevolen: