Gaten Matarazzo en andere vreemde dingen, sterren met muzikale achtergronden

Inhoudsopgave:

Gaten Matarazzo en andere vreemde dingen, sterren met muzikale achtergronden
Gaten Matarazzo en andere vreemde dingen, sterren met muzikale achtergronden
Anonim

Stranger Things is een televisieserie op Netflix die de wereld stormenderhand heeft veroverd. De eerste première in 2016, de vier seizoenen hebben het publiek op het puntje van hun stoel gehouden dankzij de donkere wendingen en de lange pauzes tussen elk seizoen. De personages zijn herkenbaar en gaan door echte problemen terwijl ze de mysterieuze wezens ondersteboven bestrijden.

De cast is in de loop der jaren gegroeid, zowel in leeftijd als in omvang. Nu, in seizoen vier, zijn er verschillende personages die deel uitmaken van het verhaal. Hoewel deze sterren ongelooflijk getalenteerd zijn in hun acteercarrière, hebben velen van hen verborgen talenten. Acteurs als Joe Keery en Gaten Matarazzo hebben een muzikale achtergrond, en ze worden vergezeld door vele anderen. Van Broadway tot bands, deze Stranger Things-sterren kwamen naar de set met ervaring in de muziekindustrie.

8 Gaten Matarazzo is een drievoudige Broadway-ster

Gaten Matarazzo, die Dustin Henderson speelt in Stranger Things, heeft een lange weg afgelegd sinds het begin van zijn carrière. Hij begon op Broadway en speelde een understudy in de show Priscilla, Queen of the Desert in 2011. Van daaruit was zijn eerste grote doorbraak in de bekende musical Les Misérables, waarin hij optrad en zong als Gavroche. Hij treedt nu op in de musical Dear Evan Hansen op Broadway.

7 Sadie Sink speelde de jonge Annie op het grote podium

Sadie Sink is in vele rollen gecast, waaronder de lieve roodharige Annie. Hoewel ze waarschijnlijk het meest bekend is om haar personage Max Mayfield in de show, kwam Sink naar de set met veel theaterervaring. Ze begon in regionaal theater voordat ze werd gecast als Annie in de Broadway-show met dezelfde naam in 2012.

6 Caleb McLaughlin werd gecast op Broadway als kind Simba

Voordat ze bij het Stranger Things-team kwamen, hadden Caleb McLaughlin en Sadie Sink elkaar al ontmoet. Terwijl Sink in Annie was, was McLaughlin ingehuurd om Young Simba te spelen in de Broadway-musical The Lion King. Hij acteerde en zong in de show van 2012 tot 2014 voordat hij overstapte naar een Off-Broadway-productie en uiteindelijk vasthield aan films en televisie, en onlangs zijn rol als Lucas Sinclair hernam in seizoen 4 van de show. Hij heeft nog steeds een passie voor muziek en brengt zijn eigen liedjes uit terwijl hij optreedt.

5 Gabriella Pizzolo, die Suzie speelt, is ook een Broadway-baby

Gabriella Pizzolo, die was ingehuurd om Suzie te spelen, de superslimme en rokende vriendin van Dustin, begon haar carrière in de theaterwereld. Haar eerste rol was als het titulaire personage in Matilda the Musical, waarin ze optrad van 2013-2014. Ze bracht de volgende drie jaar door in drie verschillende producties: respectievelijk Fun Home, Sunday in the Park with George en Because of Winn Dixie.

4 Finn Wolfhard zit sinds 2017 in een muziekgroep

Veel acteurs hebben in bands gezeten en Finn Wolfhard is geen uitzondering. Als hij niet optreedt als Mike Wheeler in Stranger Things, maakt hij muziek. In 2017 hielp hij bij het oprichten van de band Calpurnia, waarin hij gitaar speelde en de leadzang op zich nam. Nadat hij de groep twee jaar later had verlaten, richtten hij en zijn vriend de muziekgroep The Aubreys op, een alternatieve indierockband.

3 Joe Keery zat in Post Animal voordat hij zich bij Stranger Things voegde

In 2014 werd de rockband Post Animal officieel opgericht. Joe Keery, die in de show bekend staat als Steve Harrington, was lid van de groep van 2014-2019. Voordat hij afscheid nam vanwege zijn acteercarrière, zong en speelde hij gitaar met zijn bandleden en toerde hij door de Verenigde Staten voor shows.

2 Maya Hawke begon 3 jaar geleden met het uitbrengen van muziek

Maya Hawke staat bekend om veel dingen. Van haar volleerde ouders (Uma Thurman en Ethan Hawke) tot haar herkenbare rol als Robin in Stranger Things tot haar bloeiende muziekcarrière, ze heeft het altijd druk gehad. Ze bracht haar eerste twee nummers uit in 2019, "To Love a Boy" en "Stay Open". Sindsdien is ze blijven werken aan singles en komt er in september een album uit.

1 Jamie Campbell Bower zit sinds 2015 in de muziekindustrie

Jamie Campbell Bower heeft een aardig bekend gezicht. Voor Stranger Things speelde hij in de Twilight-serie, Sweeney Todd en The Mortal Instruments. Hij speelde ook vijf jaar in een band genaamd Counterfeit als zanger en gitarist. Eerder dit jaar besloot Jamie door te gaan met muziek maken en begon hij een solocarrière, waarbij hij tegen het einde van deze maand al vier singles uitbracht.

Aanbevolen: