Aston Kutcher en 7 andere beroemdheden met verrassende academische achtergronden

Inhoudsopgave:

Aston Kutcher en 7 andere beroemdheden met verrassende academische achtergronden
Aston Kutcher en 7 andere beroemdheden met verrassende academische achtergronden
Anonim

Beroemdheden hebben vaak verlangens en passies buiten hun carrière in acteren of muziek. Sommigen volgen artistieke paden, terwijl anderen academische paden volgen. Sommige beroemdheden hebben zelfs gespecialiseerde doctoraten behaald op verrassende gebieden. Het is gemakkelijk om beroemdheden te vereenvoudigen in hun rollen in films en in de publieke belangstelling. Hun academische bezigheden zijn echter een voorbeeld van hoe er meer aan de hand is dan we zouden verwachten. Hier zijn enkele beroemdheden die academische excellentie nastreefden.

8 Mayim Bialik: Ph. D. in Neurowetenschappen

Hoewel deze actrice al sinds haar jeugd op het scherm te zien is, zijn haar opleiding en het najagen van kennis erg belangrijk voor haar. Ze studeerde in 2000 af met een bachelor in neurowetenschappen met een minor Hebreeuws en Joodse Studies aan de UCLA. Hierna vervolgde de Big Bang Theory-ster en ontving een Ph. D. in neurowetenschappen na onderzoek naar OCS bij adolescenten. Haar natuurlijke vaardigheden met haar werk leidden tot succes, ook al waren haar studies zwaar.

7 Brian May: Ph. D. In Astrofysica

jonge-brian-ma-met-gitaar
jonge-brian-ma-met-gitaar

Het klinkt misschien verrassend, maar deze rockster-gitarist is een meester-fysicus. Gitaar spelen voor Queen was niet zijn enige legendarische prestatie. Voordat hij zich in de band stortte, studeerde hij hard, maar hij had het gevoel dat zijn roeping in de muziek lag, dus liet hij zijn opleiding achter. Interessant is dat hij zijn Ph. D. in astrofysica 30 jaar nadat hij het in de wacht had gezet voor zijn positie in de band. May is een goed voorbeeld van het nooit te laat zijn om een passie na te jagen.

6 Aziz Ansari: Bachelor in Marketing

Deze Amerikaanse schrijver, komiek en acteur lijkt een manusje van alles te zijn. Naast zijn successen in Hollywood en de showbusiness, heeft hij een bachelor in business marketing van NYU. Volgens Showbiz had de ster van Parks and Recreation een vergelijkbare universiteitservaring als velen, omdat hij eerst niet wist wat hij wilde doen. Het behalen van zijn bedrijfsdiploma gaf hem zeker de vaardigheden om zich in Hollywood te vestigen.

5 Gabrielle Union: Bachelor Sociologie

Deze actrice en model is eigenlijk per ongeluk in Hollywood terechtgekomen. Haar bedoeling was om naar school te gaan en een vaste baan te krijgen. Ze begon bij de Universiteit van Nebraska en eindigde bij de UCLA. Union werd in haar acteer- en modellenrollen geleid via een stage die ze in een opwelling aannam. Ondanks dat ze steeds meer erkenning kreeg in LA, maakte ze toch haar opleiding af en behaalde ze een bachelor in sociologie.

4 Ken Jeong: medische graad

Het is nogal verrassend dat deze acteur en komiek eigenlijk een gediplomeerd arts is in de staat Californië. Zeer weinig beroemdheden kunnen opscheppen over een medische graad bovenop hun prestaties in de showbusiness, maar Jeong kan dat zeker. Hij behaalde zijn medische graad aan de Universiteit van North Carolina. Toen hij aan het oefenen was, deed hij comedy aan de kant. Dit verraste zijn patiënten omdat hij een zeer serieuze arts was. Ondanks zijn medische onderscheidingen wilde de Hangover-ster zijn acteercarrière voortzetten, dus verliet hij het medische veld.

3 Rebel Wilson: graad in de rechten

Omdat deze Pitch Perfect-ster vaak gekke rollen speelt, zijn veel mensen verrast dat ze daadwerkelijk een rechtenstudie heeft. Ze heeft een graad in de rechten en een graad in theater- en performancestudies behaald aan de University of New South Wales. Veel mensen die met Wilson omgaan buiten haar acteerwerk beschouwen haar als erg slim en zeer goed geïnformeerd. Ze is misschien een goed voorbeeld van hoe we een boek niet kunnen beoordelen op zijn omslag, of een actrice op haar rollen.

2 James Franco: MFA in creatief schrijven

Deze acteur is onlangs vertakt met betrekking tot zijn creatieve expressie. Hij heeft zich gericht op zijn kunstwerk samen met zijn acteercarrière. Het is geen verrassing dat zijn diploma hem hielp om enkele van zijn creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Hij heeft een bachelor in creatief schrijven, een master in film en een master in schrijven. Hij bezocht gerenommeerde universiteiten als Columbia University en New York University. Wie wist dat deze ster uit The Interview zo leergierig kon zijn?

1 Ashton Kutcher: Biochemical Engineering

Ashton Kutcher heeft altijd een hart van goud gehad. Deze acteur en filantroop ging naar de Universiteit van Iowa om een graad in biochemische technologie te behalen. Hij volgde dit specifieke onderwerp in de hoop dat hij iets kon ontwerpen en bouwen om te helpen met de medische toestand van een familielid. Ook al heeft hij dit diploma niet afgemaakt, het laat zien hoe ver hij zou gaan om iemand te helpen die het nodig heeft.

Aanbevolen: