ASAP Rocky aangeklaagd voor mishandeling na wapengeweld

Inhoudsopgave:

ASAP Rocky aangeklaagd voor mishandeling na wapengeweld
ASAP Rocky aangeklaagd voor mishandeling na wapengeweld
Anonim

Maanden na zijn verrassende arrestatie is ASAP Rocky officieel aangeklaagd voor mishandeling. En als hij schuldig wordt bevonden, kan de rapper gevangenisstraf krijgen.

George Gascon, de officier van justitie van Los Angeles, heeft een verklaring vrijgegeven waarin wordt bevestigd dat Rocky is beschuldigd van twee gevallen van mishandeling waarbij een semi-automatisch vuurwapen is gebruikt. Rocky wordt woensdag voorgeleid. Tot nu toe heeft Rocky geen pleidooi gehouden.

ASAP Rocky werd oorspronkelijk gearresteerd in de lente

Het incident in kwestie vond naar verluidt plaats in november 2021 in Hollywood, Californië. Rocky zou een pistool hebben gepakt tijdens een verhitte discussie met zijn voormalige vriend ASAP Relli. Rocky schoot tweemaal op Relli, schampte hem aan de zijkant van zijn lichaam en veroorzaakte niet-levensbedreigende verwondingen.

Rocky werd later een half jaar later in april gearresteerd op LAX nadat hij met zijn toen zwangere vriendin Rihanna terugkeerde van een reis naar Barbados. De arrestatie heeft het stel naar verluidt verrast. Hij werd uiteindelijk op borgtocht vrijgelaten na een huiszoeking door de politie. Maar de autoriteiten geloven duidelijk dat hij schuldig is gezien de nieuwe aanklachten.

"Mijn kantoor heeft het bewijsmateriaal in deze zaak grondig onderzocht en vastgesteld dat de toevoeging van een speciale beschuldiging van vuurwapens gerechtvaardigd was", vervolgde Gascon.

Dit kan Rocky's relatie met Rihanna schaden

Het is onduidelijk of officieren van justitie hopen op gevangenisstraf als Rocky wordt veroordeeld, maar met meerdere aanklachten voor mishandeling is het heel goed mogelijk. Het is ook mogelijk dat de controverse zijn relatie zou kunnen schaden.

Rocky verwelkomde zijn eerste kind met Rihanna toen ze in mei beviel van een jongen, slechts een maand na zijn eerste arrestatie. Eerder tijdens zijn zwangerschap werd Rocky ervan beschuldigd de Barbados-zanger te hebben bedrogen, hoewel ze de beschuldigingen hebben ontkend.

Bekend als privé over haar persoonlijke leven, heeft Rihanna geen commentaar gegeven op Rocky's juridische problemen. Het paar heeft ook de naam of foto's van hun babyjongen niet onthuld.

Rocky heeft laten doorschemeren dat hij met Rihanna wil trouwen en heeft ook gezegd dat hij hoopt in de toekomst meer kinderen te krijgen. Maar zijn voortdurende juridische problemen kunnen hun relatie op de proef stellen.

Aanbevolen: